Sistemul de operare Android - accesibilitate, programe etc

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Lutu
Soldat
Mesaje: 6
Membru din: 07 Dec 2015, 21:19
Localitate: Simleul Silvaniei

Mesaj de Lutu »

Va salut mi-am luat de curand un telefon Google pixel xl.si am o mare ne lamurire. Cum pot sa setez ca ton de apel o melodie mp3? Nu am gasit nicaieri in setari numai cele cu care a venit telefonul. Melodia mp3 am descarcato in memoria telefonului si nu am nici o obtiune seteaza ca ton de apel.
AlexCalina
Sublocotenent
Mesaje: 299
Membru din: 16 Mar 2009, 15:15
Localitate: Sibiu

Mesaj de AlexCalina »

salutare,
chiar daca la ultimul meu mesaj nu mi sa raspuns,am reuşit intr-un final sa instalez ioana din magazin play impreuna cu talck back.vreau sa va spun faptul ca din pacate nu ma descurc.mi se pare diferit de iphone.in plus,la samsung a 3 e un buton capacitiv pe ecran ce trebuie apasat sa iţi arate toate aplicaţiile deschise ca sa le inchizi,dar ioana nu-l citeşte.iar de etichetat,nu ştiu cum se face ca acela sa fie citit.in plus,ma dispera faptul ca atunci cand umblii prin meniu scoate un sunet taree ciudat.dar cred ca sunetele acelea merg dezactivate.deoarece sunt numai cand e talck back pornit.sunet plus vibratie.nu ştiu daca eloquence e mai diferit in ceea ce priveşte accesibilitatea faţa de ioana.ţinand cont ca dezvoltatorul e tot ca şi la ioana code factory
Claus
Capitan
Mesaje: 532
Membru din: 17 Ian 2007, 21:13
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de Claus »

salut,
ai nevoie de total commander, disponibil in magazin, dupa instalarea lui, sunt necesare cateva setari; setare directorului de stocare a fisierului, si, deschiderea acestuia cu total commander; nu ar trebui sa mai ai alte probleme. Nexus nu isi bate capul cu tampeniile astea, ai tonuri implicite, ar ttrrebui sa iti ajunga.
MihaiNemes
Sergent
Mesaje: 40
Membru din: 01 Noi 2010, 16:30
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de MihaiNemes »

Salut!

Imi poate recomanda cineva o aplicatie pentru telefon cu care s-ar putea face inregistrari cat de cat bune?
Multumesc!
Mihai
Vortex
Sublocotenent
Mesaje: 298
Membru din: 19 Noi 2009, 17:12
Contact:

Mesaj de Vortex »

https://play.google.com/store/apps/deta ... o.recorder
are foarte multe optiuni si merge bine cu talkback.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Lutu
Soldat
Mesaje: 6
Membru din: 07 Dec 2015, 21:19
Localitate: Simleul Silvaniei

Mesaj de Lutu »

Va salut am o problema pe Google pixel xl. Atunci cand intru pe facebok, la un moment dat aplicatia se inchide din senin. Si apare pe ecran redeschide aplicatia, si daca dau da ma plaseaza direct in ecranul principal. Stie cineva care ar putea fi cauza. Astept raspuns multumesc.
Vortex
Sublocotenent
Mesaje: 298
Membru din: 19 Noi 2009, 17:12
Contact:

Mesaj de Vortex »

o sa scriu despre cateva aplicatii de care am mai dat cat n-am mai fost pe aici:

- eye-d:
https://play.google.com/store/apps/deta ... rmind.eyed
Contine functii de recunoastere text si recunoastere a obiectelor, gps. Recunoasterea merge foarte bine, e aproape la fel de bun ca si knfb reader, doar ca nu are acel ghidaj vocal despre cum sa tii telefonul. Dezavantajul e ca are nevoie de internet, spre deosebire dee de knfb. Avantajul e ca e gratis. :))
Se poate folosi si pentru imaginile primite pe telefon care contin text. Se apasa lung pe butonul home, se alege share screen prin aplicatia eye-d.

- audex:
https://play.google.com/store/apps/deta ... udex&hl=ro
E facut de un orb indian. Principala lui functie e sa inlocuiasca sunetele din talkback cu altele, dar ce mi-a atras mie atentia e ca poate denumi automat butoanele nedenumite intr-o aplicatie. Trebuie instalat, apoi pornit din setarile de accesibilitate, si face denumirea automat. Sunetele se pot opri in caz ca, la fel ca mine, vreti sa folositi doar partea de autodenumire.

- soundwire
https://play.google.com/store/apps/deta ... Wire&hl=ro
Nu stiu daca am mai zis de asta. Permite trimiterea sunetului de la pc la telefon prin wireless. Practic, iti faci casti wireless prin telefon. :)

- Aipoly:
https://play.google.com/store/apps/deta ... oly.vision
Alta aplicatie de recunoastere obiecte, cu varianta gratuita si platita pe luna, care se lauda ca recunoaste mult mai multe obiecte asa. E unica pentru ca face recunoasterea offline, pe telefon, fara sa aiba nevoie de internet. Se misca surprinzator de greu pe batranul meu nexus 5, ori mai au astia de optimizat la ea, ori e cazul sa-mi schimb telefonul. :))

