Sistemul de operare Android - accesibilitate, programe etc
Moderator: Manu
-
- Sublocotenent
-
- Colonel
Nu toate siteurile de seriale sunt cu flash player. Ti-o spune un om cu iPad, care are portie de seriale dimineata
Ca voce de romana pentru Android exista in Google Play atat eSpeak cat si IVONA Carmen, deci n-ar trebui sa fie probleme.
Ca voce de romana pentru Android exista in Google Play atat eSpeak cat si IVONA Carmen, deci n-ar trebui sa fie probleme.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
-
- Sublocotenent
deci,nu sunt doar eu inraitul serialelor.dar tot are restricţii ipad in ceea ce priveşte donwloadarea de muzica,etc.plus ca eşti legat de iTunes....o spun pentru ca şi eu am iphone.am intrat pe anumite pagini cu muzica.apas download,o deschide sa cante,insa nu o salveaza.iar sa platesc in ap store un euro pe piesa nu merita
Google Nexus are varianta originala de Android, pentru ca e facuta de Google si nu are modificari sau adaugiri ca in cazul altor producatori. Am cautat pe web si vad ca are TalkBack si Explore by Touch pentru nevazatori sau Magnification gestures pentru slab-vazatori. Sigur, vocea Carmen nu vine instalata, dar o poti descarca gratuit din Google Play.AlexCalina scrie:salutare,
am şi eu cateva intrebari.aş vrea sa imi achiziţionez noul nexus 7,varianta 2013.costa undeva la 1200 ron.aceasta tableta,dispune de ultima versiune android 4.3.3 din cate ştiu.vreau sa va intreb daca dispune de accesibilitate in limba romana,in aşa fel incat sa ma descurc.adica,nu vreau sa dau suma aceasta şi sa raman cu dispozitivul pe post de expoziţie.
In alta ordine de idei, mi-am cumparat un telefon Samsung Galaxy S4 Mini cu Android 4.2.2. Desi nu folosesc vocea in permanenta datorita restului de vedere, am instalat-o. Daca aveti intrebari despre acest telefon le astept.
-
- Sublocotenent
Da, trebuie activat TalkBack din optiuni accesibilitate, din Google Play trebuie descarcat Ivona Carmen Romanian Beta si Ivona Text-to-Speech HQ (ambele gratuite) si din Setari regionale si text - Optiuni transformare text in vorbire trebuie selectat motorul Ivona Text-to-Speech HQ.AlexCalina scrie:practic trebuie sa activez TalkBack si Explore by Touch şi apoi sa instalez şi Carmen?nu am avut niciodata ceva cu android.menţionez ca eu nu am resturi de vedere
-
- Sublocotenent
Odata cu versiunea 4.3, au aparut unele imbunatatiri de accesibilitate pe android. Am aflat de cateva dintre ele din podcastul ThatAndroidShow care se poate gasi la:
http://www.thatandroidshow.com
In primul rand, ultimul beta de talkback suporta etichetarea butoanelor fara nume. MI se pare o functie revolutionara, practic multe aplicatii inaccesibile pot deveni accesibile in acest mod.
Alta imbunatatire importanta e posibilitatea de a selecta text in android. Trebuie sa marchezi inceputul si ssfarsitul selectiei, apoi poti apela cut sau copy.
Tot din podcast am mai aflat despre o aplicatie asemanatoare cu loadstone, numita DotWalker.
Cel putin momentan, android 4.3 se poate gasi pe terminalele facute in parteneriat cu google, nexus-urile.
http://www.thatandroidshow.com
In primul rand, ultimul beta de talkback suporta etichetarea butoanelor fara nume. MI se pare o functie revolutionara, practic multe aplicatii inaccesibile pot deveni accesibile in acest mod.
Alta imbunatatire importanta e posibilitatea de a selecta text in android. Trebuie sa marchezi inceputul si ssfarsitul selectiei, apoi poti apela cut sau copy.
Tot din podcast am mai aflat despre o aplicatie asemanatoare cu loadstone, numita DotWalker.
Cel putin momentan, android 4.3 se poate gasi pe terminalele facute in parteneriat cu google, nexus-urile.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Maximum de confort, cu minimum de efort.
-
- Sublocotenent
salutare!daca sunt persoane care au dispozitiv cu android.de ce nu face cineva o inregistrare şi sa o incarce aici ca sa vedem cat de accesibil ne este,cum se comporta etc?sa vedem cum e ivona..şi alte lucruri.daca va aminţiti,la inceputuri domnu gruia a facut o inregistrare in care ne-a aratat iosul,cum citea simona,aplicaţii..
-
- Locotenent - colonel
Salutare, eu am testat si androidul si in mare nasura e accesibil, da mai are mult pana la facilitatile oferite de un iphone dupa parerea mea. In plus sunt intefetele puse de diferite producatori care nu sunt toate accesibile. De ex, desi avea o tastatura instalata implicit, a trebuit sa caut prin googleplay sa gasesc una accesibila pentru talkback. Din cate am intales si modul de a raspunde la teflefon este diferit de la model la model. Toate aceste probleme sunt eezolvabile cu aplicatii instalate. La fel de mult conteaza ce vrei sa realizezi cu un telefon de genul asta. Daca o sa il folosesti mai mult ca telefon merge perfect, dar daca vrei sa mai navighezi pe internet o sa fie mai greu. Deasemenea depinde si pretul cu care e cumparat acest telefon, eu am cumparat unul ieftin si se misca greu. In concluzie merg foarte multe lucrui da nu toate.
Gruia
-
- Sublocotenent
Buna, as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu o chestie. Cu ce aplicatie pot citi carti pe un device android si cum se utilizeaza?
Ioto
Vizitati www.ioto.computerulmeu.ro
Salutare, revin cu o intrebare. Talkback primeste actualizari? Cine a folosit android 4.2.2? E mai accesibil de cat android 4.0.4?
Ioto
-
- Sublocotenent
Ioto, Talkback primeste actualizari si, cu siguranta, Android 4.2 este mai accesibil decat 4.0. AlexCalina, De la Android 4.1 in sus, nu mai se pune problema accesibilitatii sistemului de operare. Nu exista Expressivo pentru Android, probabil te refereai la vocea Carmen. Aceasta merge pe Android si mai poti folosi si alte voci cum ar fi Espeak.