Tinerii nevazatori au nevoie de munca nu batranii ! ! !

Formare profesionala si locuri de munca

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Albert
Sergent

Tinerii nevazatori au nevoie de munca nu batranii ! ! !

Mesaj de Albert »

Dupa cum se stie, eu am lucrat la statiune in GEOAGIU-BAI timp de 5 luni.
Eram 4 maseuri: 2 tineri si 2 care erau soti si aveau copiii mari.
Am o intrebare referitor la o lege unde apare ca un nevazator poate iesi la pensie la 10 ani de munca pt. femei si 11 ani si 6 luni de munca la barbati.
Ceea ce eu nu inteleg de ce dupa anii de munca facuti de nevazatori nu ii lasam si pe alti tineri care au nevoie de un loc de munca. Deoarece stiu cativa tineri nevazatori care au terminat postliceala de asistenti BFT si nu au loc de munca din cauza ca nevazatorii care puteau sa iasa la pensie dupa 10 sau 11 ani si 6 luni la pensie nu vor sa iasa. Pensia pt. un maseur am auzit ca ar fi buna.
Am auzit de la unii zicand: "Ma dau la o parte cand o fi nevoie", dar am vazut ca a fost nevoie sa se dea la o parte pt. ca un tanar nevazator sa se angajeze si nu s-a dat la o parte.
Dupa cum am zis sunt multi tineri care termina scoale de asistenti BFT si nu lucreaza din cauza ca batranii nu vor sa se dea la o parte.
Oare nu ar fi corect sa ne ajutam unii pe altii mai ales ca suntem o mica coomunitate?

Semnat Albert
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Da, la prima vedere pare omeneste ca daca cineva are dreptul la pensie sa se pensioneze si sa lase locul altuia. Dar de ce sa nu privim si din perspectiva celui care trebuie sa se pensioneze. Cum te-ai simti tu ca la 32 ani de pilda, sa iti zica cineva: pensioneaza-te si lasa locul unuia tanar. Legea e foarte buna si e utila unor persoane care nu pot sa munceasca decat cu mari sacrificii, dar in cazul in care esti inca destul de tanar si poti munci, iar alta alternativa nu ai, in sensul ca daca te pensionezi nu iti ramane decat sa te ingropi intre patru pereti, cred ca cea mai mare prostie pe care o poate face cineva e sa se pensioneze dupa doar 10-12 ani de munca. E foarte adevarat ca exista persoane care au implinit 60 ani si refuza sa se pensioneze, dar avand in vedere ca pensionarea e echivalentul izolarii sociale acestia nu sunt de condamnat. In fond si la urma urmei exista multi vazatori care la peste 60 de ani activeaza. De ce nu ar avea acelasi drept si un nevazator?
E drept ca sunt multi absolventi care nu au un loc de munca, dar asta ar trebui sa-i impulsioneze in a incerca sa invete si altceva, sa poata munci si in alte domenii.
Scrie răspuns