Ce telefon sa imi cumpar?

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Cunosti expresia parca mi-ai dat cu ceva-n cap?Exact asa ma simt eu.O sa mai discut si cu ai mei si poate fac vreun schimb.P.S:scuze de ceea ce am zis in legatura cu expresia aceea.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Manu ce vesti mai ai vizavi de telefonul mobil?Ma refer la cel de care mi-ai spus tu ca ma costa injur de 1500 lei cu tot cu talks si sa corespunda cerintelor mele?
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Nu mai stiu exact ce vesti aveam, dar cred ca sunt si acum aceleasi.
Gasesti eventual la mana a doua E51 la vreo 200 - 250 lei, daca trebuie si GPS ar fi E5 sau E52 la vreo 400 - 500 lei.
Adauga la asta pretul vocii de vreo 770 lei si te mai gandesti, timp e...
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Daca-i asa Manu.....Never!Adica cel putin cat timp sunt pe banii parintilor.Of!Greu cu telefoanele astea.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Ah tehnologia asta....ce sa-i faci?Omul e in evolutie si la fel si stiinta si tehnologia.S-au inventat telefoane Huawey si-mi plac.Sunt haioase cu acel motanel pe ele.Distractive.Problema ar fi daca pot fi utilizate si de nevazatori.Exista voci pentru acest gen de telefon?
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Cine cunoaste telefoane simbian cu dual sim?Ar fi de preferat sa aibe si specificatiile facute de mine.Adica sa aibe dotarile respective.Doar intreb.
Ultima oară modificat 21 Ian 2013, 13:58 de către Shady, modificat 1 dată în total.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Din câte ştiu, niciun dual sim cu Symbian nu e compatibil cu TALKS.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

http://www.solomobiles.ro/telefoane-dua ... se-34.html vezi daca te ajuta acest site.Mi se pare ca am gasit pe acest site un telefon la 9 milioane cu dual sim.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Nu are la ce sa ma ajute siteul. Nu poti pune TALKS sau alt screen reader pe vreunul din alea, majoritatea sunt replici, adica sunt copii ale unor telefoane existente, niste chinezarii. Daca ai nevoie de TALKS, dual simurile nu sunt o solutie pentru tine fiindca nu sunt compatibile cu TALKS. Chiar si cele pe care scrie acolo ca au "sintetizator de voce" nu au ce iti trebuie tie, adica un soft care sa iti citeasca meniurile, ci o optiune prin care sa modifice vocea ta sau a celui cu care vorbesti, adica fix nimic pentru nevazatori.
Orienteaza-te fie pe un Nokia compatibil cu TALKS, original si nu replica, fie pe ceva cu Android de preferat 4, fie pe un iPhone.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Perfect...Deci in concluzie dual simurile nu ne folosesc la nimic.Ar fi fost super dar asta e....Bafta si multa sanatate!
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Din punctul meu de vedere, dual sim-urile nu sunt grozav de utile nici pentru un vazator: putine modele sunt de tip dual sim activ (ambele numere sunt accesibile in acelasi timp), majoritatea sunt dual sim stand-by. Asta inseamna ca in timp ce vorbesc pe un numar, celalalt se comporta ca si cum ar fi inchis. Daca de exemplu as vrea sa cuplez telefonul de serviciu cu cel personal, as risca sa para ca am telefonul inchis daca primesc un apel urgent de la serviciu in timp ce vorbesc cateva minute cu familia.
In plus, nu sunt foarte multe modele dual sim de la producatori consacrati, mai mult no names chinezesti, iar durata de viata a bateriei la un dual sim e mai redusa decat la un telefon obisnuit.
Asadar, nu vad un avantaj asa de mare, pana la urma intr-o geanta incap 2 telefoane, iar blugii au 2 buzunare. Daca de unul din telefoane ai nevoie in mare parte doar pentru a primi apeluri, o simpla redirectionare catre celalalt numar rezolva problema.

