politica

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

politica

Mesaj de GruiaVelicu »

Cu totii cred ca urmarim campania electorala din momentul de fata. In acest context propun o serie de discutii pe teme politice. Personal mi se pare ca in momentul de fata domnul presedinte face niste abuzuri foarte clare la constitutie. Invit cu acest prilej pe studentii sau absolventi de drept sa isi expuna punctul de vedere. Reamintesc ca tot asa a inceput dictatura moderna in romania cand Carol al doilea a numit un primministru dintrun partid minoritar.
Gruia
DanielAvram
Soldat
Mesaje: 4
Membru din: 18 Mar 2008, 02:28
Localitate: Arad

Mesaj de DanielAvram »

Sa stii ca si pe mine ma intereseaza subiectul asta din ce in ce mai mult in ultima perioada.
Dar ca sa raspund la ceea ce ai scris, am sa spun doua lucruri:
In primul rand legat de abuzurile la constitutie, sa fie clar un lucru, atunci se poate numi abuz (sau ma rog incalcarea constitutiei) cand Curtea Constitutionala spune asta, doar atunci putem spune cu adevarat ca presedintele a incalcat constitutia. Iar legat de un guvern condus de un prim-ministru provenit dintr-un partid minoritar in parlament tin sa mentionez ca si guvernul Tariceanu in ultima parte a mandatului a avut 20% in parlament.
Acestea fiind spuse vreau sa mentionez ca nici eu nu sunt deacord cu asta si cu ceea ce se intampla in Romania dar din pacate asta e situatia, nici mie nu imi convine ca guvernu sa fie condus de un prim-ministru provenit dintr-un partid minoritar in Parlament, dar din pacate asa e; ramane de vazut.
Ovidiu_T
Plutonier
Mesaje: 170
Membru din: 23 Sep 2007, 13:14
Localitate: Suceava

Mesaj de Ovidiu_T »

