Sistemele de operare iOS si Mac - accesibilitate, programe

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

salutare.am o mare problema.am instalat skipe,pe ultima versiune de IOS.Daca am ecranul blocat şi ma suna cineva,skipe nu suna.dar daca primesc un mesaj,imi vibreaza,scoate un sunet,şi pot sa-l vad imediat.ce pot face?mulţumesc.sper ca m-am facut inţeles.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salut, nu stiu cat e de relevant ce o sa scriu. Trebuie sa verifici in configurari, notificari sa fie activate sunetele, afisare in ecranul blocat si alertele pentru skype. Daca nici asa nu merge e o problema, ori a skype, ori a sistemului de operare.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

am facut aşa cum mi-aţi spus,insa tot nu merge.iar in setarile skipe,totul e pe on!e ciudat.skipe suna şi vibreaza daca ecranul e blocat,numai la recepţionarea de mesaje.
Razvii
Sergent major

Mesaj de Razvii »

Salut si scuzati ca am deschis initial subiecte despre iOS in alte pagini, acum am vazut ca au fost sterse de acolo.
Azi am descoperit aceasta tema despre iPhone. Am auzit ca lumea se tot plange de iOs 8.1. Mie imi merge destul de bine. Zilele astea am aflat ca da un blocaj cu voice overul cand deschid lincuri catre iTunes. Puteti sa ma ajutati sa rezolv problema aceasta?
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salut, ma tem ca nu exista solutii la problema pusa de tine. Ziceai ca iti merge bine, da tocmai tu ai scris ca nu merge sa deschizi niste linkuri. Problemele sunt insa mai mari. Mie nu imi merge de ex sa deschid anumite pagini cu safari pe care se blocheaza de tot. Deasemenea daca dai back intr-o pagina web, abia se mai misca. O alta problema cu care ma confrunt eu este in ibooks in care voiceover citeste des "rand nou" in cartile epub. Astea sunt doar problemele cu care ma confrunt eu, dar ele sunt mult mai multe. Dupa parerea mea e cel mai prost sistem de cand am eu iPhone.
Gruia
Razvii
Sergent major

Mesaj de Razvii »

Ca bine zici.
Mesajul a fost scris in graba. Sincer ca la iOs 7.0 va merge calumea prin primavara. Si eu am Aceasi problema la safari. trebuie sa dai cu degetul undeva sus pe ecran pana auzi numele adresei de exemplu: Popmundo.ro. Am dat ex acesta pt ca ma joc si ai dreptate. Sa reluam: Cand ai gasit adresa ii dai cu degetul in dreapta " rasfoiesti" sii gasesti reincarcare. Safari se blocheaza rau la unele pagini. eu trebuie sa imi foiesc telefonul. Il blochez vorbesc cu Siri, il opresc si Il deschid. Si dupa merge. Eu am un iPhone 5 s. Gruia, tu ce model ai ? Ca al meu sau alt fel?
O seara buna
pentru ajutor cu jocurile contactatima la adresa de Skype robinson.razvan sau la adresa de icloud
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Eu nu cred ca la ios 7 erau chiar asa probleme mari. Totusi acuma nu functioneaza cum trebuie una din aplicatiile de baza si anume safari.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

eu am alta problema.dupa ce am facut update la IOS 8.1,pe un 5S,nu-mi mai apare semnul 4G. am dat şi restore,dar in zadar.
Valentin
Sublocotenent

Mesaj de Valentin »

a aparut ios 8.1.1 si se pare ca apple o ia din nou pe drumul cel bun. pentru o lista completa de buguri care au fost solutionate intratiaici
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Interesant. Nu stiam de adresa accessibility@apple.com.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare, or fi rezolvat ei multe, da nu au rezolvat multele probleme pentru voiceover. Cea mai grava problema mi se pare mie cea care priveste problemele din safari, ma refer la faptul ca atunci cand dai back intr-o pagina pur si simplu nu mai functioneaza safari decat dupa o reincarcare a paginii respective. Tot in safari, daca deschizi anumite pagini pur si simplu se blocheaza de tot. O alta problema foarte enervanta este in ibooks cand citim carti in format epub, voiceover zice foarte des rand nou ceea ce e foarte enervant.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Si fiindca tot a aparut adresa de mai sus cu adresa unde pot fi semnalate problemele de accesibilitate, este dispus cineva sa traduca in engleza problemelele semnalate de mine si sa mi le trimita pe adresa gruiavelicu@gmail.com si eu sa le trimit catre sau apple sau pur si simplu sa le trimita cineva. As face eu asta, da nu stiu engleza.
Gruia
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Trimite-le la mine pe andreea.neagu@anjo.ro și le traduc. Pot prelua și comunicarea privind raportarea bugurilor, dacă îmi spui unde le vrei trimise (la ce adrese de mail). Voi investiga dacă putem folosi sistemul lor de raportare a bugurilor, cel pentru Apple Developers.

Edit: Da, putem folosi bug reporter-ul (sistemul apple de raportare a incidentelor) cu contul meu de dezvoltator.
Am nevoie așadar, de:
- lista incidentelor, descrise cât mai pe larg
- modelul telefonului/tabletei
- versiune și build pentru OS (găsești în Configurări - General - Informații)
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare, pentru cei interesati a aparut aplicatia emag pentru iphone. Se poate descarca de aici: eMAG.ro by eMAG International
https://appsto.re/ro/gi7W3.i
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Am instalat-o si e relativ OK, insa dupa ce am ales un produs nu stiu cum poate fi cumparat. Am vazut ca apar o multime de butoane fara eticheta care nu stiu ce sunt.
Scrie răspuns