Noutati pe www.pontes.ro
Moderator: Manu
Noutati pe www.pontes.ro
As vrea sa anunt crearea unei noi sectiuni pe site, servicii. In momentul asta apar 6 categorii de servicii, dar incurand vor mai aparea inca doua, unul de informare la cerere si un altul de printare in alfabetul braille. Pentru acesta din urma asteptam sa ne soseasca de la producator imprimanta mult dorita . As fi foarte interesata sa aud si alte propuneri de servicii pe care credeti ca le-ar putea oferi Pontes, sau care macar ar fi dorite si in timp le vom putea realiza.
- Manu
- General de divizie
Carmen, imi trebuie pentru serviciul de informare la cerere o lista cu tipurile de informatie, iar langa fiecare tip sa fie adresa de mail la care sa mearga cererea. Deci va fi un formular din care alegand la subiect dintr-un combo-box tipul de cerere, solicitare etc., scriind in campurile corespunzatoare adresa de mail a expeditorului, numele si mesajul propriu-zis, la persoana care se ocupa cu acel tip de informatii va ajunge un mail normal. De exemplu: sa se trimita la Andreea intrebari legate de IT in general, la mine legate de IT combinat cu tehnologie de acces, la secretariat pentru informatii despre pontes si asa mai departe, pot fi oricate. Dupa ce primesc lista asta, promit ca in maxim 24 de ore pun si acel serviciu in sectiunea aferenta.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Si la mine puteti trimite probleme de it+accesibilitate
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
- Manu
- General de divizie
Pentru ca tot am gasit subiectul asta si vad ca merge sa mai scriu in el ce si cum cu site-ul nostru in continua dezvoltare, anunt ca a facut Campus sistem de paginare pentru lista membrilor, acum e mult mai usor de cautat membri cu o anume initiala, si nu mai este acel tabel lung.
Urmeaza ca in acel tabel sa mai fie adaugate doua coloane, una cu link Vezi in condica (link care sa apara in caz ca membrul a semnat ceva acolo) si un link numit Vezi profil, aici om vedea noi ce mai punem, tot felul de balarii, printre ele poate nu ar strica sa fie si starea civila, ca tot spunea cineva pe forum, de asemenea sa zicem posibilitatea de adaugare a unui set de 10 poze in diferite ipostaze, motto-ul preferat, plus un camp unde sa poata scrie membrul cat vrea despre el si despre orice - ar fi un sistem in plus pentru realizarea unei comunitati.
Urmeaza ca in acel tabel sa mai fie adaugate doua coloane, una cu link Vezi in condica (link care sa apara in caz ca membrul a semnat ceva acolo) si un link numit Vezi profil, aici om vedea noi ce mai punem, tot felul de balarii, printre ele poate nu ar strica sa fie si starea civila, ca tot spunea cineva pe forum, de asemenea sa zicem posibilitatea de adaugare a unui set de 10 poze in diferite ipostaze, motto-ul preferat, plus un camp unde sa poata scrie membrul cat vrea despre el si despre orice - ar fi un sistem in plus pentru realizarea unei comunitati.
-
- Colonel
Sa zicem 10 pe site, fiindca spatiul e limitat si trebuie sa ajunga pentru toata lumea. Pentru restul de cateva sute, dupa ce le sortam, dam link la siteul pe care planuiam sa-l facem in vara.cristina.vuscan scrie:Cate poze se pot pune? Numai 10?
S-auzim de bine,
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
In curand ne mutam pe hostgator.net si acolo vom avea 600 giga de spatiu si mutam site-urile toate, vom avea numar nelimitat de domenii de gazduit, tot ce vrem, practic sunt cei mai mari provideri din lume si foarte seriosi. Ca sa tinem si biblioteca pe un spatiu al nostru, pentru suma de $10 lunar daca luam pe un an intreg, eu zic ca merita. Vom crea sectiunea aia de profiluri cumva ca un HI5, ceva unde sa poata aparea intreaga personalitate, compozitii proprii si tot felul, aici vom colabora vreo patru practic, tehnic (Campus, Stefan, Andreea si cu mine), iar cu idei oricine. Practic eu zic sa fie un fel de sectiune separata, doar ca din lista membrilor sa apara link catre ea. Deja din lista membrilor apare automat si numele ca link care duce in condica, in caz ca membrul a semnat ceva pe acolo.
-
- Colonel
Perfect de acord. Mai am o propunere: coordonatorii de departamente sa poata adauga activitati adica semnari in condica pentru membrii departamentului, in cazul in care acestia nu au timp sau sunt prea modesti ca s-o faca
Ar mai trebui si o sa fac dupa licenta un sistem de gestionare a proiectelor aflate in desfasurare. Sa existe undeva un link de Adauga proiect in care sa poti trece o descriere a ceea ce vrei sa faci, o data de inceput, eventual o data estimata de finalizare si echipa pe care o ai pana in acel moment. Asta ar face izvoratorul de idei, zis si manager de proiect. Iar toate proiectele aflate in desfasurare sau care se doreste a fi initiate sa fie accesibile tuturor membrilor. Si sa aiba un link de gen "intra in echipa de proiect" prin care si altii sa isi manifeste dorinta de implicare. Asa am sti in orice moment la ce se lucreaza si in ce ne putem implica. Facem?
Andy
Ar mai trebui si o sa fac dupa licenta un sistem de gestionare a proiectelor aflate in desfasurare. Sa existe undeva un link de Adauga proiect in care sa poti trece o descriere a ceea ce vrei sa faci, o data de inceput, eventual o data estimata de finalizare si echipa pe care o ai pana in acel moment. Asta ar face izvoratorul de idei, zis si manager de proiect. Iar toate proiectele aflate in desfasurare sau care se doreste a fi initiate sa fie accesibile tuturor membrilor. Si sa aiba un link de gen "intra in echipa de proiect" prin care si altii sa isi manifeste dorinta de implicare. Asa am sti in orice moment la ce se lucreaza si in ce ne putem implica. Facem?
