Florin scrie:
Grea intrebare, poate ca am ranit si eu, am facut-o si eu si tu si altii, totusi trantitul lui Alin imi sugereaza mai de graba o polita pe care el o plateste pentru ceva pe care nu il pot identifica, iar tu poate stii mai bine deruland filmul evenimentelor.
Aşa este, nu suntem perfecţi, poate că fiecare din noi a rănit pe cineva în viaţa asta, dar cred că fără să vrea. În privinţa poliţei, nu ştiu, cred că Alin ştie mai bine şi poate mă lămureşte şi pe mine!
Florin scrie:
Doar pentru simplul motiv ca traim printre ei si am vrea sa impartim aceeasi realitate, asa-i ca cutezam prea mult in raport de conditia noastra de fii avortoni ai lumii in care traim?
Asa-i ca suntem prea mandrii, ca nu ne place sa auzim frecvent pe strada cum ne miluieste unul si altul, cum rostesc pentru ei sau catre altii "saracul" "fereasca domnul" "dumnezeu sa iti ajute", cum ti se intinde o bancnota, semn al marinimiei supreme, si toate acestea fara sa le fi cerut?
Nu, nu cutezaţi prea mult şi nu sunteţi prea mândri în situaţia prezentată de tine. Nu noi vă privim ca „ avortoni” şi chiar începe să mă enerveze delimitarea asta, noi - voi!
Florin scrie:
Da, comunicarea este esentiala si dupa cum stii printr-o imagine se comunica mai mult de cat se poate comunica printr-o mie de cuvinte.
Discutabil! „Dacă printr-o imagine se comunica mai mult decat se poate comunica printr-o mie de cuvinte”, un nevăzător e clar că nu poate percepe un văzător după imagine, ci după vorbe, după fapte. Şi imaginea este importantă, dar ea este doar ambalajul, pe mine mă interesează mai mult conţinutul! Că poate să arate un om super, să fie pus la patru ace, dar dacă deschide gura şi vorbeşte prostii sau nu ştie să se comporte civilizat, degeaba arată cum arată!
Florin scrie:
La ce experimente te referi?
E o maniera foarte originala de imi vedea viata ca un experiment permanent
, dar de fapt poate asta si este, o aventura permanenta.
La experimentele în care sunteţi gata să vă riscaţi viaţa.
Florin scrie:
E usor sa spui asta de pe margine dar poate e mult mai greu sa accepti sa fii purtat din loc in loc ca un bagaj, sa nu ai practic libertatea de a te misca liber, pana la urma e vorba si de intimitate, de sentimentul nemijlocit al libertatii care ti-a mai ramas, atat cat se poate ea manifesta.
Toate lucrurile sunt mai uşor de spus de pe margine!
Da, Florin, ai dreptate când te referi la libertate, la intimitate. Nu am tratat pe niciun nevăzător ca pe un bagaj. Tu aşa te simţi când eşti cu prietenii tăi văzători?
Florin scrie:
Dupa cum vezi ai de ales intre stresul generat de riscurile la care te supui si cel datorat posturii de permanenta dependenta de altii
Atunci şi acolo unde te descurci singur, e normal să nu apelezi la ajutorul nimănui. Stresul nu ocoleşte pe nimeni!
Florin scrie:
Nu e vorba de mandrie in sensul prezentat de tine aici, e vorba de sentimentul de second hand, de supus austriac, de povara chiar, de incomplet, sentimentul de a nu putea face ceva ce e banal si foarte firesc pentru ceilalti. Cum te-ai simti sa nu poti respira?
Bine, am înţeles că nu e vorba de mândrie în sensul prezentat de mine. Sentiment de neputinţă, da, dar de „second hand, de supus austriac, de povara chiar, de incomplet” asta simţi tu, sau unii din voi, sau toţi nevăzătorii, dar eu nu vă privesc aşa! Dacă nu aş putea respira aş muri!
Florin scrie:
Era o gluma, era vorba despre personajele virtuale descrise de mine pe care tu le-ai inlocuit cu unele reale si caracterizate cu multa indulgenta si bunavointa.
E clar atunci, nu am simţul umorului, nu am realizat că era vorba de o glumă, chiar păreai foarte convins de ceea ce ai scris! Asta e părerea ta că am caracterizat cu indulgenţă şi bunăvoinţă sau poate aşa sunt eu de felul meu. E un defect?
Florin scrie:
Da, asta e poate unica favoare a handicapului vizual, faptul ca majoritatea oamenilor ii asimileaza repede pe orbi uneori uitand pentru scurt timp chiar ca ei nu vad, de aici si naturaletea relatiilor care au loc intre valizi si nevazatori.
Asimilare, Florin????? E bine că relaţiile sunt naturale!
Florin scrie:
Asa parem cu totii la prima vedere, ce te asteptai sa faca? Ce optiuni are? Treci peste si mergi mai departe ...
Cu toţii nu avem de ales în anumite situaţii, dar unii sunt mai tari, alţii mai slabi. Abia aştept să fie şi a doua şi a treia vedere...Tu vei fi avantajat faţă de cei pe care i-am mai văzut, că vei fi la prima vedere!