Dupa cateva saptamani de studiat manuale si exersat direct pe cod, pot spune ca am inteles destul de bine tot ceea ce tine de realizarea programelor pentru Android cu Java si Android SDK, deci in stilul standard pentru acest system de operare.
Ca de obicei in cazul unui nou limbaj, ca mod de exersare am ales sa fac un simulator de zaruri.
Acesta, Pontes Dice Simulator sau Simulator Zaruri Pontes, apare in magazinul Google Play.
Are o interfata simpla, apar doar zarurile desenate si afisate ca text, un procentaj de noroc, istoricul zarurilor aruncate.
M-am axat mult pe optiunile din Meniu unde ca sa invat radio butoane, check box-uri, am pus mai multe setari:
Anularea zarurilor, Alegerea numarului de zaruri, alegerea limbii in care acestea sa fie anuntate, activarea sau dezactivarea sunetului de zaruri si a a nuntarii vocale, activare / dezactivare aruncare la scuturare, revenire la setarile din fabrica si altele.
Ca limba de afisare este romana si engleza, ele se schimba in functie de limba telefonului.
Ca sa vad si cum se initiaza update in magazin, voi schimba imaginile cu zaruri cu altele mai bune si voi adduce mici imbunatatiri, cum ar fi ca sunetul de aruncare al zarurilor sa se auda mai tare sau mai incet in functie de cat de tare este scuturat telefonul.
Daca cineva are chef sa ma ajute putin, poate instaleaza programelul si imi da 3, 4 sau 5 stelute sau un plus 1. Pe baza acestor rating-uri imi creste si mie reputatia, astfel incat viitoarele joculete sau aplicatii sa apara cat mai ok in magazin.
Va urma jocul Vrei sa fii milionar, sunt destul de putine de acest fel in limba romana.
Pentru a ajunge la Pontes Dice in magazin, link-ul urmator este calea directa. Se poate cauta si direct pe telefon "zaruri pontes" sau asa ceva:
https://play.google.com/store/apps/deta ... pontesdice
Am creat si pagina www.android.pontes.ro
aceasta fiind deocamdata in constructie, dar acolo am de gand sa pun si instructiuni de accesibilizare si alte informatii despre Android.
Am deschis un topic in sectiunea programare unde voi vorbi mai multe despre programarea pentru Android si despre modul de accesibilizare a unui program, astfel incat oricine in 10 minute poate face si un joc de table accesibil, fara sa aduca nici o modificare design-ului.
Vedeti topicul: Programare pentru Android, accesibilizare aplicatii
Simulator de zaruri pentru Android
- Manu
- General de divizie
Simulator de zaruri pentru Android
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
zaruri
Foarte interesant; cand scutur telefonu parca ar cadea zarurile din el... acuma, cestiu... la o tabla unde se incing spiritele s-ar putea sa arunce cineva cu tot cu telefon, ha ha. felicitari si poate apare in curand si versiunea pontes backgammon pentru Android.
Cornel
- Manu
- General de divizie
Da, nu ar fi rau, totul e sa gasesc imagini dragute pentru acele triunghiuri, piese etc, aici trebuie sa am asistenta vizuala totusi.
- Manu
- General de divizie
Ca sa am un pretext pentru a vedea cum si ce se intampla la initializarea unui update in Google Play, am lansat versiunea 1.1 a Simulatorului de Zaruri.
Am schimbat imaginile astfel incat sa fie usor scalabile in functie de densitatea ecranului.
Am schimbat modul de redare al sunetelor astfel incat sa nu tina interfata blocata pana sunt pronuntate toate zarurile vocal, practic sunetele sunt redate intr-un alt thread, timp in care nici scuturarea, nici apasarea butonului Arunca nu au effect.
Am schimbat imaginile astfel incat sa fie usor scalabile in functie de densitatea ecranului.
Am schimbat modul de redare al sunetelor astfel incat sa nu tina interfata blocata pana sunt pronuntate toate zarurile vocal, practic sunetele sunt redate intr-un alt thread, timp in care nici scuturarea, nici apasarea butonului Arunca nu au effect.