Sistemul de operare Android - accesibilitate, programe etc

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Manus_Onix
Plutonier
Mesaje: 104
Membru din: 01 Iun 2007, 15:33
Localitate: Cluj-Napoca

Salutare

Mesaj de Manus_Onix »

De curand mi-am achizitionat si eu ca si telefon secundar, caci principal este un iphone 4 s, un telefon de la vodafone care se numeste vodafone smart 4 miny. Printre aplicatiile folosite, am gasit o aplicatie care zic eu este utila. Se numeste walkytalky. Cu ajutorul acestei aplicatii putem afla ce se afla in jurul nostru ca si puncte de interes pe o strada. Aplicatia este o aplicatie care functioneaza cu ajutorul gps-ului. De exemplu scriem numele strazii 21 decembrie, se deschide google maps se alege start navigatie, deoarece destinatia a fost setata deja ca fiind implicit aleasa de walkytalky, iar acesta din urma incepe sa descrie punctele de interes din jurul nostru. Am insa o pre ccizare de facut, nu este la fel de precisa ca si blind square, care din cate stiu eu din pacate functioneaza doar pentru iphone, dar totusi zic ca e foarte utila.
Vortex
Sublocotenent
Mesaje: 298
Membru din: 19 Noi 2009, 17:12
Contact:

Mesaj de Vortex »

Pentru gps, mai sunt:
- guidedroid, aplicatie in care scrii destinatia si el iti deschide google maps cu ruta ssetata automat catre acea destinatie, cu ghidaj vocal. Problema e ca foloseste google maps, care are doar ghidaj la nivel de strada, nu si de numar... Bing maps pare sa aiba ghidaj la nivel de numar (nu stiu cat de precis e, trebuie sa-l testez). Nu stiu exact cum sa-l testez, ca nu merge pe android... Ar trebui sa scriu o aplicatie...
- intersection explorer: poate am mai zis de el, permite sa vezi intersectiile din jur trecand cu degetul pe ecran. Iarasi, ideea e buna, dar sunt probleme cu google maps. Imi tot zicea unnamed road.

Alta aplicatie interesanta e amazing audio voice recorder. INregistreaza audio in wav si ogg, e foarte accesibila, avand chiar si mesaje cu explicatii.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Manus_Onix
Plutonier
Mesaje: 104
Membru din: 01 Iun 2007, 15:33
Localitate: Cluj-Napoca

Salut

Mesaj de Manus_Onix »

Am o problema. In setari la accesibilitate exista un tutorial despre gesturile de utilizare ale sintezei vocale. Trebuie sa precizez faptul ca eu am pe telefon android 4.2.2 si cand pun in aplicare unele gesturi din tutorial nu se intampla nimic. De exemplu acolo exista un gest prin care daca glisezi in sus si la dreapta cica iti deschide meniul contextual. La mine nu se intampla nimic. Lafel si cu gestul de glisare in jos si la stanga care deschide meniul local. Mai trebuie sa fac o precizare am un vodafon smart 4 mini. Oaredece nu functioneaza?
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Re: Salut

Mesaj de Manu »

Vortex scrie: Alta aplicatie interesanta e amazing audio voice recorder. INregistreaza audio in wav si ogg, e foarte accesibila, avand chiar si mesaje cu explicatii.
Eu nu gasesc Amazing Voice Recorder, ci doar Smart Voice Recorder si Easy Voice Recorder. Oare nu am cautat bine?
Manus_Onix scrie:Am o problema. In setari la accesibilitate exista un tutorial despre gesturile de utilizare ale sintezei vocale. Trebuie sa precizez faptul ca eu am pe telefon android 4.2.2 si cand pun in aplicare unele gesturi din tutorial nu se intampla nimic. De exemplu acolo exista un gest prin care daca glisezi in sus si la dreapta cica iti deschide meniul contextual. La mine nu se intampla nimic. Lafel si cu gestul de glisare in jos si la stanga care deschide meniul local. Mai trebuie sa fac o precizare am un vodafone smart 4 mini. Oaredece nu functioneaza?
S-ar putea ca unele gesturi sa fie scoase de producator, sa fie Android-ul modificat, dar nu pot spune ca stiu bine cum stau lucrurile cu existenta sau inexistenta unor gesturi.. Dar parca se pot particulariza acele gesturi.
S-ar mai putea sa nu faci gestul bine, trebuie sa incerci cumva sa mergi continuu, sa nu te opresti pentru o fractiune de secunda cand faci unghiul drept.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Grifnas
Sergent major
Mesaje: 59
Membru din: 12 Mar 2008, 19:54
Localitate: Nasaud