danielavram scrie:Sa stii ca si pe mine ma intereseaza subiectul asta din ce in ce mai mult in ultima perioada.
Dar ca sa raspund la ceea ce ai scris, am sa spun doua lucruri:
In primul rand legat de abuzurile la constitutie, sa fie clar un lucru, atunci se poate numi abuz (sau ma rog incalcarea constitutiei) cand Curtea Constitutionala spune asta, doar atunci putem spune cu adevarat ca presedintele a incalcat constitutia.
Si totusi, avand in vedere aceasta opinia dvs, am putea declara ca si cei care au mutat trecerile de pietoni dupa ce au savarsit un omor, odata cu hotararea judecatoreasca care ii declara nevinovati, pot fi absolviti de orice suspiciune. Precizez ca nu am date sigure privind cele anticipate, dar citez din memoriile lasate de perceptia unor fapte anterioare acestui mesaj.
Continui acest post prin a face putina analiza pe cateva articole din constitutie, pornind de la prevederile acestora si bineinteles, opiniile personale despre cum domnul presedinte inca in functie coreleaza cu acestea:
ARTICOLUL 84 Incompatibilităti si imunităti
1. În timpul mandatului, Presedintele României nu poate fi membru al unui partid si nu poate indeplini nici o altă functie publică sau privată.
In opinia mea, chiar daca nu a fost introdus si faptul ca i se interzice sa sustina un partid chiar indirect, totusi se subintelege ca tine de etica unui presedinte ales al poporului, iar dupa cum marturisesc despre dvs ca ati vazut unele intamplari, s-a simtit nonsalanta cu care preaiubitul nostru sef de stat isi sustine orbeste membrii partidului care ii face actualmente campanie sau modul sfidator prin care brat la brat propovaduia personalitatea marcanta si de ne evitat cu privirea sau cu urechea a dn-lui Vasile Blaga pe vremea cand marele maestru, cel care inca viseaza la ministerul Administratiei si Internelor, isi facea campanie, candidand pe atunci la postul de primar general al capitalei.
Nu continui prin a va amminti si alte fapte cel putin lafel de intrigante, ci imi delectez degetele cu scrisul altor nonconformitati intre articole constitutionale si "iubitul nostru presedinte"
ARTICOLUL 102 Investitura
1. Presedintele României desemnează un candidat pentru functia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
Probabil acesta este un articol despre care afirmam ca Traian Basescu a binevoit sa il ignore in ultimele saptamani si mai exact odata cu votul majoritatii a motiunii de cenzura prin care stimatul domn profesor conferentiar Emil Boc a fost avansat spre un interimat. Consultarile cu o majoritate in parlament sau in lipsa acesteia cu partidele care intrunesc o majoritate, domnule inalt demnitar, Antonie Iorgulescu, parintele constitutiei nu a consumat pixul pentru ca niste completari in acest articol sa imbogateasca dorinta de nonconformism a dvs in raport cu prevederile constitutionale.
Daca acum domnul Claus Johanes era prim-ministru dupa cum persoana lui Crin Antonescu cu o majoritate in spate a propus chiar la nici 24 de ore dupa demiterea guvernului Emil Boc2, aveam si bugetul pe 2010 intocmit si aprobat de catre camere si bineinteles finalizate negocierile cu Fondul Monetar International privind ultima transa fara de care vom bea ca Samuraii ceai dintr-o ceasca goala.
Si bunaoara tine de caracteristicile democratiei ca atunci cand majoritatea de mandatari ai poporului voteaza ceva acel fapt sa nu fie blocat de un singur om, pentru ca astfel ne amintim de armonia cantecelelor de pe vremea regimului comunist.
Si un alineat apartinand unui articol care imi excita umorul cand il parcurg,
ARTICOLUL 124 Statutul judecătorilor
1. Judecătorii numiti de Presedintele României sînt inamovibili,
Stimabili magistrati, inamovibilitatea in Romania se pastreaza doar daca se dantuieste dupa cum chitara lui Traian Basescu behaie...
Da, intr-un stat cu un regim politic hibrid si adica semiprezidential, totusi ii acordam clementa lui presedintele cand mai uita existenta unor articole, ca da! doar cine ciiteste de 20 de ori constitutia intelege asa putin atributiile institutiilor prezidentiale, guvern si parlament si putin mai greu acele parghii pe care indirect le poti prinde cu suvita daca vrei sa mai propui un bochemon prim-ministru.
Parlament unicameral, dorinta 2 modificarea legea uninominalului prin care doar castigatorul unui colegiu sa preea postul de parlamentar si astfel cei cu bani vor fi si cei care vor castiga acel mandat, dar daca va ajuunge Traian Basescu presedinte, cine anume va mai castiga acel mandat avand in vedere ca marele bos pleaca dintr-un partid liberal in coada? Unde ajungem astfel, cei de varsta mea vor prinde pe adoua fiica a actualului presedinte in aceeasi functie pe care tatanesau o ocupa astazi din cauza faptului ca domnul presedinte va modifica legea fundamentala pana cand isi va putea chiar sa isi transmita functia urmasilor.
Mie imi place Crin antonescu si sper ca aceasta sa nu fie o forma de nonconformism vizavi de legislatia online sau a organizatiei noastre, deoarece nu ocup decit o simpla functie de membru si asa imi exprim anumite libertati.
Finete, bunsimt, trecut nepatat de dosare, orator extraordinar, in opinia mea singurul din politica romaneasca despre care pot spune ca se apropie de modelul politicianului promovat de Tony Blair sau Angela Merkel.
Facand abstractie de ce am precizat in acest post, mergeti la vot si alegeti pe cine va dicteaza constiinta ca doar asa evitam sa avem un presedinte votat de 5% din populatia cu drept de vot, sau 66% de voturi declarate nule demonstreaza mai mult decit 66% absenteism la vot.
Cu stima,
Ovidiu Tuduruta
GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de GruiaVelicu »

trebuie sa marturisesc ovidiule ca scri foarte bine. nu ma mira participarea ta la diferite dezbateri. in ceea ce ma priveste sunt de aceas parere. mai am un singur lucru de adaugat: unde e sediul PNL ca de mult tot zic ca ma inscriu
Gruia
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Ce tare, cica deseara, de la 19:30 este o dezbatere Basescu, Geoana, Antonescu, Becali si Vadim. Trebuie sa sune interesant, la asta ma uit si eu.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de GruiaVelicu »

dragi prieteni, maine este primul tur al alegerilor prezidentiale. hai sa nu fim indiferenti si sa votam. sa speram ca vom alege pentru democratie si pentru ca sa nu mai traim ceea ce romania a mai trait incepand din perioada interbelica. pentru cei care nu cunosc carol al II-lea a numit un primministru care nu avea sustinere parlamentara anume pe gheorghe tatarascu
Gruia
Neratzoula
Caporal
Mesaje: 18
Membru din: 20 Mar 2009, 23:35

