Recunoasterea codului din imagine cu ajutorul Webvisum

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
I Tichir
Sublocotenent

Recunoasterea codului din imagine cu ajutorul Webvisum

Mesaj de I Tichir »

Pentru nevazatorii care nu pot sa se logheze pe site-urile care solicita recunoasterea codului dintr-o imagine, o metoda eficienta este folosirea browser-ului Mozilla Firefox cu add-on-ul Webvisum. Asadar, instalam Mozilla Firefox versiunea 3 sau o alta versiune mai noua. Comenzile sunt diferite fata de Internet Explorer si pentru deschiderea unui URL vom tasta CTRL+l. Intram pe site-ul www.webvisum.com de unde descarcam add-on-ul care recunoaste codul din imagine prin OCR-izare. Cei care nu au deja un cont la Webvisum au nevoie de o invitatie. Dupa ce am instalat Webvisum in Mozilla si l-am setat sa se logheze automat la deschiderea browser-ului recunoasterea codului din imagine devine foarte simpla. Din meniul context in care intram cu tasta aplicatie, alegem obtiunea “solve captcha” sau “rezolva codul captcha” daca avem o versiune in limba romana. In cateva secunde, codul este trimis catre Webvisum, iar cand imaginea a fost OCR-izata, suntem anuntati ca aceasta a fost copiata in memoria clipboard si putem sa ii dam paste in campul de editare.
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

E tare! Chiar merge. Am tot auzit ca se poate, dar nu incercasem, De fapt cred ca mi-a fost cumva sa tot rog pe unul si pe altul sa imi explice cum se face, asa ca am lasat sa treaca timpul fara sa imi fac si eu setarile necesare. Multumesc pentru explicatii. :)
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Multumim pentru informatii.
Invitatia cum se obtine?
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Valentin
Sublocotenent

Mesaj de Valentin »

ca sa primesti acel cod mai simplu poti apasa alt control 6. si pentru invitatie... puteti cere o invitatie de la cei care au facut programul... dar asta dureaza... mai bine rugati pe cineva care are cont.... de exemplu eu am.... si o sa va fac invitatii cu drag....
I Tichir
Sublocotenent

Mesaj de I Tichir »

Eu am cont la Webvisum si cine are nevoie de invitatie pot sa-i trimit. Comanda alt+CTRL+6 nu functioneaza intotdeauna, de aceea e mai bine sa faceti cum v-am explicat.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Eu as dori o invitatie la emanuelboboiu (a rond) gmail.com...
Multumesc
I Tichir
Sublocotenent

Mesaj de I Tichir »

OK! Am trimis.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Multumesc frumos... maine ma ocup sa instalez, am vazut ca a venit mailul.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Acum am vazut ca Web Visum nu e bun doar pentru descifrarea codurilor Kafka, ci la mult mai multe.
Ma bucur sa vad ca se dezvolta la modul serios un open source pentru utilizatorii de screen-reader.
Practic se pot OCR-iza imagini de pe site-uri, se pot denumi link-uri care vor fi valabile si pentru altii apoi, link-uri nedenumite cu grafice doar; de asemenea pot fi denumite titluri de pagini.
Am vazut ca are optiuni pentru dezactivarea sunetelor de pe pagini, de dezactivare Flash-uri etc..
Se vede clar ca acolo lucreaza si persoane in cauza si se stie exact de ce e nevoie pe internet pentru a trece de unele obstacole cu Jaws.
In Firefox, apasand un control + F1 apar toate comenzile disponibile.
Bordanc_Nicu
Sergent major

Mesaj de Bordanc_Nicu »

:o Vreau si eu invitatie la:
Bordanc_nicusor@yahoo.com :!:
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Am trimis eu o invitatie.
Trebuie apoi mers la www.webvisum.com si downloadata extensia. Neaparat trebuie intrat la download cu Firefox, altfel nu se poate.
Bordanc_Nicu
Sergent major

Mesaj de Bordanc_Nicu »

Multumesc Manu! Mi-am facut cont, dar nu am testat inca, dar as avea o intrebare:
Trebuie sa fie activate imaginile in mozilla?
Renunta la ce nu poti pastra, pentru a castiga ce nu poti pierde!!!
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Abia acum am vazut ca era o intrebare in acest topic.
Banuiesc ca trebuie sa fie activate imaginile, codul acela este imagine. Indiferent de situatie, nu prea vad rostul dezactivarii imaginilor, la conexiunile de acum... nu cred sa mai conteze ca se incarca si niste imagini.
Bordanc_Nicu
Sergent major

Mesaj de Bordanc_Nicu »

Am folosit chiar zilele astea acest programel chiar pentru un cod din imagine! Oricum e bine facut!
Renunta la ce nu poti pastra, pentru a castiga ce nu poti pierde!!!
Valentin
Sublocotenent

Mesaj de Valentin »

pentru cei care nu sunt obijnuiti cu mozilla sau nu le place am gasit un add on care functioneaza cu explorerul si care rezolva de asemenea imagini captcha. pentru informatii vizitati www.solona.net
eu nu l-am testat dar ar fi interesant sa vedem cum merge. dupa cate am citit ca sa se rezolve imaginea ea trebuie copiata in paint apoi salvata ca imagine si trimisa la ei pentru a o rezolva un moderator voluntar. ei zic ca nu dureaza mult... dar mie tot web visum mi se pare mai bun...
Scrie răspuns