Sistemul de operare Android - accesibilitate, programe etc
Moderator: Manu
-
- Locotenent - colonel
- Manu
- General de divizie
Nu e problema mare cu divagarea, pana la urma tot de telefoane era vorba, dar ideea lui Gruia e buna, am fi curiosi cum e prin Anglia...
Cum a ramas pana la urma? Se face acel L pe un Samsung S5?
Cum a ramas pana la urma? Se face acel L pe un Samsung S5?
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Nu, dar nu sunt foarte sigur, poate sunt eu mai neputincios. am antrenament de degete de la iPhone, dar, totusi nu spun un nu categoric. tie ti-am trimis un e-mail pe o adresa de yahoo, te rog frumos sa vezi despre ce e vorba, si poate ma ajuti sa gasim o solutie. am sa deschid un topic sau un subiect pe forum despre asta, dar parerile sunt subiective, va dati seama. multe intamplari le-am postat pe Babilon, cum ar fii concursul de sah la care am fost anul trecut, in fine... noapte frumoasa.
Puiu Sima
- Manu
- General de divizie
Da, o sa verific mailul.
Pai chiar daca au fost postate pe o lista de discutii, pe un forum pot fi gasite mai usor, eu si acum mai citesc uneori din Corespondenta din Canada.
Pai chiar daca au fost postate pe o lista de discutii, pe un forum pot fi gasite mai usor, eu si acum mai citesc uneori din Corespondenta din Canada.
- Manu
- General de divizie
Se pare ca problema cu schimbarea voci pe engleza nu poate fi rezolvata, este un mesaj special de accesibilitate pe care Android-ul il trimite la voce cu engleza pentru ca atat mesajul cat si telefonul sunt in engleza, adica spune Folder Opened si Closed. Acele mesaje nu sunt afisate, deci nu sunt citite pur si simplu de pe ecran, ci trimise la voce direct ca si in Windows la SApi5.
Daca ar fi telefonul pe limba romana probabil ca ar vorbi cu italiana, avand in vedere ca limba romana nu a fost creata pentru Eloquence.
Daca ar fi telefonul pe limba romana probabil ca ar vorbi cu italiana, avand in vedere ca limba romana nu a fost creata pentru Eloquence.
l
cand faci acel l trebuie sa-l trasezi fara sa te opresti in unghiul lui. De asemenea, viteza sa fie aceeasi. Eu m-am obisnuit asa de bine cu el, incat in loc sa apas butonul home prefer sa fac l spre stanga
Cornel
Gata, acum am pus-o pe Ioana, si se comporta normal, adica, spune folder deschis sau folder inchis. nu reusesc sa gasesc in Google Play un mozila care sa ma satisfaca, asta in alta ordine de idei... doamne, cat v-am mai batut la cap, si cat am sa va mai bat, azi incerc sa citesc ceva cu cool reader... sper din tot sufletul sa ma descurc singur, ca altfel... o zi frumoasa.Manu scrie:Se pare ca problema cu schimbarea voci pe engleza nu poate fi rezolvata, este un mesaj special de accesibilitate pe care Android-ul il trimite la voce cu engleza pentru ca atat mesajul cat si telefonul sunt in engleza, adica spune Folder Opened si Closed. Acele mesaje nu sunt afisate, deci nu sunt citite pur si simplu de pe ecran, ci trimise la voce direct ca si in Windows la SApi5.
Puiu Sima
Va salut din nou...
Mda, de doua ore ma chinui cu cool reader, buttonul back, buttonul more, buttonul table off content... iata ceea ce am facut eu, poate nu am facut ceva bine... am deschis cool reader, am gasit un browse, pe urma I-am aratat o carte doc de Andrei plesu dar asta nu prea conteaza, pe urma am incercat sa o determin pe ioana sa-mi citeasca la culcare... nu am reusit. va rog deci respectuos sa-mi spuneti care ar fii pasii de urmat. o sa incerc si cu eloquence, dar... o sa il rog si pe catalin, poate vede el vre-un button read, sau asa ceva... astept un raspuns, va rog frumos. noapte buna.