- blindo:
https://play.google.com/store/apps/deta ... zar.blindo
Aplicatie care permite centralizarea ethichetelor butoanelor facute cu talkback. Practic, cine denumeste butoanele intr-o aplicatie poate trimite acele informatii la serverul blindo, iar, cand altcineva vrea sa foloseasca aplicatia, le poate descarca. De mult timp astept sa
apara asa ceva, speram sa faca chiar google.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Shady
Locotenent
Mesaje: 455
Membru din: 09 Aug 2011, 01:46
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de Shady »

Salutare! Ce mai faceți? Cunoașteți modele de telefoane huawei cu butoane fără touch pe care se pot instala sinteze și aplicații ca whatsapp?
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Anunţ şi eu apariţia unui nou serviciu de accesibilitate inclus la actualizarea Talkback, serviciu care funcţionează independent de acesta.
Este vorba de Selectaţi pentru a vorbi.
E ceva foarte util pentru cei care mai vad cât de cât şi nu pornesc Talkback pentru că îi încurcă dublul tap şi altele. Dacă este activat serviciul Selectaţi pentru a vorbi, pe ecran se pune un buton care poate fi mutat oriunde şi va fi prezent indiferent unde ne aflăm, în notificări, într-o aplicaţie oarecare. Butonul se numeşte Selectaţi şi ascultaţi. Când este atins o dată, sistemul aşteapta ca utilizatorul să tragă cu degetul pe o zonă a ecranului. Astfel selectând o zonă oarecare, vocea va citi ce apare acolo. Aşadar, este exact cea ce foloseau unii slab văzători, doar că înainte tot îşi porneau vocea şi o opreau. Acum au voce doar la nevoie, fără să activeze explorarea prin atingere.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Rolecia
Caporal
Mesaje: 24
Membru din: 26 Apr 2015, 12:50
Localitate: St. Polten, Austria

Mesaj de Rolecia »

va salut pe toti utilizatorii forumului. Pana acum am avut ocazia, spre satisfactia mea, sa primesc cate un pic de ajutor de la toti utilizatorii forumului, fie ca intrebarile voastre m-au facut sa caut raspunsuri, fie ca am gasit un raspuns exact pentru ce am avut nevoie si pentru asta va multumesc tuturor.
Acum insa am o noua problema.
Pe Samsung j3 pe care il folosesc de vreo 6 luni am o tastatura cumparata de la nuance - swipe plus dragon.
pana acum vreo luna a functionat acceptabil, dar acum am probleme când trebuie sa scriu ori sa editez ceva scris mai de mult.
Talkback-ul pronunta destul de tarziu tasta pe care o ating, iar pe când ajunge sa o pronunte si eu intre timp caut sa ma pozitionez exact pe tasta care ma intereseaza, aceasta tastatura imi da tot felul de alte obtiuni, adica apar simboluri ori alte litere si trebuie sa le sterg, si sa ma straduiesc sa ating exact acolo unde trebuie ecranul, fiindca altfel, daca incep sa alunec cu degetul de la o tasta la alta apar, cum spuneam, tot felul de simboluri ori combinatii de litere nedorite.
Am cautat in setarile tastaturii ceva care sa ma ajute sa indepartez aceasta problema, dar nu am gasit.
Deocamdata folosesc tastatura Samsung, dar, dezavantajul este ca orice tasta de care sunt interesat la scriere trebuie confirmata cu dublu click si asta incetineste viteza de scriere.
Tastatura swipe mi-a placut si pentru faptul ca are si caracterele cu diacritice afisate pe ecran.
multumesc inca odata cu anticipatie pentru sfat.
AAA! era sa uit!!!! am incercat in tastatura swipe sa corectez acest neajuns la viteza de recunoastere a scrisului de mana si tot nu am obtinut nimic.
Levente
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Eu folosesc tastatura Google mai nou numită Gboard. Mergea perfect şi pe Nexus 5 pe care îl aveam, merge bine şi pe Pixel acum. Am văzut că pe unele Samsung-uri ar putea fi probleme, dar.. în general funcţionează bine şi cu aceste telefoane. Mi se pare avantajos sistemul de corecţie şi sugestii aflat deasupra tastaturii, practic aproape că nu mai trebuie apăsare lungă pentru diacritice / caractere alternative.
Nu am încercat niciodată tastatura de la Nuance, oare există şi un demo?
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Rolecia
Caporal
Mesaje: 24
Membru din: 26 Apr 2015, 12:50
Localitate: St. Polten, Austria

Mesaj de Rolecia »

da. exista varianta demo pentru 30 zile.
Levente
Mira
Sublocotenent
Mesaje: 257
Membru din: 30 Ian 2007, 18:02
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de Mira »

Cum se pot eticheta butoanele existente într-o aplicaţie pe un Samsung S5?
Mira
Cornel
Locotenent
Mesaje: 376
Membru din: 02 Iun 2008, 23:17
Localitate: Targu Frumos

Mesaj de Cornel »

in meniul contextual local - cand te afli pe acel buton - iti apare etichete;
meniul contextual local il accesezi trasand un l rasturnat - glisare in sus apoi la dreapta...
Cornel
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

O spun ca pe o curiozitate: în meniul contextual local al unui seek bar, controlul ăla pe care în română îl anunţă Talkback "Comanda căutaţi", există şi opţiunea salt la procent, se poate scrie exact procentul dintr-o melodie, piesă de teatru etc. În română, opţiunea se numeşte "Editaţi nivelul comenzii de căutare".
De menţionat că şi tastele de volum mută glisorul cu câte 5 procente.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Scrie răspuns