Dicţionar Englez - Român, Român - Englez pentru Android

Diverse aplicatii create de membrii acestui forum
Manu
General de divizie

Versiunea 2.5.1.

Mesaj de Manu »

Azi am actualizat Dicționarul Englez Român la versiunea 2.5.1.

Ce este nou:
  • Pictograma aplicației a fost schimbată.
  • Fundalul ferestrelor poate fi ales dintre mai multe texturi disponibile; inițial este aleasă o textură random, fiind posibilă și alegerea ca programul să ruleze ca până acum, fără nici un fundal.
  • Viteza de căutare în bazele de date a fost îmbunătățită cu 25%.
  • A fost adăugat suport pentru utilizarea unei tastaturi fizice. Săgețile tastaturii fizice duc pe elementul la care utilizatorul se așteaptă să ajungă atunci când se află pe un anume control.
  • A fost adăugată posibilitatea de a căuta în dicționar utilizând tastatura rusă (chirilice). Sunt destul de mulți utilizatori în Republica Moldova care au telefonul setat pe limba rusă, astfel pot căuta în dicționar fără să mai schimbe pe o tastatură cu litere latine.
  • Au fost adăugate noi opțiuni pentru Setările TTS (ajustarea vitezei și frecvenței vocii).
  • Au fost implementate Setări voce (TTS) pentru alegerea unei variante engleze.
  • Au fost rezolvate câteva erori.
Aplicația în Magazin Google Play este lalink-ul următor:
https://play.google.com/store/apps/deta ... dictionary
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Ieri a fost aprobat Dicţionarul Englez - Român pentru televizoarele cu Android TV, aici este şi verificare umană, trebuie să controleze ei că funcţionează totul bine din 4 săgeţi şi un enter, D-pad-ul telecomenzii.
Văd că este primul dicţionar din Magazin Play care să apară la rezultate căutând de pe televizor.
Nu cred să aibă cineva nevoie de un dicţionar pe televizor, dar... dacă tot se putea, am zis să îl fac compatibil şi cu această variantă de Android; poate pe 10 televizoare tot va ajunge în cele din urmă. În pezent, aplicaţia este pe aproximativ 20000 de telefoane şi tablete şi este primul rezultat în Google Play de pe telefon la căutari de tipul: "dictionar englez", "dictionar englez roman".

Dicţionarul Englez - Român în Magazin Play
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Felicitari pentru dictionare!
Poate ca cei care au televizoare mai noi si pot sa le controleze cu comenzi vocale, vor putea folosi mai usor dictionarul de pe TV.
Cred ca ar putea deveni util daca s-ar putea da comenzi de genul:
OK Google, open English dictionary.
OK Google, search something...

Daca televizoarele mai noi ar suporta asa ceva, ar putea deveni foarte utile si pentru alte aplicatii. De exemplu poate ar fi util sa spunem doar:
OK Google, trimite un SMS la contactul cutare, sau numarul cutare.
OK Google, trimite urmatorul mesaj email la adresa cutare...
sau poate chiar pentru un program care sa ruleze in background când ecranul este inchis, un mesaj de genul "Deschide televizorul la ora 7".
Cred ca astfel de aplicatii nu ar fi foarte complicat de facut, dar ar putea deveni foarte utile daca motorul Google ar putea analiza astfel de comenzi si televizoarele ar permite asa ceva.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Da, m-am gândit şi eu să studiez puţin problema comenzilor vocale pe televizor. Încă nu mi-am cumpărat un microfon, am înţeles că sunt multe compatibile prin USB.
Poate aici OK Google ar merge oricând, mai ales că televizorul nu se bazează pe baterie...
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Asta nu am inteles eu, daca pe televizoarele Sony Bravia din 2015 se pot folosi comenzi OK Google, sau acele comenzi se pot folosi doar in anumite aplicatii care le accepta, de genul YouTube.
Nu stiu de ce am impresia ca acele comenzi se pot da doar pe televizoarele mai noi, cu o versiune mai noua de Android, cum ar fi cele aparute in 2016.
De fapt cred ca nici pe televizoarele din 2016 nu se accepta chiar orice comenzi, ci doar un numar limitat.
Manu
General de divizie

Versiunea 5.0.1 a Dictionarului Englez - Roman

Mesaj de Manu »

Dicționarul Englez - Român pentru Android oferă de acum multe resurse noi bazate pe API-ul Datamuse.

Nou în 5.0.1:
Opțiuni noi în meniul contextual al unui rezultat (atingere lungă):
- transcrieri fonetice (IPA și Arpabet);
- resurse lexicale: definiție engleză, sinonime, antonime, omofone, hiperonime, hiponime, predecesori frecvenți, succesori frecvenți, rime, frecvență de utilizare per milion etc.
Așadar, de acum dicționarul poate fi utilizat și ca un dicționar explicativ al limbii engleze. Pentru aceste informații este nevoie de o conexiune la Internet, baza de date pentru Englez - Român și invers rămâne offline.
În ultimele versiuni anterioare am mai adăugat:
Suport pentru Android TV, istoricul căutărilor, căutare vocală, alegere separator dintre cuvinte și explicații, alegere fundal, alegere voce și variantă de engleză pentru pronunțarea cuvintelor și multe altele.

Pagina în Magazin Google Play este la:
https://play.google.com/store/apps/deta ... dictionary
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Azi am lansat versiunea 6.0.1 a dicționarului englez - român pentru Android.
Pe lângă unele probleme rezolvate, a fost îmbunătățită compatibilitatea cu Android 10 și 9. A fost de asemenea schimbată interfața, de acum sunt pictograme noi pentru funcțiile de schimbare direcție de traducere, căutare, căutare vocală, ștergere etc.
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

Felicitari Domnule! sa ne gandim sa promovam si mai bine uneltelea astea.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Ele se promovează de la sine, totul e să ajungă în magazin cât mai sus la căutări. Dicționarul Englez - Român - Englez stă bine din acest punct de vedere, deși ca număr de instalări nu e neapărat ieșit din comun, este în prezent pe aproximativ 12 mii de telefoane, a scăzut, dar de multă vreme se menține aici. Are și un rating bun de 4,7 steluțe.
Scrie răspuns