Mda, de doua ore ma chinui cu cool reader, buttonul back, buttonul more, buttonul table off content... iata ceea ce am facut eu, poate nu am facut ceva bine... am deschis cool reader, am gasit un browse, pe urma I-am aratat o carte doc de Andrei plesu dar asta nu prea conteaza, pe urma am incercat sa o determin pe ioana sa-mi citeasca la culcare... nu am reusit. va rog deci respectuos sa-mi spuneti care ar fii pasii de urmat. o sa incerc si cu eloquence, dar... o sa il rog si pe catalin, poate vede el vre-un button read, sau asa ceva... astept un raspuns, va rog frumos. noapte buna.
Puiu Sima
- Manu
- General de divizie
Deci dai pe Read Aloud, de la More Options... Asta ca le insirase Cornel pe toate si poate unii nu stiu engleza. Ma gandesc ca nu e cazul lui Puiu, el e din Anglia.
Ma mir ca nu e tradus in Romana Cool Reader inca, probabil sunt din aia care dau greu XML-urile la lucru, stiu ca Grigore le-a cam cerut celor care fac programe utile noua.
Ma mir ca nu e tradus in Romana Cool Reader inca, probabil sunt din aia care dau greu XML-urile la lucru, stiu ca Grigore le-a cam cerut celor care fac programe utile noua.
va salut...
la iPhone daca citesc cu el, am un buton prin setari cu care fac sa nu se mai inchida ecranul. aveti idee daca acest button exista si in android? cand se inchide ecranul si citesc, renunta si ioana sa-mi mai citeasca... in setari, timpul maxim pe care l-am gasit este de 10 minute! va multumesc...
la iPhone daca citesc cu el, am un buton prin setari cu care fac sa nu se mai inchida ecranul. aveti idee daca acest button exista si in android? cand se inchide ecranul si citesc, renunta si ioana sa-mi mai citeasca... in setari, timpul maxim pe care l-am gasit este de 10 minute! va multumesc...
Puiu Sima
-
- Plutonier
-
- Colonel
La abonament sigur se poate, la prepay depinde de la un operator la altul. Pentru redirecţionare ar trebui să mergi în Setări şi apoi în Apel şi în Redirecţionare apeluri.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
- Manu
- General de divizie
De curiozitate am incercat si deblocarea faciala pentru ecran.
Pot spune ca merge ok, conditia e sa fie macar un pic de lumina in locul unde incerci sa deblochezi telefonul.
Pentru configurare a cerut sa ma uit la el pana a anuntat ca mi-a captat fata. Mi-a cerut apoi un cod pin de rezerva, utilizabil in caz ca m-ar desfigura cineva sau in caz ca pur si simplu nu m-ar vedea camera bine. Deci, oricand se poate debloca si prin cod pin, dar totusi, ia ceva timp pana il bagi...
Daca se uita altcineva la telefon de cateva ori se considera incercare de furt sau utilizare nedorita a telefonului si se cere codul pin pentru resetarea numarului de incercari.
Asadar, e ok, nu pot fi probleme, se poate oricand renunta si reveni la deblocare prin parola, pin, model sau pur si simplu prin glisare.
Daca ar fi lumina tot timpul este un mod usor de utilizare, e foarte simplu sa te uiti la telefon si sa se deblocheze imediat.
Am vorbit despre deblocarea faciala de pe Nexus 5, nu stiu cum o fi in cazul altor telefoane, dar probabil ca la fel.
Pot spune ca merge ok, conditia e sa fie macar un pic de lumina in locul unde incerci sa deblochezi telefonul.
Pentru configurare a cerut sa ma uit la el pana a anuntat ca mi-a captat fata. Mi-a cerut apoi un cod pin de rezerva, utilizabil in caz ca m-ar desfigura cineva sau in caz ca pur si simplu nu m-ar vedea camera bine. Deci, oricand se poate debloca si prin cod pin, dar totusi, ia ceva timp pana il bagi...
Daca se uita altcineva la telefon de cateva ori se considera incercare de furt sau utilizare nedorita a telefonului si se cere codul pin pentru resetarea numarului de incercari.
Asadar, e ok, nu pot fi probleme, se poate oricand renunta si reveni la deblocare prin parola, pin, model sau pur si simplu prin glisare.
Daca ar fi lumina tot timpul este un mod usor de utilizare, e foarte simplu sa te uiti la telefon si sa se deblocheze imediat.
Am vorbit despre deblocarea faciala de pe Nexus 5, nu stiu cum o fi in cazul altor telefoane, dar probabil ca la fel.