Sistemul de operare Android - accesibilitate, programe etc

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Sunt foarte multe programe care ar rcunoaste culorile, doar ca niciunul nu poate fi eficient ca un Colorino.
Probabil pentru ca rezultatele nu sunt clare, nici nu prea a recomandat nimeni un astfel de program. Conteaza mult ce lumina este in locul unde se incearca, ce camera are telefonul si multi alti factori.
Eu am dat acum de curiozitate o cautare in magazin si primul gasit imi spune tot felul de culori, dar nu garantez ca sunt cele mai bune.

Vezi aplicatia urmatoare, trebuie doar dat dublu click pe ecran, face o poza si spune culoarea in engleza:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ordetector

Poate stie cineva ceva mai bun...
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Vortex
Sublocotenent

Mesaj de Vortex »

@manu: La SmartSelfie acele indicatii spun in ce parte sa deplasezi telefonul ca faţa sa fie in centru.

@sweety: eu folosesc
https://play.google.com/store/apps/deta ... identifier
Dar conteaaza foarte mult tipul de iluminare. Alta apicatie e the voice, n-am testat sa vad care merge mai bine.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Valisimo
Caporal

Mesaj de Valisimo »

Vortex scrie:A mai aparut o aplicatie de navigatie pentru nevazatori:
https://play.google.com/store/apps/deta ... rtis.blind

Spre deosebire de celelalte aplicatii, foloseste openstreetmap si tomtom.
spuneti-mi va rog si mie cum aleg ce harti sa folosesc; cum aleg intre tomtom si openstreetmap?
va multumesc.
Valisimo
Caporal

Mesaj de Valisimo »

Manus_Onix scrie:Salut. Ma numar si eu printre cei care au pus aplicatia 360security.
vreau sa intreb si eu ce are aplicatia asta in plus fata de alte antivirusuri? de exemplu dece nu incercati BitDefender? este accesibil si consuma putine resurse.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Pai am incercat-o pe aceea ca ea a fost recomandata si altele nu am folosit ca sa vad ce ar avea in minus sau in plus.
Daca este si Bit Defender, o sa il incerc candva.
Pana la urma cred ca nu e asa mare nevoie de un antivirus pe telefon, mai ales daca nu incerci tot felul de lucruri mai ciudate.
Vortex
Sublocotenent

Mesaj de Vortex »

@Valisimo: Nu prea sunt detalii despre aplicatie, dar eu presupun ca se folosesc diferite servicii pentru diferite sectiuni ale aplicatiei. Din cate am auzit, intersectiile se gasesc cu openstreetmap, in timp ce rutarea (gasirea unui drum intre doua puncte) se face cu tomtom.

Tot se vorbea pe un alt topic de restituirea aplicatiilor, la android a crescut perioada de testare, de la 15 minute la doua ore.
Vortex Website
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Asta e foarte bine, asa pot sa vad si eu care e treaba cu Shredder Chess. poate ar merge si pe Android ca pe iPhone. Ma gandeam ca nu as da 25 de lei daca nu merge.
IVictor80
Plutonier major

Mesaj de IVictor80 »

Stai liniştit, Manu, Shredder nu e accesibil pe Android, din păcate.
Vortex
Sublocotenent

Mesaj de Vortex »

@Manu: In caz ca ajuta,
https://play.google.com/store/apps/deta ... isly.chess
e accesibil. Parca merge cam incet, dar merge.

E un site pe care se pun aplicatiile accesibile de android, exact pentru situatii din astea. E la inceput, dar sper sa mai creasca
www.inclusiveandroid.tk
Vortex Website
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Intr-adevar, Chess de Miroslav Kisly este accesibila si a implementat si TTS sa spuna mutarea automat.
Problema este ca merge mai greu din cauza reclamelor, in general pe Android acele WebViews ingreuneaza rularea cu TalkBack.
Se pare insa ca se poate introduce un Promo Code si probabil s-ar scapa de reclame.
Nu am apucat sa gasesc de unde pot cumpara un cod, am vazut doar unde se introduce.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

I-am scris lui Miroslav Kisly pentru jocul de sah si mi-a raspuns ca daca dau click pe o reclama, acel WebView nu mai apare pentru o zi.
Am dat, a disparut, dar tot greu merge deplasarea pe tabla. Se pare ca tabla e facuta intr-un mod mai ciudat, nu un TableLayout cum credeam. Asta se vede din faptul ca daca derulezi nu trece peste fiecare casuta in parte, ci tabla este un singur view. In schimb, pipaind se pot vedea piesele, problema fiind ca parca e greu de gasit una pentru ca nu simte imediat trecerea de pe o patratica pe alta.
Oricum, se poate juca cu o tabla in fata, mai ales ca sunt anuntate mutarile.
Vortex
Sublocotenent

