Feed xml/rss pentru forum
Moderator: Manu
Feed xml/rss pentru forum
Salutare
Venind in intampinarea mai multor iphonisti de pe aici care utilizeaza din ce in ce mai mult abonamentele rss pentru a citi noutatile am modificat putin forumul si am adaugat un link simplu cu rss pentru ultimele 30 de mesaje postate.
Link-ul il gasiti in partea de sus a paginii, deocamdata e amplasat dupa link-ul grupuri si inainte de link-ul Profil.
Va rog sa il testati si sa imi spuneti daca functioneaza ceas (asa cum merg treburile in Romania incepand de astazi).
Eu l-am testat cu browserele internet explorer si chrome si socot ca functioneaza cum se cuvine )
Venind in intampinarea mai multor iphonisti de pe aici care utilizeaza din ce in ce mai mult abonamentele rss pentru a citi noutatile am modificat putin forumul si am adaugat un link simplu cu rss pentru ultimele 30 de mesaje postate.
Link-ul il gasiti in partea de sus a paginii, deocamdata e amplasat dupa link-ul grupuri si inainte de link-ul Profil.
Va rog sa il testati si sa imi spuneti daca functioneaza ceas (asa cum merg treburile in Romania incepand de astazi).
Eu l-am testat cu browserele internet explorer si chrome si socot ca functioneaza cum se cuvine )
Toate cele bune!
Campus
Campus
Pai nu stiu exact daca textul poate contine html
Deocamdata am inteles ca fiecare item poate avvea un link. Acel link te duce pe forum direct la mesaj de acolo poti raspunde foarte usor.
Daca se poate insera si html o sa pun si un link cu raspunde la subiect.
Pe viitor vreau sa le dezvolt si sa adaug si la profilul utilizatorilor si la fiecare subiect in parte.
Deocamdata am inteles ca fiecare item poate avvea un link. Acel link te duce pe forum direct la mesaj de acolo poti raspunde foarte usor.
Daca se poate insera si html o sa pun si un link cu raspunde la subiect.
Pe viitor vreau sa le dezvolt si sa adaug si la profilul utilizatorilor si la fiecare subiect in parte.
Toate cele bune!
Campus
Campus
Articolele agregate ar ctrebui sa arate ca cele de la:
http://www.pontes.ro/ro/forum/feeds/
Oricum, este un pas inportant pe care eu chiar il apreciez.
"aupatru" pentru skype, yahoo, twitter si facebook.
Sa intelegi de ce vreau eu si link-ul "raspunde la subiect" dar si mesajul intreg....
Eu sunt abonat la cateva zeci de site-uri / forumuri puse frumos pe categorii in clientul meu de e-mail... deci, daca vreau sa raspund la un mesaj sa am la sfarsitul fiecarui mesaj "raspunde la subect" pentru ca altfel, nu stiu in ce topic a fost scris acel mesaj si trebuie sa tot bantui.
Eu sunt abonat la cateva zeci de site-uri / forumuri puse frumos pe categorii in clientul meu de e-mail... deci, daca vreau sa raspund la un mesaj sa am la sfarsitul fiecarui mesaj "raspunde la subect" pentru ca altfel, nu stiu in ce topic a fost scris acel mesaj si trebuie sa tot bantui.
"aupatru" pentru skype, yahoo, twitter si facebook.
Cum adica? pai pe astea le-am facut/. Cred ca voiai sa imi trimit alt link.Golddy scrie:Articolele agregate ar ctrebui sa arate ca cele de la:
Toate cele bune!
Campus
Campus
- Manu
- General de divizie
Foarte tare, chiar era nevoie de asa ceva.
Problema cu actualizarea forumului ar fi mai complicata, desi s-a discutat de mai multa vreme. Nu s-ar mai potrivi probabim multe trimiteri cu link-uri catre alte subiecte si altele.
Problema cu actualizarea forumului ar fi mai complicata, desi s-a discutat de mai multa vreme. Nu s-ar mai potrivi probabim multe trimiteri cu link-uri catre alte subiecte si altele.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Din pacate nu prea e recomandabil sa pun html in continut asa ca mesajul o sa ramana sub forma text, Exista insa posibilitatea sa adaug un link de comments iar acel link lam adaugat catre pagina de raspuns. nu stiu cum functioneaza clientul de rss de pe ios dar in internet explorer dupa fiecare mesaj apare un link comments iar daca dai pe el te duce la formularul de raspuns la subiect dupa ce te lochezi pe forum bineinteles daca nu ai fost logat.
De asemenea am adaugat forumul din care face parte subiectul in tag-ul category astfel incat mesajele pot fi filtrate dupa forum. In internet explorer apare undeva in dreapta dupa filter by title si date categories cu fiecare forum si cate mesaje sunt noi in acesta.
Puteti testa toata sandramaua in internet explorer de la link-ul urmator: http://www.pontes.ro/ro/forum/feeds
De asemenea am adaugat forumul din care face parte subiectul in tag-ul category astfel incat mesajele pot fi filtrate dupa forum. In internet explorer apare undeva in dreapta dupa filter by title si date categories cu fiecare forum si cate mesaje sunt noi in acesta.
