Salutare,
Am deschis acest topic despre VirtualBox ca sa va cer niste sfaturi in legatura cu acest program. Pe langa asta, daca aveti si voi pareri cine si ce experiente ati mai avut cu acesta.
A seara m-am apucat sa creez un computer virtual cu acest program. am creat un Drive virtual de 10 GB pe care am instalat Windows XP. Uitasem sa mentionez ca Windows-ul meu implicit este 7. De ce am facut treaba asta? Pentru ca vreau sa testez niste chesti pe vechiul XP.
Minute intregi am tot cautat prin Windows XP partitiile hardului meu dar nu am dat de ele numai de partitia virtuala.
Cine stie mai multe Il rog foarte frumos sa scrie aici.
Toate cele bune
VirtualBox, masina virtuala
Moderator: Manu
VirtualBox, masina virtuala
Ioto
Vizitati www.ioto.computerulmeu.ro
Re: VirtualBox, masina virtuala
Am folosit destul de putin VirtualBox, si l-am accesat doar cu SSH, asa ca nu stiu daca el ofera posibilitatea vizualizarii partitiilor reale. Insa am folosit mai mult VMware iar cu VMware nu poti sa vezi partitiile reale ale computerului, ci doar ceea ce este instalat sub sistemul de operare oaspete.
Desi nu am folosit niciodata aceasta facilitate, am inteles ca se poate partaja un anumit director care poate fi vazut si sub sistemul de operare gazda si sub cel oaspete.
Pentru a transfera fisiere intre sistemul de operare gazda si sistemul de operare oaspete, fie ca era vorba despre un transfer Windows-Windows sau Windows-Linux sau Linux-Windows eu am folosit copy/paste. La tara merge.
Dar apropos, este acum accesibil VirtualBox pentru Jaws? Eu am folosit o versiune ceva mai veche care nu era prea accesibila fiindca nu puteam transfera focusul catre sistemul de operare oaspete, asa ca am folosit VirtualBox doar headless, adica fara acces prin interfata grafica.
Desi nu am folosit niciodata aceasta facilitate, am inteles ca se poate partaja un anumit director care poate fi vazut si sub sistemul de operare gazda si sub cel oaspete.
Pentru a transfera fisiere intre sistemul de operare gazda si sistemul de operare oaspete, fie ca era vorba despre un transfer Windows-Windows sau Windows-Linux sau Linux-Windows eu am folosit copy/paste. La tara merge.
Dar apropos, este acum accesibil VirtualBox pentru Jaws? Eu am folosit o versiune ceva mai veche care nu era prea accesibila fiindca nu puteam transfera focusul catre sistemul de operare oaspete, asa ca am folosit VirtualBox doar headless, adica fara acces prin interfata grafica.
VirtualBox nu prea este accesibil cu jaws, dar este accesibil cu NVDA, nu in totalitate nici cu acesta.
Am incercat sa imi instalez driverele video si nu ma lasa iar la Device Manager imi apare ceva de genul Graphic on virtual. Nu imi amintesc denumirea intreaga. Dar ciudat este ca nu pot sa imi vad nici placa de sunet la Device manager. Sunetul merge si cred ca dupa driver-ul implicit de la Windows 7 l-a luat.
In rest ce sa mai pot zice. am reusit sa adaug un folder share in windows-ul instalat. Si inca una ciudata. Nu imi primeste nici un stic. In help-ul programului scria ca trebuie sa instalez Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.1.26-84997 si cu asta o sa mearga. l-am instalat si tot nu merge.
Am incercat sa imi instalez driverele video si nu ma lasa iar la Device Manager imi apare ceva de genul Graphic on virtual. Nu imi amintesc denumirea intreaga. Dar ciudat este ca nu pot sa imi vad nici placa de sunet la Device manager. Sunetul merge si cred ca dupa driver-ul implicit de la Windows 7 l-a luat.
In rest ce sa mai pot zice. am reusit sa adaug un folder share in windows-ul instalat. Si inca una ciudata. Nu imi primeste nici un stic. In help-ul programului scria ca trebuie sa instalez Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.1.26-84997 si cu asta o sa mearga. l-am instalat si tot nu merge.
Ioto
A seara am mai descoperit cateva functii tari in Virtual box.
In fereastra de unde alegi ce sistem de operare vrei sa incarci, am descoperit la setari ca pot sa definesc setari precum:
1. Cati mega de ram sa ii dau computerului virtual si frecventa procesorului.
Daca mai aflu ceva, o sa scriu aici.
In fereastra de unde alegi ce sistem de operare vrei sa incarci, am descoperit la setari ca pot sa definesc setari precum:
1. Cati mega de ram sa ii dau computerului virtual si frecventa procesorului.
Daca mai aflu ceva, o sa scriu aici.
Ioto