Amazing AudioVoice Recorder

Mesaj de Grifnas »

Link-ul catre Amazing AudioVoice Recorder:
https://play.google.com/store/apps/deta ... e.recorder
Grigore Frisan
PBogorin
Caporal
Mesaje: 16
Membru din: 04 Aug 2010, 14:22
Localitate: Sibiu

Mesaj de PBogorin »

am o intrebare :
Unde ar trebui sa caut ca atunci cand scriu o parola , sa imi apara literele pe care le scriu , si nu bulina.
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Eu am bifat optiunea: "Rostiti parolele", am gasit-o la setarile de accesibilitate.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Ioto
Plutonier
Mesaje: 163
Membru din: 30 Ian 2013, 18:35
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Ioto »

Salutare, acum vreo 3 săptămmâni mi-am lluat un samsung galaxy trend plus un telefon ieftin şi bun cu android 4.2.2. Nu îmi vine să cred cât au evoluat lucrurile faţă de android 4.0.4 pe care l-am avut pe vechea tabletă evotab 3.
În proporţie de 90% este accesibil cu talkback. spun 90% de oare ce mai dă unele rateuri precum: când mătur degetul în dreapta pe ecran ca să mă deplasez de pe un element pe altu, uneori sare înapoi cu vreo 2 sau 3 elemente. Tastatura este accesibilă complet. pot să scriu mesaje etc. Pentru nevoile mele se mişcă bine. Până acum nu am fost nevoit să îl repornesc din cauza unui blocaj. Ce m-a da pe spate e faptul că telefonul suportă card micro SD maxim de 64 Giga. Camera de 5 MP îşi face bine treaba şi pe post de cameră foto-video şi şi pe post de lupă. Am instalat aplicaţia facebook messenger care este complet accesibilă, TVR plus care este accesibilă în proporţie de 70% se bazează foarte mult pe glisări. şi pe un ecran de 4 inch nu prea pot face asta. mai ales că elementele sunt cam apropiate în aplicaţie. Am instalat şi firefox care merge foarte bine cu talkback. site-urile se încarcă foarte repede. am fost surprins să descopăr faptul că în timpul comvorbilor pot lucra pe el. Vocea îmi citeşte peste tot. Pot forma cu uşurinţă numere, să adaug numere în contacte etc. Deci, Samsung a făcut un telefon super. Fără să vreau i-am testat şi rezistenţa fizică. l-am pus la încărcat pe masă prin usb la laptop. Nu ştiu cum am reuşit l-am dat pe jos. Device-ul a aterizat în jur de 1,70 m. ciudat că nu a păţit nimic. nici măcar capacul nu --a căzut. (La vechiul e5 zbura tot dacă băga o trântă).
Trag o concluzie. Galaxy trend plus este un device performant şi echilibrat. stă bine în mâna utilizatorului. Mai pe scurt sunt foarte mulţumit de el. Dar totuşi nu pot să stau fără un telefon cu symbian. Sper că nu m-am întins prea mult. şi mă scuzaţi dacă am exagerat cu detaliile.
Vortex
Sublocotenent
Mesaje: 298
Membru din: 19 Noi 2009, 17:12
Contact:

Mesaj de Vortex »

Veste buna pentru utilizatorii de eloquence: din versiunea 1.1.2 sunt suportate caracterele unicode, adica putem adauga diacritcele la dictionar ca la talks. Cel putin teoretic, eu n-am facut inca operatiunea. Nu se pot scrie diacritice din tastatura android si n-am avut timp sa ma joc cu filelmanagere si sa gasesc pe unde e fisierul ala de dictionar ca sa-l modific manual. Daca il face cineva, share cu incredere.:)
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Da, si eu am avut surpriza acum doua ore sa aud brusc telefonul vorbind cu o voce italiana umana. Cand am auzit-o, m-am gandit ca s-o fi actualizat Eloquence, dar parca nu speram chiar ca va merge totul asa cum imi doream. Spuneam de voce umana pentru ca au gandit astia treaba ca atunci cand se actualizeaza, sa treaca telefonul pe un Vocalizer in limba aleasa, sa nu ramanem in ceata.
Pot spune ca merge perfect, am reusit sa fac tot ce trebuie si la mine se aude totul ca pe calculator, mai bine spus ca pe Symbian, ba unde pui ca citeste ok si daca sunt diacritice vechi, si daca sunt din cele noi.

