Sistemul de operare Android - accesibilitate, programe etc
Moderator: Manu
-
- Sublocotenent
Chiar daca producatorii aduc unele modificari sistemului de operare cititorul de ecran Talkback lucreaza la fel. Samsung, chiar are un mic plus la accesibilitate. Repet, puteti sa folositi cu incredere Android 4.1 sau mai sus. Nu inteleg de ce nevazatorii au nevoie de tableta. Mai bine iti iei un telefon cu Android, are aceleasi functii si incape in buzunar.
Salutare, eu, prefer mai mult o tableta android de cat un telefon android. De oare ce tableta, are o autonomie de viata a batteriei, si pentru cei cu putin rest de vedere, este si mai accesibil. De exemplu, butoanele si iconitele sunt mai mari. Asa ca nu poti sa apesi pe 2 elemente de o data. Pana si tastatura este mai comoda. Insa, cu interfetele ma tem si eu. As vrea sa imi achizitionez o tableta asus memopad hd7. Si din cate am inteles, are o interfata aplicata peste androidul 4.2.2. Mi-e teama sa nu dau banii de geaba pe el. Ca comfiguratie tableta e foarte buna.
Ioto
Vizitati www.ioto.computerulmeu.ro
-
- Sublocotenent
Ma tot intreb. Interfata aplicata peste android nu se poate sterge? Sa fie doar android-ul pur? Oare ce interfata folosesc astia de la asus pe tablete? Oare e compatibil cu talkbac? Daca cineva a incercat, il rog sa ne povesteasca experienta.
Ioto
Nu ai spus in ce format sunt cartile.Ioto scrie:Buna, as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu o chestie. Cu ce aplicatie pot citi carti pe un device android si cum se utilizeaza?
Pentru carti in format MP3 eu folosesc Smart Audiobook Player:
https://play.google.com/store/apps/deta ... bookplayer
Pentru carti in format TXT eu folosesc @Voice Aloud Reader-Read Aloud:
https://play.google.com/store/apps/deta ... onics.avar
Dar ce face acest program big laucher? In legatura cu carttile, formatul pe care vroiam sa citesc cu tableta sunt rtf, doc si docx.
Ioto
-
- Sublocotenent
ioţo,vizioneaza acest review al tabletei.ţi se prezinta totul!de la interfaţa,pana la multimedia,punctele pro,contra,etc!e un review cred de 30 minute. http://www.youtube.com/watch?v=ijtXyu7dnFk
Nu deschide direct aceste formate. Trebuie sa salvezi din Word in TXT. Mai deschide fisiere HTML, dar eu am avut probleme; am deschis o carte pe care am salvat-o in HTML si lipsea din ea. Deci cel mai sigur e TXT.Ioto scrie:In legatura cu carttile, formatul pe care vroiam sa citesc cu tableta sunt rtf, doc si docx.
-
- Sublocotenent
Android deschide si rtf si doc. Un exemplu de aplicatie care face asta este tipa reader.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Inca o intrebare. Aplicatia de care a zis vortex. Aceasta merge cu talkback? Cine a lucrat cu editoare de text pe android in care vocea sa iti citeasca cate un rand daca dai o sageata in jos sau sus. Mai exact, ca la jaws sau talks. Eu, pe android 4.0.4, nu am reusit sa fac asta. Dadeam o sageata in jos sau sus, si imi citea doar o litera. Doar daca dadeam ctrl plus a, imi citea tot continutul.
Ioto