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Da, sigur, deocamdata sa terminam cu condica si apoi vedem cu proiectele. Eventual sa spui cum si ce clar, adica tehnic ce sa contina tabelul sql cu proiectele, poate il facem noi.
In legatura cu semnatul in condica, da,, ar fi bine ca toti coordonatorii sa mai treaca din activitatile membrilor departamentelor, pentru asta, cei care nu au CNP-urile... acces la ele va trebui sa le ceara de la membru, asta in caz ca nu este cineva care are acces la bazele de date.
In legatura cu semnatul in condica, da,, ar fi bine ca toti coordonatorii sa mai treaca din activitatile membrilor departamentelor, pentru asta, cei care nu au CNP-urile... acces la ele va trebui sa le ceara de la membru, asta in caz ca nu este cineva care are acces la bazele de date.
-
- Colonel
OK. Singura mea intrebare, care tocmai mi-a trecut prin minte, este: pana la urma e corect din punct de vedere etic ca un coordonator de departament sa faca asta? Adica e OK ca el sa publice activitatile unui membru? Si ce facem daca respectivul nu le vrea publicate...? N-am de lucru si imi pun probleme.
Apoi, nu stiu daca e corect sa-i ceri cnp-ul omului. Ar fi mult mai civilizat un sistem de privilegii, prin care un membru oarecare sa poata adauga date doar despre el, iar un coordonator, dupa ce s-a autentificat cu cnp-ul propriu, sa poata fie sa adauge propriile semnari, fie sa selecteze din lista membrilor pe cel caruia vrea sa-i adauge activitati.
Cat priveste interfata de administrare proiecte, as vrea s-o dezvolt eu in vara. Mi-e dor de perioada in care chiar eram utila ca altceva decat datator cu gura.
Andreea
Apoi, nu stiu daca e corect sa-i ceri cnp-ul omului. Ar fi mult mai civilizat un sistem de privilegii, prin care un membru oarecare sa poata adauga date doar despre el, iar un coordonator, dupa ce s-a autentificat cu cnp-ul propriu, sa poata fie sa adauge propriile semnari, fie sa selecteze din lista membrilor pe cel caruia vrea sa-i adauge activitati.
Cat priveste interfata de administrare proiecte, as vrea s-o dezvolt eu in vara. Mi-e dor de perioada in care chiar eram utila ca altceva decat datator cu gura.
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Parca tu spuneai candva ca suntem intr-o organizatie... daca se refuza chiar si modul asta de organizare minima... inseamna ca nu se vrea intr-adevar participarea in mod ordonat la treburi. Oamenii trebuie sa inteleaga ca nu scriu in condica pentru a se lauda, nu e vorba de lipsa de modestie, ci astfel pot sti si ceilalti ce s-a mai intamplat, pot sti cu totii, mai ales cei noi, ce se mai intampla, unde se pot incadra, cu cine pot colabora si multe altele. Eu zic ca semnatul in condica ar fi un plus de organizare si nu vad unde ar fi problema. Cine nu vrea sa ii apara activitatile acolo inseamna ca e incapatanat si o face pur si simplu pentru a nu fi precum ceilalti.
In legatura cu sectiunea de proiecte, e ok, fa-o tu cand termini. Noi ne vom apuca incet de Profiluri.
In legatura cu sectiunea de proiecte, e ok, fa-o tu cand termini. Noi ne vom apuca incet de Profiluri.
-
- Colonel
De acord cu tine. Incercam sa trasez toate aspectele posibile ale unei probleme, desi nu prea cred ca vom avea cazuri de tipul asta, am vazut ca sunt deja destui care au scris. Insa imi mentin ideea cu publicarea datelor de catre coordonator dintr-o interfata de administrare si nu cu CNP-ul membrului. E mai corect.
Andy
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Dar crezi ca mai sunt coordonatori care vor sa publice? A fost ales CNP-ul pentru a lua din tabelul membri numele si prenumele in mod corect, practic CNP-ul este singurul mod sigur, el este intr-adevar unic, daca tu te vei marita, numele de familie ti se va schimba si... va interveni o mica problema. Oricum, tu, cand ai chef sa scrii pe cineva, poti direct din interfata numita PHPMyAdmin. Dar se va putea si cu o mica interfata, totul e sa vedem ce criteriu de determinare a membrului semnat va fi, eventual cautarea numelui si apoi completarea. E important aici ca numele sa fie introdus corect. De asemenea, fiind ca CNP-ul este absolut unic si neschimbabil, pe baza lui se vor putea face relationari intre tabele.
-
- Colonel
Alta idee, pentru momentul in care va fi gata interfata de administrare a proiectelor: presupunand ca o sa prinda la public, ce-ati zice de un sistem de "bile albe" asemanator sistemului de ranguri de pe forum? Sa motivam un pic oamenii, de exemplu sa dam premii la un anumit numar de bile albe, unde bila alba se obtine implicandu-te activ intr-un proiect. Ceva de gen: la inscrierea intr-un proiect primesti un punct. Daca pe parcursul proiectului te implici, ti-l mentii pana la sfarsit si cand se trage linia, sa zicem la 10 puncte pentru inceput, esti premiat. Daca insa nu te implici in proiect, adica dai doar click pe linkul de inscriere si pe urma uiti de ce-ai facut asta, pierzi punctul. Idem pentru crearea de proiecte, unde sa zicem ca daca nu te-ai implicat pana la capat ramai cu un 0,5 pentru idee.
Andy
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro