Scriu si aici despre suita Office Online, asta pentru ca intamplator m-am jucat putin pe acolo si am constatat un grad ridicat de accesibilitate.
Am intrat pe msn.com unde am dat de link-ul mai multe servicii si am vazut ca programul Outlook online merge foarte bine cu JAWS, are foarte multe facilitati, la fel ca o aplicatie offline.
Ceea ce este interesant si poate fi util este faptul ca Word merge perfect in varianta lui online.
Pur si simplu am gasit acolo documentele pe care le-am creat pe calculator si am dat enter pe unul, am intrat in modul editare si am gasit ca sunt aceleasi optiuni ca in varianta PC, se pot face toate formatarile, se ajunge usor la toate meniurile din panglica, uneori poate mai usor decat in varianta offline a Microsoft Office Word.
Cand am intrat in campul de editare al documentului am fost anuntat ca Alt + Shift + A ma duce la informatii despre accesibilitate.
S-a deschis pagina urmatoare unde scrie amanuntit ce combinatii de taste se folosesc si multe altele, toate legate de utilizarea Word Online cu un cititor de ecran.
Caracteristici de accesibilitate
Documentele sunt salvate in One Drive care ofera 15 GB de spatiu in varianta free. Exista aplicatie pentru One Drive si pentru alte sisteme de operare decat Windows, de exemplu pentru OS X.
Totul e sa iti faci un cont de Microsoft si apoi exista acces la toata suita Office.
Sunt curios si de Excel si PowerPoint, le voi incerca. Am vazut in acel help ca este mentionat si PowerPoint, deci cred ca merge.
Pentru cei care sunt invatati cu navigarea pe internet, s-ar putea sa fie destul de usor de lucrat in aceasta suita, ca in programele offline. Avantajul este ca se poate oriunde continua un document, doar trebuie o autentificare in contul Microsoft si este acces la toate documentele. Word 2013 salveaza la alegere si el documentele in One Drive.
Un alt avantaj este ca documentele pot fi partajate si cu persoane care nu au cont de Microsoft.
Exista varianta completa in limba romana.
Pentru a ajunge la unele dintre servicii, adresele sunt urmatoarele:
Pentru Word, Excel, Powerpoint, adresa este:
www.office.live.com
Pentru mail, programul Outlook:
www.outlook.com
Outlook si Office Online, servicii Microsoft
Moderator: Manu
- Manu
- General de divizie
Outlook si Office Online, servicii Microsoft
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)