Sistemul de operare Android - accesibilitate, programe etc

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Adrian.Benchea
Soldat

Mesaj de Adrian.Benchea »

Aplicatia TapTapsee, este complet accesibila cu android 4 ICS.
Vreau sa va povestesc despre AirDroid, o aplicatie extrem de interesanta care ne permite sa gestionam smartphone-ul sau tableta Android de la distanta, fara cabluri de date, fara drivere, direct de pe PC, laptop sau chiar o alta tableta.
Ca acest lucru sa se intample va trebui ca smartphone-ul sau tableta Android sa se afle conectate la aceeasi retea internet la care se afla conectat si calculatorul sau laptopul de pe care vrem sa controlam dispozitivul Android.
Aplicatia AirDroid poate fi folosita gratuit si fara limite atat timp cat cele doua dispozitive, calculatorul si dispozitivul Android se afla in aceeasi retea internet. Daca va faceti un cont si va logati in aplicatie beneficiati de 100 MB trafic pentru a putea controla dispozitivul Android chiar daca nu se afla in aceeasi retea internet cu calculatorul de pe care controlati dispozitivul Android plus posibilitatea de localizare a dispozitivului, blocarea si declansarea camerei foto in mod automat daca dispozitivul este furat si hotul greseste codul de deblocare, stergerea datelor personale sau declansarea unui semnal de alarma, toate acestea de la distanta.
Daca alegeti sa platiti o taxa lunara si sa deveniti utilizator AirDroid Premium veti obtine: pana la 1 GB trafic pe luna pentru utilizarea aplicatiei chiar si atunci cand dispozitivul Android si PC-ul nu se afla in aceeasi retea internet, transfer de fisiere intre dispozitivul Android si PC de pana la 100 MB. Puteti alege sa platiti 2 dolari pe luna, 20 de dolari pe an sau 39 de dolari pe 2 an.
Ce putem face cu AirDroid?
- putem gestiona agenda telefonica, putem sterge, edita sau adauga numere de telefon.
- avem la dispozitie un manager de fisiere ce ne permite accesul la fisierele din dispozitivul Android si gestionarea acestora.
- putem trimite SMS-uri si putem initia apeluri direct de pe desktop
- putem instala, dezinstala aplicatii din dispozitivul Android direct de pe desktop.
- putem extrage/descarca in calculator aplicatii .apk din dispozitivul Android. Daca aveti root pe dispozitivul Android veti putea extrage pe calculator chiar si aplicatiile de sistem.
- putem deschide o pagina web in browserul dispozitivului Android folosind calculatorul.
- avem posibilitatea sa vizionam si sa gestionam fotografiile si clipurile video din dispozitivul Android
- putem introduce text de pe desktop in clipboard-ul dispozitivului Android
- putem asculta sau gestiona muzica existenta pe dispozitivul Android direct de pe calculator
- putem transfera fisiere de orice tip intre dispozitivul Android si calculator
- putem face captura de ecran a dispozitivului Android si sa o vizualizam pe desktop/laptop
- putem controla camera frontala sau dorsala a dispozitivului Android, putem ...vedea in timp real pe calculator ceea ce capteaza camera video de pe dispozitivul Android. O functie utila care poate fi folosita pentru a transforma un telefon Android intr-o camera de supraveghere.
- putem localiza dispozitivul Android direct de pe PC

Incercati
www.airdroid.com
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Da, foarte tare, ma bucur sa aud ca incep sa se poata atatea lucruri.
Chiar acum auzeam pe cineva ca nu vrea Android pentru ca nu are TapTapSee.

Cu navigarea pe internet cum mai stau lucrurile?
As vrea daca poti, sa ne prezinti clar cum stau lucrurile, tot timpul in discutiile noastre, ale celor care inca nu au un Android in regula, ajungeam la concluzia ca ar fi o problema.
Asadar, pot sau nu naviga pe internet?
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Vortex
Sublocotenent

Mesaj de Vortex »

@Manu: Da, clar, al doilea paragraf al mesajului e despre android in general, nu doar s5. Apare eloquence sigur, chiar zilele astea au mai pus code factory niste video-uri pe youtube cu eloquence in diferite limbi (nu si italiana).