Puteti testa toata sandramaua in internet explorer de la link-ul urmator: http://www.pontes.ro/ro/forum/feeds
Toate cele bune!
Campus
Campus
- Manu
- General de divizie
Cand am dat enter pe Comments mi-a aparut mesajul:
"Trebuie sa selectati un mesaj pentru a da un raspuns la"
Ceva nu o fi gasit acolo...
"Trebuie sa selectati un mesaj pentru a da un raspuns la"
Ceva nu o fi gasit acolo...
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
"Va rog sa il testati si sa imi spuneti daca functioneaza ceas (asa cum merg treburile in Romania incepand de astazi)."
Treburile in Romania vor merge ceas doar din 22 decembrie.
"Pai nu stiu exact daca textul poate contine html"
Standardul RSS permite inserarea si de cod HTML. Unele ziare "inteligente" adauga chiar si tabele.
(Standardul permite multe, cum ar fi si adaugarea unor formulare de cautare care sa fie afisate de RSS reader, insa majoritatea RSS readerelor, ca sa nu zic toate, nu suporta asa ceva.)
Problema este ca diferite site-uri folosesc diferite tipuri de encoding, multe dintre ele nu le marcheaza corespunzator, asa ca unele RSS readere afiseaza codul html ca atare, sau cel putin entitatile de caracter pentru caracterele speciale, asa ca poate da bataie de cap pentru unii utilizatori.
Dar daca se vrea se poate testa si daca e OK pentru toti ar putea fi ceva util.
Treburile in Romania vor merge ceas doar din 22 decembrie.
"Pai nu stiu exact daca textul poate contine html"
Standardul RSS permite inserarea si de cod HTML. Unele ziare "inteligente" adauga chiar si tabele.
(Standardul permite multe, cum ar fi si adaugarea unor formulare de cautare care sa fie afisate de RSS reader, insa majoritatea RSS readerelor, ca sa nu zic toate, nu suporta asa ceva.)
Problema este ca diferite site-uri folosesc diferite tipuri de encoding, multe dintre ele nu le marcheaza corespunzator, asa ca unele RSS readere afiseaza codul html ca atare, sau cel putin entitatile de caracter pentru caracterele speciale, asa ca poate da bataie de cap pentru unii utilizatori.
Dar daca se vrea se poate testa si daca e OK pentru toti ar putea fi ceva util.
Ok, am corectat link-ul de raspuns la comments.
Am observat si eu ca sunt tot felul de restrictii la rss in ceea ce priveste codul html inclus. Pana la urma cea mai sigura cale de inserare html e transformarea caracterelor precum < si > in entitati. Am incercat cateva variante de transformare automata bbcode in html si la unele mi-a dat eroare de genul invalid character..... De aceea eu prefer deocamdata text pt ca e mai sigur.
Ar fi fost mai simplu, cred, daca forumul era utf-8. Asa, cu iso-8859-2 pot aparea mai usor caractere invalide. Asta oricum nu ar fi ajutat la caracterele html dar cred ca ar fi largit spectrul de caractere valide in text.
De asemenea am citit undeva, mai demult, ca unele rss readere au nevoie neaparat de un fisier sursa cu extensia xml. O sa incerc sa rezolv si asta cu RewriteEngine on in .htaccess in directorul respectiv
Am observat si eu ca sunt tot felul de restrictii la rss in ceea ce priveste codul html inclus. Pana la urma cea mai sigura cale de inserare html e transformarea caracterelor precum < si > in entitati. Am incercat cateva variante de transformare automata bbcode in html si la unele mi-a dat eroare de genul invalid character..... De aceea eu prefer deocamdata text pt ca e mai sigur.
Ar fi fost mai simplu, cred, daca forumul era utf-8. Asa, cu iso-8859-2 pot aparea mai usor caractere invalide. Asta oricum nu ar fi ajutat la caracterele html dar cred ca ar fi largit spectrul de caractere valide in text.
De asemenea am citit undeva, mai demult, ca unele rss readere au nevoie neaparat de un fisier sursa cu extensia xml. O sa incerc sa rezolv si asta cu RewriteEngine on in .htaccess in directorul respectiv
Toate cele bune!
Campus
Campus
-
- Locotenent - colonel
-
- Locotenent - colonel
Da, asta se intampla pentru ca aplicatiile astea au nevoie de un fisier sursa cu extensia xml. La fel am patit si eu pe mobil.
Am facut acuma cu mod rewrite un fisier virtual xml.
Incearca sa te abonezi la adresa
http://www.pontes.ro/ro/forum/feeds/latest.xml
Am modificat si in link-ul de la forum. Sper sa mearga asa.
Am facut acuma cu mod rewrite un fisier virtual xml.
Incearca sa te abonezi la adresa
http://www.pontes.ro/ro/forum/feeds/latest.xml
Am modificat si in link-ul de la forum. Sper sa mearga asa.
Toate cele bune!
Campus
Campus
-
- Locotenent - colonel