Numai bine,
Andreea
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

I-auzi....nu stiam...Nu m-am gandit si la acest aspect.Ma gandeam ca as putea vorbi lejer fara sa ma trezesc ca nu mai am credit pe nationale.Oricum ramane sa vad ce telefon imi vor cumpara ai mei.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salut manu.Am cautat niste date de Nokia E52 si uite ce am gasit.Problema e ca pe gsm arena spunea ca informatiile de pe site nu sunt100%corecte si sa nu ne bazam pe ele.Spune-mi si mie te rog sunt adevarate urmatoarele afirmatii de pe gsm arena legate de NpkiaE52?GENERAL
2G Network
GSM 850 / 900 / 1800 / 1900   
3G Network
HSDPA 900 / 2100    
HSDPA 850 / 2100 - US version  
SIM
Mini-SIM  
Announced
2009, May  
Status
Available. Released 2009, July
table end

table with 3 columns and 2 rows
BODY
Dimensions
116 x 49 x 9.9 mm, 54 cc (4.57 x 1.93 x 0.39 in)  
Weight
98 g (3.46 oz)
table end

DISPLAY
Type
TFT, 16M colors  
Size
240 x 320 pixels, 2.4 inches (~167 ppi pixel density)
table end

table with 3 columns and 3 rows
SOUND
Alert types
Vibration; Downloadable polyphonic, MP3 ringtones  
Loudspeaker
Yes  
3.5mm jack
Yes
table end

MEMORY
Card slot
microSD, up to 16 GB, 1 GB included  
Internal
60 MB
table end

table with 3 columns and 6 rows
DATA
GPRS
Class 32  
EDGE
Class 32, 296 / 178.8 kbits  
Speed
HSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps  
WLAN
Wi-Fi 802.11 b/g, UPnP & DLNA technology  
Bluetooth
Yes, v2.0 with A2DP  
USB
Yes, microUSB v2.0
table end

CAMERA
Primary
3.2 MP, 2048x1536 pixels, fixed focus, LED flash,
check quality  
Video
Yes, VGA@15fps  
Secondary
QVGA videocall camera
table end

table with 3 columns and 10 rows
FEATURES
OS
Symbian OS, S60 rel. 3.2  
CPU
600 MHz ARM 11  
Sensors
Accelerometer, compass  
Messaging
SMS, MMS, Email  
Browser
WAP 2.0/xHTML, HTML, Adobe Flash Lite  
Radio
Stereo FM radio with RDS  
GPS
Yes, with A-GPS support; Nokia Maps 3.0  
Java
Yes, MIDP 2.1  
Colors
Metal Grey Aluminium, Golden Aluminium, Graphite Grey, Black   
- WMV/RV/MP4/3GP video player
- MP3/WMA/WAV/RA/AAC/M4A music player
- Document editor (Word, Excel, PowerPoint, PDF) incl. MS Office 2007 support via free update
- Organizer
- Photo editor
- Voice memo
- Predictive text input
table end

table with 3 columns and 4 rows
BATTERY 
Li-Po 1500 mAh battery (BP-4L)  
Stand-by
Up to 672 h (2G) / Up to 432 h (3G)  
Talk time
Up to 8 h (2G) / Up to 6 h (3G)  
Music play
Up to 40 h
table end

MISC
SAR US
1.04 W/kg (head)     0.70 W/kg (body)       
SAR EU
1.20 W/kg (head)       
Price group
About 140 EUR 
table end

TESTS
Loudspeaker
Voice 66dB / Noise 64dB / Ring 75dB  
Audio quality
Noise -85.3dB
/ Crosstalk -85.4dB.
Cam asta ce am gasit.Mai era ceva de camera foto dar am mai modificat mesajul si nu mai stau acum sa caut iar toate informatiile.  

Photo
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Cred ca da, nu stiu toate caracteristicile unui E52, dar daca se specifica GPS-ul, Wireless-ul si ce s-a mai discutat ca ar avea E52, inseamna ca e adevarat.

Iti poti lua si un C5, e mai mic, tine bateria mult, merge bine, e mai ieftin, doar ca nu are Wireless. Am luat pentru cineva acum doua saptamani un C5-00-2 si mi se pare destul de bun ca telefon, MP3 player, GPS etc.
Depinde mult si ce vrei sa faci cu telefonul, poate ca nu ar fi rau sa treci pe iPhone sau Android.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Alexandru
Plutonier

Mesaj de Alexandru »

Da, in principiu informatiile sunt adevarate, am spus in principiu pentru ca sunt caracteristici pe care eu nu le-am folosit in decursul a doi ani. Asa cum a spus si donnul Manu, ai putea trece si pe android, de exemplu in magazine se gaseste Samsung Galaxy Chat care-i cu tastatura qwerty. Eu a trebuit sa imi cumpar unul acum cateva zile pentru ca telefonul meu E52 nu s-a mai deschis si am decis ca nu ar mai avea rost sa-l mai duc la service, de aceea am decis sa incerc si alt ceva.

In ceea ce priveste Samsung-ul, sunt foarte multumit de el.

Am mai putea discuta aici sau pe Messenger.
Scrie răspuns