Crearea unui radio

Concursuri, comentarii, informatii

Moderator: Manu

Încuiat
Kov.Kriszti
Plutonier major

Crearea unui radio

Mesaj de Kov.Kriszti »

Salutare. Am creeat acest subiect pt a va intreba daca m-ati putea ajuta careva s-a imi creez un radio? Adresele mele de contact sunt: yahoo(lionel_messi9827) si skype(cristi.covaci1)
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Am o-ntrebare legata de crearea unui post de radio.Pentru a creea un post de radio in siguranta ai nevoine de autorizatii?Mi-a mai spus cineva ca-si creeaza un post de radio si daca as vrea sa [articip si eu la radioul respectiv sa prezint o rubrica de melodii.Un most-wanted cum fac cei de la radio zu.Dar mi-a fost teama ca e ilegala treaba si nu m-am bagat pentru a nu avea probleme(sa fiu tras la raspundere pentru ceva).Astept raspuns si daca postul pe care vrei tu sa-l faci e autorizat as vrea sa ne-ntelegem penntru un parteneriat.Adauga idul meu de mesenger in lista shady_rapid2008.Astept raspuns la curiozitatea mea.
Alexandru
Plutonier

Mesaj de Alexandru »

Nu, n-ai nevoie de nici o autorizaţie. Pur şi simplu tu emiţi ceva, iar
celor cărora tu le-ai trimis fişierul cu extensia .pls sau .m3u trebuie să îl deschidă cu Winamp-ul, acesta se va conecta la server-ul tău şi-n cele din urmă ei vor auzi ceea ce emiţi în momentul respectiv.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Tu emiti ceva iar altii asculta, fara ca tu sa ai vreo autorizatie, este o varianta ilegala de radio. Tehnic e posibila, dar incalci legea.
Daca vrei ca radioul tau online sa functioneze corect si legal, ai nevoie de o licenta (autorizatie) de la UCMR- ADA, care implica si plata unei taxe. Poti descarca cererea de la linkul de mai jos, daca vrei sa vezi ce cuprinde:
Cerere de licenta pentru streaming gratuit
Taxele arata cam asa:
- pentru 1 - 20 de piese difuzate: 20 de lei lunar
- pentru 21 - 200 de piese: 30 de lei lunar
- pentru 201 - 1000 de piese: 50 de lei lunar
- pentru peste 1000 de piese: 100 de lei lunar
Numai bine,
Andreea
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Stiam eu ca trebuie sa cotizezi.Am si eu o curiozitate radio pontes plateste tribut pentru a emite?Din curiozitate.Si cam cat.
Alexandru
Plutonier

Mesaj de Alexandru »

Andreea Neagu scrie:Tu emiti ceva iar altii asculta, fara ca tu sa ai vreo autorizatie, este o varianta ilegala de radio. Tehnic e posibila, dar incalci legea.
Daca vrei ca radioul tau online sa functioneze corect si legal, ai nevoie de o licenta (autorizatie) de la UCMR- ADA, care implica si plata unei taxe.
Dar eu nu ma refeream la un radio public ci la unul privat, dar in cazul in care vrei sa-l faci public, sigur ca-n primul rand treie sa detii o autorizatie si apoi sa-l promovezi pe internet in adevaratul sens al cuvantului. Tu-ti creezii radioul pe baza IP-ului, ascultatorii se conecteaza cu Winamp-ul la IP-ul propriu (ex:12.12.12/*port*/:8000) si-n final, ei asculta ceea ce emiti. Fisierul cu extensia .pls de care spuneam in mesajul meu anterior, se poate descarca tasdand in address bar ip-ul, apoi trebuie scris semnul ":", portul care de obicei este :8000, semnul slash si apoi listen.pls.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Problema nu e de IP sau de pls, ci de drepturi de autor. Indiferent ca e public sau dai linkul personal la 30 de prieteni, tot nu ai dreptul legal de a distribui muzica fara licenta. Chiar faptul ca ai cumparat legal niste cd-uri sau mp3-uri iti da doar dreptul de a le asculta tu, in momentul in care faci streaming cu ele incarci legea drepturilor de autor.
Eu iti spun ce spune legea, ce faci e treaba ta.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Si sa-nteleg ca persoanele care fac radio(ma refer la crainicii de radiouri cunoscute;radio zu,pro fm s.a.m.d.p)platesc pentru difuzarea unor piese?Sa va dau un exemplu.Radio zu difuzeaza uneori piese de ale trupei rip(sau ce o fi respectiva trupa)B.u.G mafia in colaborare cu Lucian Colareza.Ei pentru a difuza aceasta piesa platesc statului acea taxa?In aceste circumstante ma lipsesc de a-mi crea post de radio.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Radio Zu si ProFM apartin unor corporatii care valoreaza sute de milioane sau miliarde de dolari, asa ca orice fel de taxa nu este o problema pentru acele posturi. Si bineinteles, nu platesc cei pe care ii auzi la radio. Ei sunt doar niste angajati care primesc un salariu pentru munca lor.
Doar ca acele posturi nu emit doar pe internet, ci si in eter, adica ca radiouri adevarate, asa ca nu au doar cateva zeci sau sute de ascultatori ci mult mai multi, si castiga si bani de la firmele care isi fac reclama prin intermediul lor.

Daca acele posturi ar emite ilegal, imediat le-ar sari la gat casele de discuri care ar vrea si ele o parte din castig.
Daca tu ti-ai face un post de radio, sau mai bine spus de streaming pe internet, caci pe internet nu se poate vorbi despre radio, si daca ai avea o audienta uimitoare de 3 - 4 ascultatori, nu cred ca s-ar obosi cineva sa lupte pentru desfiintarea postului tau de "radio".
(Dar cine stie...)
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

E bine de stiut.Multumesc de informare.
Încuiat