Anglia, asa cum nu o stiti

Literatura, idei, ganduri

Moderator: Manu

IonPop
Colonel
Mesaje: 2166
Membru din: 02 Oct 2010, 17:55

Mesaj de IonPop »

Eu va cred cand spuneti ca cunoasteti familii care nu au trebuit sa plateasca, dar ce spun eu este ca aceasta nu este o situatie generala care poate fi prezentata ca reprezentand adevarul complet fara de care nu trebuie sa avem niciun fel de indoieli, fiindca unii au trebuit sa plateasca, exista anunturi de inchiriere care spun ca se impune o garantie etc.
Informatia dumneavoastra este insa utila fiindca ne arata care este situatia din inca un punct de vedere, pentru a nu cadea nici in cealalta extrema si sa ajungem sa credem nici ca in absolut toate cazurile se cer garantii sau se fac verificari.
Daca exista insa multe astfel de cazuri de care spuneti, asta arata inca o data in plus ca ori englezii au probabil parte de mai putini hoti si tepari care pleaca fara sa plateasca cheltuielile, asa incat nu au motive sa isi ia acele masuri de protectie, ori legile la ei functioneaza intr-adevar bine incat cei onesti sunt protejati.

Asa este, am citit dar cred ca mi-a scapat din vedere acea mentiune despre suprataxa.
Cred ca m-am obisnuit sa fiu imun la asa ceva fiindca de 16 ani de cand am telefon mobil nu am platit niciodata telefonul asa ca nu mi-a atras atentia. :-)
Acum se pot face apeluri obisnuite, dar ne tin la telefon si cate o jumatate de ora pana sa raspunda operatorii, asa ca tot un soi de suprataxa este. Ma rog, ca sa spun adevarul complet, acum este mult mai bine de vreo doi ani, dar inainte era super nasol. Odata am asteptat la telefon 35 de minute, am si protestat pentru asta dupa ce mi-a raspuns operatorul, dar mi-a spus ca e inca OK ca am stat doar atat, fiindca au fost si cazuri in care altii au asteptat 50 de minute.
Or in acel caz, cel putin asa cum era inainte era mai rau decat cu suprataxa, fiindca daca ar fi trebuit sa platesc telefonul ar fi trebuit si sa platesc mai mult, dar in plus as fi si pierdut timpul. Mai ales ca pe langa ca trebuia sa astept, nu stiu de ce, dar nici nu puteam sa pun telefonul pe speaker, ci trebuia sa stau cu el lipit de ureche, asa incat chiar era timp pierdut.
Puiu
Sergent
Mesaje: 38
Membru din: 15 Aug 2014, 03:31
Localitate: Leicester
Contact:

Mesaj de Puiu »

Maine plec la mare, nu-mi iau laptop, ne auzim peste o saptamana pe-aici, mai précis joia viitoare, pe 5 septembrie. inca ceva de care mi-am adus aminte acum, aici sunt valabile hartiile scrise de mana, se numesc cumva dar imi scapa, adica, spre exemplu, eu scriu pe o foaie ca I-am imprumutat lui manu 2800 de lire, si el se obliga sa mi-I returneze pana la 9 octombrie. el semneaza si scrie ca e de accord cu cele scrise de mine, si foaia aia e valabila in instanta. La ora 18:30 am avion, zbor 4 ore si nu fumez... groaznic! desi ceva mai mult de 4 ore... noapte frumoasa.
Puiu Sima
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Daca zbori atat, probabil ca e vorba de Marea Neagra... :)
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Puiu
Sergent
Mesaje: 38
Membru din: 15 Aug 2014, 03:31
Localitate: Leicester
Contact:

Mesaj de Puiu »

Nu nu, marea mediterana de data asta...
Puiu Sima
IonPop
Colonel
Mesaje: 2166
Membru din: 02 Oct 2010, 17:55

Mesaj de IonPop »

Din punct de vedere legal si in Romania sunt valabile hartiile scrise de mana si semnate olograf si nu in fata unui notar.
Nu stiu daca nu s-a rescris cumva in totalitate codul civil in Romania in ultimii ani, dar in urma cu cativa ani codul civil in vigoare era acelasi de vreo suta de ani, avand bineinteles un imens numar de amendamente. Si am citit in acel cod civil ca legea accepta ca intelegerile intre persoane sa se faca chiar in baza unor unitati de masura stravechi de care nici nu imi mai aduc aminte cum se numeau fiindca nu se mai folosesc de foarte mult timp. Deci si in acest domeniu avem o traditie destul de straveche. Sigur ca englezii au una si mai veche...

Problema cu toate actele care nu sunt semnate in fata unui notar, si la noi si la englezi este ca nu au titlu executoriu. Cred ca o exceptie s-ar putea sa fie si semnatura electronica extinsa, fiindca parca si ea are titlu executoriu desi nu are legatura cu notarul, dar de asta nu sunt sigur.

Ca un act nu are titlu executoriu inseamna ca are valabilitate doar daca partile semnatare recunosc ca au semnat si consimt sa puna in aplicare intelegerea.
Daca nu recunosc, actul respectiv nu poate fi "executat" ci este nevoie de judecata, unde in urma cercetarilor se stabileste daca actul este adevarat si nu un fals. De altfel este logic asa fiindca altfel oricine ar putea falsifica un document si ar cere sa fie pus in aplicare fara alte cercetari.
Diferenta intre Romania si alte tari este ca la noi justitia nu prea functioneaza, in ultimul an au fost arestati o multime de magistrati pentru coruptie, asa ca lumea se fereste sa aiba de a face cu judecatoriile pe cat posibil.
Stefan_Ilioaica
Capitan
Mesaje: 503
Membru din: 12 Sep 2009, 21:00
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Salutare.
Cam pustiu pe aici.
Nu stiu daca domnul Puiu s-a suparat cumva din pricina discutiilor ce s-au mai iscat pe acest topic, dar chiar mi-ar placea sa mai continuati cu pareri, impresii. Urmaream acest topic cu mare interes.
Stefan
Puiu
Sergent
Mesaje: 38
Membru din: 15 Aug 2014, 03:31
Localitate: Leicester
Contact:

Mesaj de Puiu »

Nu nu, nu aveam de ce sa ma supar, pur si simplu nu am mai intrat pe aici.
promit insa sa revin cu ceva duminica, am ceva filmulete, am ceva material interesante care se vor incadra frumos la Anglia, asa cum nu o stiti.... :) va salut pe toti si va doresc o seara frumoasa.
Puiu Sima
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Da, te asteptam...
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Scrie răspuns