Mesaj de Vortex »

Web view-urile vor merge mai bine in android l. Alta cale de a scapa de reclame e rootarea telefonului si instalarea unui patch care le blocheaza. Eu n-am facut-o pentru ca se pierde garantia.
Vortex Website
Manu
General de divizie

Android 5.0 Lollipop

Mesaj de Manu »

Ieri a aparut si Android 5, se numeste in cele din urma Lollipop.
Am intrat pe site-ul developers.android.com si acolo prima informatie este despre ce e nou in aceasta versiune.
M-am bucurat sa vad ca una dintre cele 14 sectiuni din Whatţs new este Accessibility and Input, un citat ar fi:
New accessibility APIs can retrieve detailed information about the properties of windows on the screen that sighted users can interact with and define standard or customized input actions for UI elements.
Se pare ca s-a schimba tin totalitate si modul de afisare a WebView-urilor, sa speram ca acum se va inlatura ultima problema, acolo se misca mai greu Talkback, in zone cu un fel de frame-uwi web in aplicatii; la telefoanele ieftine am inteles ca se si bloca sistemul cu totul cand ajungea Talkback pe un astfel de control.

Au trecut la o noua interfata grafica numita Material Design, ei spun una cross platform, toate produsele Google vor arata asemanator indiferent de sistemul de operare.
Legat de notificari, acestea pot aparea cu ecranul blocat, om vedea daca va fi ceva util.

Important pentru performanta este ca s-a trecut de la Dalvik, masina virtuala care interpreta Java Bytecode si facea o compilare just in time pana acum, la ART, Android Runtime, acum aplicatiile se compileaza la instalare. Cica va dura mai mult timp instalarea, dar va merge cu vreo 30% mai repede in viitor. Modul de functionare ART il aveam si la Nexus 5 ca optional daca am activat zona de dezvoltator. Nu am incercat pentru ca ma avertiza ca va dura ceva pana recompileaza toate aplicatiile din telefon.

Au imbunatatit consumul bateriei, pun la dispozitie si unelte pentru crearea de aplicatii pentru un consum eficient al bateriei.

Tot articolul despre Android Lollipop este la:
http://developer.android.com/about/vers ... lipop.html
PBogorin
Caporal

Salutare

Mesaj de PBogorin »

As avea niste intrebari legate de citirea cartilor pe Android:
1. Mie Cool Reader mi-se intrerupe la fiecare pagina cred sau la doua pagini , când citesc ori ce format de carte .
Nu stiu ce sa fac , citesc destul de mult . Ce sa fac .
2. Ce aplicatii de citit pe android mai stiti ? e vorba doar de cartile text .
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Daca acel Cool Reader se intrerupe la un moment dat, cu siguranta sunt alte aplicatii de citit carti mai convenabile.

Am dat acum de una, la a doua incercare de aplicatii gasite cu cuvantul cheie "reader" in Magazin Play.

AlReader - any text book reader este foarte simpla, citeste continuu cu vocea implicita, cel putin la mine nu s-a schimbat de pe italiana nici la un epub in engleza, nici la un doc in romana.
Are de obicei sus butoane cum ar fi: Open book, acolo se pot gasi cartile usor sub forma de Library, scaneaza intreg telefonul si le aduce pe toate.
Dupa ce o carte este deschisa, sus, printre altele apare si butonul Actions, dupa care una dintre optiuni este Text to Speech.
Citeste si cand se blocheaza ecranul, tine minte unde s-a ramas si dand pe Recent books se poate gasi usor o carte inceputa candva inainte.
Am citit la descriere ca deschide chiar si arhive gen ZIP, cat despre formate de documente, le suporta cica pe toate, chiar si HTML.
Este gratis si nu afiseaza reclame.

Aplicatia poate fi gasita in magazin la:
https://play.google.com/store/apps/deta ... d.alreader

Ca fapt divers, si Adobe Reader este accesibila, doar ca nu citeste continuu, ci trebuie data pagina cu doua degete de la dreapta la stanga. In schimb se poate ajunge foarte usor la o anume pagina cu o optiune de tipul Salt la / Go to, se poate bifa sa nu se blocheze ecranul, aici nu continua cu citirea daca acesta s-ar bloca, practic nu se utilizeaza Text to Speech, ci citeste pur si simplu vocea ceea ce vede, adica o pagina intreaga ca si cum ar fi intr-un text view.
Scrie răspuns