Eu navighez foarte bine pe internet cu firefox. Poate depinde de telefon sau de preferintele personale.... Navigarea dupa element se face prin gesturi cu trei degete. Am vazut telefon pe care efectiv nu l-am putut face sa recunoasca acele gesturi.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Adrian.Benchea
Soldat

Eu folosesc Dolphin browser for android.. si-s foarte multumit.
Se poate naviga fara nici un fel de problema.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salutare!Poate intereseaza pe cineva aplicatia viber.Cu ajutorul acestui program putem trimite mesaje sau apela contactele din agenda cu conditia ca si ei sa utilizeze acest program.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Sal, toate facilitatile mentionate de Adrian mai sus sunt de multa vreme accesibile si pe ios si mac. Adica contactele se sincronizeaza automat, multe operatii pot fi facute daca telefonul si calculatorul sunt in aceas retea.
Gruia
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salutare!Legat de ceea ce spunea Vortex:
Aduc o stire interesanta. O sa avem Eloquence pe Android!
Stii cumva daca a aparut versiune de Eloquence pentru Android 4.1.2?
Mihai Nemes:
Buna seara.

Am o problema. Nu reusesc sa scriu mesaje, deoarece nu imi prea dau seama in primul rand cum sunt asezate literele. Asta nu ar fi o problema, pentru ca la inceput ma pot plimba cu degetul pe display pana le gasesc. Se fac litere aiurea. Cred ca nu fac eu ceva bine sau trebuie facuta ceva setare si nu stiu eu. Pana acum m-am descurcat, insa pur si simplu nu reusesc sa scriu. Poate cineva sa-mi explice putin ce trebuie sa fac?
La Noance Talks mi se-ntampla asa ceva atunci cand aveam dictionarul activ.Din pacate nu stiu daca treaba aceasta-i valabila si pentru Android.

Din cate stiu exista un program cu ajutorul caruia poti scrie din voce.Vorbesti si telefonul scrie ce spui tu.
https://www.youtube.com/watch?v=oLDy1U5XpNA
Adrian.Benchea
Soldat

Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Este si italiana? Oare cum se comporta la diacritice? Le spune cumva inteligibil macar pe cele cu sedila?
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salut,m-ar interesa sa stiu daca exista un program pt. Android 1.4.2 care sa aculte comenzile pe care eu le dau eu(Apas pe un buton si zic: Suna Mihai,iar el sa sune)
Vortex
Sublocotenent

Mesaj de Vortex »

@Manu: Din pacate nu citeste deloc diacritice inca. Nici macar ă, î si â, d'apai s si t cu sedila sau virgula. Din cate zicea managerul de proiect de la code factory, nu suporta deloc caractere unicode momemtan.
Singura veste buna e ca dezvoltatorii s-au dovedit foarte receptivi la sugestii, deja azi s-a lansat al doilea update. O sa incerc sa vad daca se pot adauga diacriticele in dictionar, ca are si asa ceva, si daca nu, o sa trimit o sugestie pe lista. Nu sunt singur, un turrc deja s-a plans de asta parca. Aparent nu suntem singurii care citim limbi nesuportate cu eloquence.:)
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Azi mi-am luat si eu un Google Nexus 5 si am instalat si Eloquence. Intr-adevar, parca ar fi un Talks cu Eloquence inainte de a introduce modificarile in Dictionar.
In rest e fain, se aude bine Eloquence, ca pe calculator.

As putea folosi telefonul in engleza cu Eloquence pe engleza americana.
Ar fi fain sa se rezolve problema...
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Sal, an vazut si eu telefonul si e fain. Ce nu stim clar cum se face e faptul cum poti citi caracter cu caracter sau cuvant cu cuvant si daca exista ceva similar rotorului web de pe iphone, adica sa te fixezi de ex pe headinguri si sa navighezi doar intre ele. Optiunea e foarte utila la pagini mari cand vrei sa ajungi de ex direct la un buton sau la un tabel.
Gruia
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Salut,
TalkBack de pe Android ofera gesturi care afiseaza qmeniul contextual global si cel local. Meniul contextual local permite, de exemplu, citirea pe caractere, cuvinte, randuri, paragrafe sau pagini. Dacă sunt linkuri în pagină, știe și să treacă din link în link.
Nu mi s-a părut să ofere un număr la fel de mare de opțiuni ca rotorul de la iPhone, însă îți faci binișor treaba cu el.
Numai bine,
Andreea
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Toate bune si frumoase, da cum faci chestiile astea? Stiam si eu ca se poate sau mai bine zis auzisem ca se poate, da nimeni nu a zis foarte clar cum.
Gruia
Scrie răspuns