Am creat un fisier JDF, tip JAWS Dictionary, in care am prevazut cele 5 diacritice (ăşţșț) in cele 3 ipostaze posibile, inceput, mijloc si sfarsit de cuvant, deci 15 intrari; am lasat peste tot fara case sensitive.
Spun fisier JDF pentru ca au facut astia ca dictionarul de JAWS sa fie in acelasi format cu cel pentru Eloquence pe Android, doar ca suporta si inlocuirea cu wildcards.

Pun mai jos fisierul JDF care trebuie copiat in folderul sdcard in folderul EloquenceTTS.

Apoi se merge in programul Eloquence si acolo exista butonul Import Dictionary File.
Mai trebuie sa fie activata si optiunea Use Dictionary si totul e ok, cel putin dupa un restart al telefonului.
Prima data m-am dat batut pentru ca nu gaseam folderul EloquenceTTS, cel putin din Windows nu il vad pentru ca telefonul meu nu are card de memorie si imi apare doar Stocare interna. Total Commander-ul de pe telefon l-a gasit pe undeva din radacina si atunci am reusit sa mut fisierul "PentruEloquenceAndroid.JDF" unde trebuie.

Completare mesaj: La versiuni mai noi de Eloquence se poate face import prin accesarea fişierului direct din E-mail sau dintr-un explorator de fişiere, extensia .JDF este asociată cu Eloquence.

Descarcare fisier: PentruEloquenceAndroid.ZIP
L-am creat ZIP ca sa nu se deschida in browser, cred ca nu trebuie sa mentionez ca inainte de a-l copia pe telefon, ar fi bine sa fie dezarhivat, astfel incat sa rezulte fisierul "PentruEloquenceAndroid.JDF".

Acum sunt in totalitate multumit. Android poate de azi sa inlocuiasca Symbian cu totul, in ceea ce ma priveste...
Ma duc si le dau alora de la CodeFactory cate stelute vor ei in Google Play... S-a rezolvat o problema pe termen lung, aproape ca nici nu prea speram si deja parca ma multumeam sau trebuia sa ma multumesc si asa cu o verbalizare de tip ante Symbian 3... Ieire, Aplicaii, Setri.
Ultima oară modificat 28 Dec 2016, 01:42 de către Manu, modificat de 2 ori în total.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Manus_Onix
Plutonier
Mesaje: 104
Membru din: 01 Iun 2007, 15:33
Localitate: Cluj-Napoca

Salutare

Mesaj de Manus_Onix »

Salutare. La mine nu apare in folderul sd card folderul eloquence tts.
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Trebuie mentionat ca doar de la versiunea aparuta ieri, 1.1.2, este suportat dictionarul cu wildcards, astfel incat sa citeasca asa cum ne doream. Practic a trebuit adaugat si support pentru Unicode, pana ieri nici macar î si â, diacritice existente si in italiana, nue rau pronuntate cand telefonul era pe limba romana; acum le citeste si pe cele doua fara sa fi fost adaugate in dictionar.
Cine utilizeaza cu adevarat Eloquence, ar fi bine sa il cumpere, sa vada cei de la CodeFactory ca munca lor este sustinuta... Eu am dat cei 65 de lei si as fi dat si mult mai mult.
Interesant ca astia au luat in considerare cererile noastre cu Dictionarul imediat, aia de la FreedomScientific nu fac nimic in acest sens, desi ne rugam de ei deja de cativa ani. Mai ca imi vine sa ii rog pe astia de la CodeFactory sa faca un Eloquence pentru JAWS asa cum e cel de pe android... :lol: Noroc ca pe calculator avem tot felul de posibilitati si atunci nu e chiar atat de grav, dar la telefon era important pentru citirea articolelor si a cartilor.
Ultima oară modificat 18 Iul 2014, 19:08 de către Manu, modificat 1 dată în total.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Ioto
Plutonier
Mesaje: 163
Membru din: 30 Ian 2013, 18:35
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Ioto »

Salutare, Azi am testat şi eu eloquence for Android şi e tare. sună ca şi talks pe symbian. O întrebare. cum pot expedia fisiere txt prin sms pe android? menţionez că pe symbian puteam face treaba asta. iar pe Android nu reuşesc.
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Eu utilizez aplicatia Hangouts unde am vazut ca este si un buton pentru Atasamente.
M-am si mirat, pot SMS-urile suporta atasament? Sau cum adica TXT prin SMS?
Cum faceai asta pe Symbian?
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Ioto
Plutonier
Mesaje: 163
Membru din: 30 Ian 2013, 18:35
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Ioto »

Păi deschideam pe symbian documentul.txt şi dădeam opţiuni expediere expediere prin mesaj. Textul era extras şi adăugat în mesaj. cam aşa se făcea treaba pe symbian.
Scrie răspuns