Printing & Scanning

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
MisuSoft
Locotenent

Printing & Scanning

Mesaj de MisuSoft »

salutare din nou!
acelasi misu are inca ceva de discutat acilea pe forum.

de cateva luni mi-a 'murit' imprimanta. e un epson c40.
ma gandesc sa cupar alta, reparatia ei m-ar costa cam cat una noua.
am auzit si chiar am vorbit cu sorin de printerele laser, voi ce parere aveti ca eu unul m-am saturat sa constat ca iar e uscat tusul la imprimanta veche....
merita investiti banii intr-o astfel de imprimanta?
ce modele imi recomandati?
stiti cumva care marci au mai ieftine tonerele?

al doilea subiect al acestei discutii ar fi cel legat de scanere.
hmm, am unu, mustek scanexpress 2400 usb, merge cam greu iar pentru xp nu are driver bun, de vista nici nu pomenesc.
voi ce scanere folositi? si cam cate pagini scaneaza pe minut? al meu abia la 2 minute scaneaza 3 pagini, adevarul e ca e cam batran.....

sau imi recomandati ceva multifunctionala care sa tine locul celor doua?

astept cu nerabdare parerile voastre!
mihai
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
I Tichir
Sublocotenent

Printing & scanning

Mesaj de I Tichir »

Eu am un scaner HP Scanjet 2400. Desi e cam vechi, sunt multumit pentru ca e accesibil. Viteza de scanare nu depinde doar de scaner. Daca setezi Abbyy Finereader-ul sa nu proceseze textul in timp ce scanezi, vei obtine o viteza crescuta.
MisuSoft
Locotenent

Mesaj de MisuSoft »

eu scanez apoi deschid in finereader imaginile toate.
dar si asa, am impresia ca merge destul de greu...
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Salut!
Merita o imprimanta laser daca ai de facut printare masiva de texte.
Eu am un HP LJ 1018 alb-negru. Pentru ce am eu de facut, adica print de documente cu text, e perfecta. Tonerul pentru ea e in jur de 2 milioane, ceea ce pentru un HP e destul de OK. Iar de tinut pare sa tina destul de mult, eu tot scot pe ea de cateva luni si nu da semne de oboseala.
Andy
Sorin
Capitan

Misule, deja ai aflat parerea mea. Imprimanta Laser, e sfant

Mesaj de Sorin »

Misule, deja ai aflat parerea mea. Imprimanta Laser, e sfanta. Eu am un Xerox de vreo 3 ani si inca nu am schimbat tonerul. Pe raport imi arata ca am scos cam 2000 de pagini si inca printeaza impecabil. Nu am avut niciodata probleme cu ea (sa imi ia doua coli de hartie, sa printeze mazgalituri, sa nu mearga pur si simplu etc).

Despre scanere... nu stiu ce sa-ti zic. Am un BenQ care merge destul de bine. Sfatul meu este sa iti iei cele doua periferice separat si nu o multifunctionala, deoarece fiecare firma face ceva bun si cand incep sa amestece iese o porcarie, in sensul ca niciodata Epson(spre exemplu) nu o sa faca un scaner de talia unuia produs de BenQ, si nici BenQ nu o sa faca o imprimanta lafel de buna ca HP.
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
MisuSoft
Locotenent

Mesaj de MisuSoft »

ce sa aleg?
am gasit cateva modele care zic eu ca ar merita investitia.
voi ce parere aveti?

1.
BROTHER HL2032YJ1

HL-2032, A4, laser a/n, 16ppm, 2400x600dpi, 8MB RAM, GDI, USB2.0, toner de start: 1500 pagini, tava 250 de coli, consumabile TN-2000, DR-2000
Pret: 270 ron

2.
Samsung ML-2010PR

Samsung LaserJet, 1200X600DPI, 8 MB, SPL, USB+PARALEL.
Pret: 300 ron

3.
Xerox X-100N02527

Phaser 3117: 16ppm A4, 17ppm letter, 8MB, 600x600 dpi, 150 Mhz Processor, tava alimentare 150 coli, GDI, USB 1.1 (compatibil USB 2.0), 5000 pag./luna
Pret: 242 ron

4.
CANON CR0017B009AA

LBP2900, A4, 2400 x 600 dpi, 12 ppm, 150 sheet cassette, No warm-up time, 2Mb, optional network with AXIS 1650, print volume: 10.000, USB, cartridge CRG-703 (2500pgs-5%)
Pret: 305

5.
HP LJ-1018

Format: A4 Viteza de printare alb/negru (ppm): 12 Rezolutie la printare alb-negru (dpi): 600 x 600 Memorie RAM standard (MB): 2 Interfata: USB Duplex: Manual Procesor (MHz): 230 Limbaj imprimanta: Host-based printing Tehnologie de printare: Monochrome Laser Prima pagina (s): 10 Consumabile: Q2612A - cartus negru compatibil Volum recomandat (copii/luna): 3000 Alimentare hartie (coli): 150
Pret: 325 ron

Voi pe care o alegeti?

Ceea ce nu imi este inca in clar e: acea rezolutie in pixeli (600x600, 1200x600 si 2400x600) la ce se refera? ca la scanere si camere foto inteleg dar aici la rezolutie se refera?

Va multumesc!
Mihai
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Rezolutia sau dpi-ul (dots per inch) este o masura a claritatii imprimarii fiecarui caracter. Cu cat e mai mare, cu atat calitatea si claritatea imprimarii e mai buna. Observi chestia asta cand printezi imagini. La text, eu nu sesizez diferenta intre un 600x600 si 1200x600.
Numai bine,
Andy
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Xeroxul! Clar!
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Puho
Sergent major

inscriptionare brichete

Mesaj de Puho »

Eu a-si dori sa inscriptionez brichete si pixuri, eventual pahare, dar nu stiu ce fel de imprimanta sa cumpar pentru acest scop.
Ar trebui imprima pe abtibild, dar unde gasesc abtibild pentru acest scop?
Puho
Sergent major

Linux

Mesaj de Puho »

Nu stiti cumva care aplicatie Linux stie sa lucreze cu imprimanta Godex 1100+?
Scrie răspuns