Sarada zilei
Moderator: Manu
-
- Maior
Sa fie stramurare?Daca nu, eu chiar nu stiu ce poate fi... Daca as stii macar o literuta, adica prima... Crismanu scrie:Dar pe asta nu o incearca nimeni? Eu tot m-am straduit, dar... nu gasesc nimic.carmen scrie:Şaradă cinci plus cinci litere
Ornament în atârnare
Şi cu drag o cuvântare
Am făcut o prelucrare
Ce ţine de calculatoare.
-
- General de corp de armata
-
Sa fie floppy drive? La inceput m-am gandit EU ca asa ar trebui sa fie, Dar DON' COMANDANT a subliniat ca floppy se scrie cu doi "p" si ca sunt doua cuvinte si nu unul singur si m-am gandit atunci ca ar trebui sa mai invat putina engleza inainte de a ma apuca de rezolvat sarade, asa ca am renuntat... E vorba, totusi, de un cuvant romanesc neaos? Cristina
-
- Colonel
Singura idee care-mi vine in minte dupa ce am stat o ora de vorba cu Cris, gandindu-ne ce cuvinte de 10 litere din informatica stim, e sa ignor ultimele 2 versuri pentru moment.
Sa vedem: ornament in atarnare... ce poate atarna? ori cd-ul de oglinda retrovizoare, ori franjurile de la hainele manechinuitelor actuale. Retinem franj.
Partea a doua: cu drag o cuvantare. Aici muream proasta daca nu era Cris. Vor plati si urmasii urmasilor mei drepturi de autor, dar tot o zic: altceva decat urare n-are ce sa fie.
Daca adun cele 2 chestii, iese franjurare. Imi asum integral raspunderea de a scrie aceasta imbecilitate pe forum, ca sunt programator de 3 ani oficial si de vreo 5 neoficial, dar habar n-am ce are asta cu computerele. Poti sa vorbesti de fenomenul de interferenta a luminii pe un ecran, fie el si de calculator, deci de aparitia franjelor si interfranjelor. Sau mai bine de fenomenul de aberatie cromatica din fotografie, o aberatie a obiectivului in care in care zone ale imaginii, de obicei radiale, sufera o descompunere cromatica asemanatoare cu cea realizata de o prisma optica. Dar tot nu prea se numeste franjurare fenomenul, cel putin nu prin cartile de specialitate. Franja-interfranja pe ecran egal interferenta, obiectivul care "franjureaza" imaginea egal aberatie cromatica. Asadar, Carmen, lumineaza-ma!
Andy
Sa vedem: ornament in atarnare... ce poate atarna? ori cd-ul de oglinda retrovizoare, ori franjurile de la hainele manechinuitelor actuale. Retinem franj.
Partea a doua: cu drag o cuvantare. Aici muream proasta daca nu era Cris. Vor plati si urmasii urmasilor mei drepturi de autor, dar tot o zic: altceva decat urare n-are ce sa fie.
Daca adun cele 2 chestii, iese franjurare. Imi asum integral raspunderea de a scrie aceasta imbecilitate pe forum, ca sunt programator de 3 ani oficial si de vreo 5 neoficial, dar habar n-am ce are asta cu computerele. Poti sa vorbesti de fenomenul de interferenta a luminii pe un ecran, fie el si de calculator, deci de aparitia franjelor si interfranjelor. Sau mai bine de fenomenul de aberatie cromatica din fotografie, o aberatie a obiectivului in care in care zone ale imaginii, de obicei radiale, sufera o descompunere cromatica asemanatoare cu cea realizata de o prisma optica. Dar tot nu prea se numeste franjurare fenomenul, cel putin nu prin cartile de specialitate. Franja-interfranja pe ecran egal interferenta, obiectivul care "franjureaza" imaginea egal aberatie cromatica. Asadar, Carmen, lumineaza-ma!
Andy
Ultima oară modificat 09 Mai 2008, 01:03 de către Andreea Neagu, modificat 1 dată în total.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Da chiar, ce bine ai spus: "IMBECILITATE"! Or eu sunt imbecil, ce e aia "franjurare"? Nici macar covoarele cu franjuri nu mai sunt la moda. Asa... daca mai erau... ziceam si eu ca sunt prost si s-o fi facut fara sa stiu un soft complex cu device prin USB care sa faca franjuri la covoare...
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
-
- Colonel
Imbecilitatea nu era cuvantul in sine, ca exista in DEX, ci sa am tupeul sa scriu asta in conditiile in care habar n-am ce-are cu computerele. La obiective foto, sa zicem, chit ca se cheama altfel fenomenul de fapt, dar la computere?!
Andy.
Andy.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
-
-