Meniuri in Braille la restaurante si alte locatii

Anunturi despre activitatile Pontes

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Manu
General de divizie

Meniuri in Braille la restaurante si alte locatii

Mesaj de Manu »

A trecut ceva vreme de cand nu s-a mai auzit nimic de meniurile braille.
Aveam noi candva ideea sa realizam cat mai multe, mai ales pentru locatiile unde merg frecvent persoane cu deficiente de vedere care cunosc acest alfabet.

Am putea incerca sa continuam sa realizam astfel de meniuri, fapt pentru care propun urmatoarea schema de lucru:

1. Daca cineva merge la un restaurant, pizzerie, cafenea si are chef, ar putea intreba daca nu ofera meniul pentru a fi transcris si in braille.
Preferabil ar fi in format electronic, dar la fel de bine poate fi si varianta pe hartie scanabila ulterior.

2. Daca s-a facut rost de un meniu, putem discuta care e urmatorul pas in cea ce-l priveste: scanat daca e in varianta clasica, aranjat daca e deja scanat sau a fost primit in format electronic.
Asadar la punctul 2 pot fi unul sau doi pasi.

3. Dupa aranjarea de catre persoana care a facut rost de el sau altcineva, ma ocup si eu de acest lucru, urmeaza tiparirea in braille.
Aici va trebui sa incercam un format standard, sa scrie pe coperta numele asociatiei, adresa web.

4. Dupa tiparire, varianta braille va fi dusa la restaurant, preferabil de catre persoana care a cerut initial varianta in scris normal.

Alte informatii:

Ca lucrurile sa para oficiale atunci cand este cerut un meniu in format electronic, varianta preferabila, am creat o adresa de mail: meniu [at] pontes.ro, acolo ar putea trimite fisierul cineva din partea restaurantului sau ce locatie o fi.

Daca se intampla ca cineva sa faca rost de un meniu, ma poate suna sa vedem ce e cu el, sa vedem ce sanse are sa ajunga intr-o forma finala.
Telefon: 0740203043
La fel de bine poate fi trimisa la meniu [at] pontes.ro si o varianta scanata si corectata direct pentru a fi tiparita.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel

Re: Meniuri in Braille la restaurante si alte locatii

Mesaj de IonPop »

Desi nu imi este util, dau si eu o idee, poate le este utila altora.
Cred ca ati putea intocmi o lista cu restaurantele/barurile/cafenelele/ceainariile/pizeriile pe care le frecventati mai des, si apoi sa incercati sa cautati daca nu au cumva o pagina de web cu o adresa de contact, sau chiar un meniu afisat pe site.
Daca au meniul, cum este de exemplu cazul restaurantelor Shanhai, puteti prelua de acolo meniul, iar daca au doar o adresa de contact le puteti scrie pe ea si astepta un raspuns, care sigur va veni in format electronic.
In acest mod s-ar putea face rost de mai multe meniuri intr-un timp mai scurt.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

E buna ideea lui Ion Pop. Sunt cateva locatii cunoscute care au deja meniul la ei pe site. Unu pe care l-am verificat chiar zilele trecute e cel de la kfc. Drept ca nu era chiar la un loc, ci cum se pun produslele pe siteuri de obicei pe diferite categorii. Daca s-ar incepe cu companii mai mari care au meniu stabil inclusiv la preturi cred ca ar fi un inceput bun.
Gruia
Scrie răspuns