Abby finereader pe windows 10,

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
CarmenT
Maior

Abby finereader pe windows 10,

Mesaj de CarmenT »

Salut, Utilizeaza cineva abby finereader pe windows 10? Am vazut ca a aparut deja versiunea 14, dar eu sunt tot la versiunea 9. Merge si 9, dar am ceva probleme cand trebuie sa trimit in pdf sau chiar in word. As fi curioasa cum va descurcati voi...
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Eu folosesc versiunea 12şi nu face probleme la exportarea în Word. Am Office Word 2016, dar nu cred să conteze asta atât de mult, ci versiunea de Fine Reader care e puţin cam veche. Sunt pe Windows 10.

Vezi că JAWS-urile noi pot şi ele OCR-iza fişiere PDF cu imagini sau poze JPG, asta dacă nu ai nevoie de ele în Word, ci așa să le citeşti instant. Există opţiune în meniul contextual "Recognize with JAWS", ori fiind într-un PDF în care spune că e Empty document, adică doar imagini, apeşi Insert + spaţiu şi apoi O de la OCR, urmat de D de la Document.

Dacă tot a venit vorba de recunoașterea unor imagini, cine nu ştie, este foarte bună recunoașterea pozelor cu Smart Picture în JAWS 2019. Eşti într-un folder cu poze şi acolo, fără să deschizi o poză, pe ea fiind, se apasă Insert + spaţiu, urmat de P de la picture şi F de la File (fişier). În scurt timp apare un virtual buffer în care apar detalii multe despre poză, de exemplu ce este în ea, ce elemente sunt în ea, ce text, toate așa aranjate cu heading-uri. Am o poză cu o locomotivă cu aburi şi mi+a spus că este un bărbat, o locomotivă, iar în rubrica text mi-a spus că scrie că are 150 de cai putere şi viteză maximă de 30 kilometri pe oră. Practic se foloseşte în spate de recunoașterile de la Google, Microsoft şi IBM, din câte am înţeles.
Este foarte uşor să mergi printr-un folder cu poze şi să le alegi dacă e cazul, fără să le mai deschizi.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Scrie răspuns