Utilizatorii bibliotecii online au putut constata daca s-au logat in ultimele zile mai multe modificari.
In ultimele doua saptamani Campus a programat la greu in PHP si a implementat o multime de lucruri care speram ca fac biblioteca mai dinamica, usor de utilizat, cu noi functii utile.
De acum exista un meniu al bibliotecii de unde se poate alege intre diferite optiuni precum:
Adauga carte, Voteaza carte, Top carti, Carti aleatorii, Profil cititori, Date personale etc.
Una dintre noile implementari este notarea cartilor de la 1 la 10, pentru aceasta existand dupa linkul de accesare a unui volum un link numit Voteaza cartea.
De asemenea daca se alege din meniu optiunea Voteaza carti, va aparea un combo box cu toate cartile citite / descarcate de utilizatorul in cauza, carora li se poate acorda usor o nota.
De acum cand se da enter pe o carte, apar mai intai detalii despre aceasta, sugestii de alte lecturi in functie de ce au mai citit si altii care au descarcat-o.
Apare nota cartii sau link Fii primul care voteaza daca inca nu a fost votata si multe altele.
La profil cititori se poate vedea cam ce genuri citesc anumiti utilizatori.
Cam care este activitatea per ansamblu, numar de incarcari si descarcari per utilizator si tot felul de amanunte interesante.
Pentru cei care nu au idee ce sa citeasca exista sectiunea Carti aleatorii unde intr-un combo box se poate alege numarul de carti care sa fie generate, iar in alt combo box limba in care sa fie scrise acestea, romana sau engleza.
Practic interfata este acum total noua, o putem considera versiunea 2.0 a Bibliotecii Pontes.
Pana vom scrie un ajutor si eventual vom imprima un tutorial audio cu modul complet de utilizare al bibliotecii, pentru ca sa fie usor de navigat pentru cei care vor sa ia repede o carte si nu sunt interesati de alte statistici sau detalii, cel mai simplu mod de utilizare este:
Cu JAWS, cu tasta 1 se ajunge la partea principala a paginii unde este singurul heading de nivel 1.
Dupa ce s-a dat enter pe o carte si apar detaliile despre aceasta, cu Alt + 1 se ajunge direct pe linkul de download. Probabil ca in Crome Alt + 1 deja si acceseaza descarcarea cartii. In Firefox Alt + Shift + 1 sigur acceseaza direct linkul fara a mai fi necesar apasarea tastei enter.
Edit-ul de cautare este chiar sus, primul element intalnit dupa sigla. In acest edit se poate scrie si cauta si fara apasarea tastei enter, se fac cautari ca la google, e pus acolo ceva spiel in Ajax. In orice caz, cautarea nu prea e convenabila scriind titluri intregi de carti, asta pentru ca riscul e mai mare de a gresi o litera si la rezultate sa nu apara nimic. Cel mai bine e sa se caute cu cate un cuvant cheie, cel mai aparte din titlu, sau numele de familie daca se cauta un autor. De exemplu pentru a gasi cartea Copii capitanului Grand, cel mai aparte cuvant ar fi "capitanului", asta pentru ca este in cazul genitiv, iar titluri care sa contina cuvantul "copiii" pot exista teoretic mai multe; "Grand" poate fi de asemenea intalnit ca nume de autor.
Anumite sectiuni sunt inca in beta testing, daca cineva observa erori sau are sugestii, nu ar fi rau sa fie postate si aici.
Pe parcurs poate ne mai da si Campus detalii tehnice, el a programat practic interfata cu toate mecanismele de indexare, administrare de catre bibliotecar, asta inca de la versiunea 1.0 care are deja mai bine de un an. Anterior foloseam un simplu AutoIndex care nu-i mai putea multumi pe utilizatori.
Biblioteca Pontes, versiunea 2.0 a interfetei
Moderator: Manu
- Manu
- General de divizie
- Mesaje: 4120
- Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
- Localitate: Cluj-Napoca
- Contact:
Biblioteca Pontes, versiunea 2.0 a interfetei
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)