Recunoasterea codului din imagine cu ajutorul Webvisum
Moderator: Manu
Recunoasterea codului din imagine cu ajutorul Webvisum
Pentru nevazatorii care nu pot sa se logheze pe site-urile care solicita recunoasterea codului dintr-o imagine, o metoda eficienta este folosirea browser-ului Mozilla Firefox cu add-on-ul Webvisum. Asadar, instalam Mozilla Firefox versiunea 3 sau o alta versiune mai noua. Comenzile sunt diferite fata de Internet Explorer si pentru deschiderea unui URL vom tasta CTRL+l. Intram pe site-ul www.webvisum.com de unde descarcam add-on-ul care recunoaste codul din imagine prin OCR-izare. Cei care nu au deja un cont la Webvisum au nevoie de o invitatie. Dupa ce am instalat Webvisum in Mozilla si l-am setat sa se logheze automat la deschiderea browser-ului recunoasterea codului din imagine devine foarte simpla. Din meniul context in care intram cu tasta aplicatie, alegem obtiunea “solve captcha” sau “rezolva codul captcha” daca avem o versiune in limba romana. In cateva secunde, codul este trimis catre Webvisum, iar cand imaginea a fost OCR-izata, suntem anuntati ca aceasta a fost copiata in memoria clipboard si putem sa ii dam paste in campul de editare.
- Manu
- General de divizie
Multumim pentru informatii.
Invitatia cum se obtine?
Invitatia cum se obtine?
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
- Manu
- General de divizie
Eu as dori o invitatie la emanuelboboiu (a rond) gmail.com...
Multumesc
Multumesc
- Manu
- General de divizie
Multumesc frumos... maine ma ocup sa instalez, am vazut ca a venit mailul.
- Manu
- General de divizie
Acum am vazut ca Web Visum nu e bun doar pentru descifrarea codurilor Kafka, ci la mult mai multe.
Ma bucur sa vad ca se dezvolta la modul serios un open source pentru utilizatorii de screen-reader.
Practic se pot OCR-iza imagini de pe site-uri, se pot denumi link-uri care vor fi valabile si pentru altii apoi, link-uri nedenumite cu grafice doar; de asemenea pot fi denumite titluri de pagini.
Am vazut ca are optiuni pentru dezactivarea sunetelor de pe pagini, de dezactivare Flash-uri etc..
Se vede clar ca acolo lucreaza si persoane in cauza si se stie exact de ce e nevoie pe internet pentru a trece de unele obstacole cu Jaws.
In Firefox, apasand un control + F1 apar toate comenzile disponibile.
Ma bucur sa vad ca se dezvolta la modul serios un open source pentru utilizatorii de screen-reader.
Practic se pot OCR-iza imagini de pe site-uri, se pot denumi link-uri care vor fi valabile si pentru altii apoi, link-uri nedenumite cu grafice doar; de asemenea pot fi denumite titluri de pagini.
Am vazut ca are optiuni pentru dezactivarea sunetelor de pe pagini, de dezactivare Flash-uri etc..
Se vede clar ca acolo lucreaza si persoane in cauza si se stie exact de ce e nevoie pe internet pentru a trece de unele obstacole cu Jaws.
In Firefox, apasand un control + F1 apar toate comenzile disponibile.
-
- Sergent major
Vreau si eu invitatie la:
Bordanc_nicusor@yahoo.com
Bordanc_nicusor@yahoo.com
- Manu
- General de divizie
Am trimis eu o invitatie.
Trebuie apoi mers la www.webvisum.com si downloadata extensia. Neaparat trebuie intrat la download cu Firefox, altfel nu se poate.
Trebuie apoi mers la www.webvisum.com si downloadata extensia. Neaparat trebuie intrat la download cu Firefox, altfel nu se poate.
-
- Sergent major
- Manu
- General de divizie
Abia acum am vazut ca era o intrebare in acest topic.
Banuiesc ca trebuie sa fie activate imaginile, codul acela este imagine. Indiferent de situatie, nu prea vad rostul dezactivarii imaginilor, la conexiunile de acum... nu cred sa mai conteze ca se incarca si niste imagini.
Banuiesc ca trebuie sa fie activate imaginile, codul acela este imagine. Indiferent de situatie, nu prea vad rostul dezactivarii imaginilor, la conexiunile de acum... nu cred sa mai conteze ca se incarca si niste imagini.
-
- Sergent major
pentru cei care nu sunt obijnuiti cu mozilla sau nu le place am gasit un add on care functioneaza cu explorerul si care rezolva de asemenea imagini captcha. pentru informatii vizitati www.solona.net
eu nu l-am testat dar ar fi interesant sa vedem cum merge. dupa cate am citit ca sa se rezolve imaginea ea trebuie copiata in paint apoi salvata ca imagine si trimisa la ei pentru a o rezolva un moderator voluntar. ei zic ca nu dureaza mult... dar mie tot web visum mi se pare mai bun...
eu nu l-am testat dar ar fi interesant sa vedem cum merge. dupa cate am citit ca sa se rezolve imaginea ea trebuie copiata in paint apoi salvata ca imagine si trimisa la ei pentru a o rezolva un moderator voluntar. ei zic ca nu dureaza mult... dar mie tot web visum mi se pare mai bun...