danielavram scrie:Sa stii ca si pe mine ma intereseaza subiectul asta din ce in ce mai mult in ultima perioada.
Dar ca sa raspund la ceea ce ai scris, am sa spun doua lucruri:
In primul rand legat de abuzurile la constitutie, sa fie clar un lucru, atunci se poate numi abuz (sau ma rog incalcarea constitutiei) cand Curtea Constitutionala spune asta, doar atunci putem spune cu adevarat ca presedintele a incalcat constitutia.
Si totusi, avand in vedere aceasta opinia dvs, am putea declara ca si cei care au mutat trecerile de pietoni dupa ce au savarsit un omor, odata cu hotararea judecatoreasca care ii declara nevinovati, pot fi absolviti de orice suspiciune. Precizez ca nu am date sigure privind cele anticipate, dar citez din memoriile lasate de perceptia unor fapte anterioare acestui mesaj.
Continui acest post prin a face putina analiza pe cateva articole din constitutie, pornind de la prevederile acestora si bineinteles, opiniile personale despre cum domnul presedinte inca in functie coreleaza cu acestea:
ARTICOLUL 84 Incompatibilităti si imunităti
1. În timpul mandatului, Presedintele României nu poate fi membru al unui partid si nu poate indeplini nici o altă functie publică sau privată.
In opinia mea, chiar daca nu a fost introdus si faptul ca i se interzice sa sustina un partid chiar indirect, totusi se subintelege ca tine de etica unui presedinte ales al poporului, iar dupa cum marturisesc despre dvs ca ati vazut unele intamplari, s-a simtit nonsalanta cu care preaiubitul nostru sef de stat isi sustine orbeste membrii partidului care ii face actualmente campanie sau modul sfidator prin care brat la brat propovaduia personalitatea marcanta si de ne evitat cu privirea sau cu urechea a dn-lui Vasile Blaga pe vremea cand marele maestru, cel care inca viseaza la ministerul Administratiei si Internelor, isi facea campanie, candidand pe atunci la postul de primar general al capitalei.
Nu continui prin a va amminti si alte fapte cel putin lafel de intrigante, ci imi delectez degetele cu scrisul altor nonconformitati intre articole constitutionale si "iubitul nostru presedinte"
ARTICOLUL 102 Investitura
1. Presedintele României desemnează un candidat pentru functia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
Probabil acesta este un articol despre care afirmam ca Traian Basescu a binevoit sa il ignore in ultimele saptamani si mai exact odata cu votul majoritatii a motiunii de cenzura prin care stimatul domn profesor conferentiar Emil Boc a fost avansat spre un interimat. Consultarile cu o majoritate in parlament sau in lipsa acesteia cu partidele care intrunesc o majoritate, domnule inalt demnitar, Antonie Iorgulescu, parintele constitutiei nu a consumat pixul pentru ca niste completari in acest articol sa imbogateasca dorinta de nonconformism a dvs in raport cu prevederile constitutionale.
Daca acum domnul Claus Johanes era prim-ministru dupa cum persoana lui Crin Antonescu cu o majoritate in spate a propus chiar la nici 24 de ore dupa demiterea guvernului Emil Boc2, aveam si bugetul pe 2010 intocmit si aprobat de catre camere si bineinteles finalizate negocierile cu Fondul Monetar International privind ultima transa fara de care vom bea ca Samuraii ceai dintr-o ceasca goala.
Si bunaoara tine de caracteristicile democratiei ca atunci cand majoritatea de mandatari ai poporului voteaza ceva acel fapt sa nu fie blocat de un singur om, pentru ca astfel ne amintim de armonia cantecelelor de pe vremea regimului comunist.
Si un alineat apartinand unui articol care imi excita umorul cand il parcurg,
ARTICOLUL 124 Statutul judecătorilor
1. Judecătorii numiti de Presedintele României sînt inamovibili,
Stimabili magistrati, inamovibilitatea in Romania se pastreaza doar daca se dantuieste dupa cum chitara lui Traian Basescu behaie...
Da, intr-un stat cu un regim politic hibrid si adica semiprezidential, totusi ii acordam clementa lui presedintele cand mai uita existenta unor articole, ca da! doar cine ciiteste de 20 de ori constitutia intelege asa putin atributiile institutiilor prezidentiale, guvern si parlament si putin mai greu acele parghii pe care indirect le poti prinde cu suvita daca vrei sa mai propui un bochemon prim-ministru.
Parlament unicameral, dorinta 2 modificarea legea uninominalului prin care doar castigatorul unui colegiu sa preea postul de parlamentar si astfel cei cu bani vor fi si cei care vor castiga acel mandat, dar daca va ajuunge Traian Basescu presedinte, cine anume va mai castiga acel mandat avand in vedere ca marele bos pleaca dintr-un partid liberal in coada? Unde ajungem astfel, cei de varsta mea vor prinde pe adoua fiica a actualului presedinte in aceeasi functie pe care tatanesau o ocupa astazi din cauza faptului ca domnul presedinte va modifica legea fundamentala pana cand isi va putea chiar sa isi transmita functia urmasilor.
Mie imi place Crin antonescu si sper ca aceasta sa nu fie o forma de nonconformism vizavi de legislatia online sau a organizatiei noastre, deoarece nu ocup decit o simpla functie de membru si asa imi exprim anumite libertati.
Finete, bunsimt, trecut nepatat de dosare, orator extraordinar, in opinia mea singurul din politica romaneasca despre care pot spune ca se apropie de modelul politicianului promovat de Tony Blair sau Angela Merkel.
Facand abstractie de ce am precizat in acest post, mergeti la vot si alegeti pe cine va dicteaza constiinta ca doar asa evitam sa avem un presedinte votat de 5% din populatia cu drept de vot, sau 66% de voturi declarate nule demonstreaza mai mult decit 66% absenteism la vot.
Cu stima,
Ovidiu Tuduruta