Acesta este Forumul Pontes, loc in care puteti discuta orice despre persoanele cu dizabilitati, in special despre si cu nevazatori. Puteti afla sau oferi informatii despre locuri de munca, viata sociala, IT (informatica), jocuri audio, ganduri, idei etc.
ghita potra scrie:Şaradă trei plus cinci litere
Sub un cer posomorât
Eu tutun am folosit
Un cadou eu am primit
De la cine n-am gândit.
Deşi sunt o antifumătoare convinsă şi mi-a cam dat bătăi de cap chestia cu tutunul, m-a salvat cadoul, pentru că îmi plac surprizele, dar să fie plăcute!
Răspunsul este surpriza.
cristina.vuscan scrie:Sa recapitulam: prima litera este F, a sasea este Ă.As putea cere si ultima litera? Cris
Cristina, te rog să mă scuzi, când am scris ă, m-am gândit la ultima literuţă. Tu ştii cât de "atentă" sunt eu! Mă ierţi?
Deci prima literă este f, iar a opta literă este ă. Dacă reciteam ce am postat, vedeam greşeala. Nu a fost cu intenţie, te rog să mă crezi!
No problem! Si tot e ceva care... Daca e "ceva de strans silit", trebuie sa fie de genul masculin, deci nu inteleg cum poate sa se termine in A... Si apoi, "Folosit la ce ne-a inveselit" e si el de genul masculin si nu vad cum poate sa se termine in A... Recunosc ca in acest moment sunt cu totul bagata in ceata... Nu-mi vine in minte decat cuvantul "Frapiera" care nu se brodeste defel... Cris
Dragă Cristina, pot să strâng mâna, de exemplu, aceasta este de genul feminin. Nu ai fost silită să faci ceva vreodată ?Şi apoi "ce ne-a inveselit" este un vin, după cum a scris şi Manu.
Sper ca nu e vorba de "Foioase" in care foile de la plural nu pusca cu prajitura de la singular, dupa cum nici francul nu pusca defel cu occidentalii latini, care, evident, sunt mai multi decat unul singur... Nu prea se respecta regulile de gen si numar si atunci raspunsurile vor putea fi aleatorii, potrivindu-se aproape orice... Cris
Eum-am gândit la prăjitura cu foi nu la prăjituri, şi de aceea am mai adăugat un indiciu ca la carte şi cred că acelea în loc de file se mai numesc şi foi. Cred că până acum am respectat regulile de acord şi am folosit şi diacritice pentru a fi cât mai corect.
cristina.vuscan scrie: Nu prea se respecta regulile de gen si numar si atunci raspunsurile vor putea fi aleatorii, potrivindu-se aproape orice... Cris
Am greşit, trebuia să fi scris "pe occidentalul latin cum l-am numit" şi " folosită la ce ne-a-nveselit".
Nu mai ştiu să număr, nu mai ştiu să respect nişte reguli elementare, trebuie să constat că m-am ramolit!
Carmen
cristina.vuscan scrie: Nu prea se respecta regulile de gen si numar si atunci raspunsurile vor putea fi aleatorii, potrivindu-se aproape orice... Cris
Am greşit, trebuia să fi scris "pe occidentalul latin cum l-am numit" şi " folosită la ce ne-a-nveselit".
Nu mai ştiu să număr, nu mai ştiu să respect nişte reguli elementare, trebuie să constat că m-am ramolit!
Carmen
Da, asa era mai bine:pe occidentalul latin, etc... Cat despre vin, cred ca putea ramane foarte bine "folosit la ce ne-a inveselit", intrucat genul substantivului este masculin chiar daca numele lui este la feminin... Iar in ceea ce priveste prajitura-foi si lemn-foioase, hm, hm... Cris