Noi producem solutii de acces pentru nevazatori si ambliopi. Termenul de "solutie" nu este pretentios, ci doreste sa cuprinda intr-un singur cuvant atat elementele de hardwarde cat si elementele de software, care permit unui nevazator (sau slab vazator) sa acceseze calculatorul, echipamentele de comunicatie sau pur si simplu sa mareasca optic sau electronic.
OK, imi cer scuze daca suna a reclama, dar eu am venit aici ca sa ajut si am vrut sa stiti ca desi sunt intr-o pozitie din care pot ajuta, totusi nu sunt un miliardar.
Am deschis acest topic pentru a sustine alfabetul Braille. Pentru avantajale pe care el le ofera, totusi ...
Un vazator participa la un curs in care vede si aude. In acest fel informatia este receptionata prin doua canale senzoriale.
In cazul nevazatorilor, citirea Braille impreuna cu ascultatul informatiei conduce de asemenea la receptionarea informatiei prin doua canale senzoriale; in acest fel, psihologii au masurat ca informatia este inteleasa mai repede, mai bine si este memorata un timp mai indelungat. Ascultatul este bun, dar intelegerea informatiei este mai redusa decat in cazul cititiului, iar memorarea este de asemenea redusa.
Este adevarat ca o imprimanta Braille este scumpa; apropo: colegii din Germania mi-au ofertit imprimanta lor Everest Embosser la mana a doua cu 2000 de euro, in loc de 4000 cat costa una noua; daca intereseaza pe cineva, vom vedea ce putem face.
Tot scumpe sunt si afisajele Braille, despre care nu ati vorbit aici. Astazi sunt deosebit de reduse ca dimensiuni. In plus, comunica fara fir cu computerul de pe birou, astfel incat nevazatorul poate naviga pe internet, stand comod in fotoliu sau in pat, la cativa metri de calculator. Desigur, afisajul are si sunet, deci functioneaza si sinteza audio.
Care este solutia ? Ei bine, solutia este in mana Dumneavoastra ! Exista bani, care sunt special destinati persoanelor cu handicap si care sunt folositi pentru tot felul alte lucruri, pentru ca nu exista proiecte (cu cap si coada). Cu acesti bani trebuie sa se cumpere ceea ce este nevoie pentru ca nevazatorii sa poata accesa calculatorul in mod eficient.
Hai sa scriem impreuna asemenea proiecte!
Am sa va povestesc mai multe si am de gand sa vin la Cluj sa vorbesc cu Conducerea Pontes despre diverse proiecte, in care noi am putea fi parteneri cofinantatori.
Pana atunci, va doresc toate cele bune