Mesaj de Neratzoula »

Aseară m-am simţit foarte deprimat. Nu de la faptul că au trecut Băsescu sau Geoană în turul doi, sau că n-au trecut Antonescu sau Vadim, sau alţii. Dar de la faptul că auzeam aceleaşi discursuri răsuflate, aceleaşi declaraţii opărite, şi aceleaşi bateri cu pumnii ăn piept ale căştigătorilor, şi cu pumnii în cap ale învinşilor. Şi de faptul că indiferent care din ei cîştigă turul doi, nu se va schimba absolut nimic în viaţa noastră.

Ce bine ar fi dacă aş putea pleca! :)
GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de GruiaVelicu »

Din nefericire asta este scumpa noastră ţară în care ne-am născut. Ce aş vrea totuşi să remarc este faptul că, nu doar politicieni sunt singurii vinovaţi, ci şi poporul din care cu onoare facem parte. Avem exact politicieni pe care îi merităn. cu cât gradul de cultură politică va creşte, cu atât va creşte şi calitatea clasei politice. În altă ordine de idei consider foarte grav că lumea nu îşi dă seama de rolul esenţial al parlamentului. Economiile făcute cu diminuarea numărului de parlamentari sunt infime în comparaţie cu dauele pe care le poate provoca. cu cât sunt mai puţini cu atât sunt mai uşor şi mai ieftin de cumpărat. Deasemenea, faptul că un preşedinte nu ţine cont de voinţa unei majorităţi parlamentare este foarte grav. Dacă legi nu mai face parlamentul că se dau ordonanţe de urgenţă, dacă primministrul îl pune preşedintele, care mai e atunci rolul parlamentului?
Gruia
Ovidiu_T
Plutonier
Mesaje: 170
Membru din: 23 Sep 2007, 13:14
Localitate: Suceava

Mesaj de Ovidiu_T »

Deacord cu D-l Gruia, trebuie sa tinem cont ca in perioada regimului comunist, dintr-o familie cu 10 copii, in mod comun doar 2 sau ceva de genul parcurgeau un traseu educational, in concluzie ceilalti 8 au acum peste 40 ani si decid in paralel cu noi mandatarii.
Si mai apoi ne intrebam: "Cum voteaza daca a fost stimulat cu un mic si o bere?" La acea categorie, academic vorbind, ratiunea nu depaseste instinctul...
Legat de reducerea parlamentului la 300 parlamentari si transformarea in unicameralism, trebuie sa precizez urmatoarele:
Nu voi justifica cele spuse cu dovezi pentru ca scriu mesajul in graba asta datorita faptului ca maine am un examen destul de greu si mai am de invatat, dar prin reducerea la 300 parlamentari bugetul statului va castiga 8 milioane euro, iar in acelas an, bugetul institutiei prezidentiale a crescut de la 30 mil euro, la 49 mil euro.
Acum cu privire la unicameralism, Uniunea Europeana a dat o directtiva prin care obliga statele membre ca pana in 2012 sa transforme parlamentul in parlament bicameral.
Pentru confirmari faceti research pentru ca nu am timp sa citez sursele...
Cu stima, Ovidiu Tuduruta
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Asa auzisem si eu, ca exista ceva directiva ca parlamentele tarilor din UE sa devina toate bicamerale...
Cred ca a fost o miscare de atragere a simpatiei poporului, doar ce auzim in jurul nostru: "E, lasa ca si asa dorm!", "Ce ne trebuie atatia? Sa fie cativa si buni." si tot felul de afirmatii, noroc ca s-a mai renuntat la cele de tipul: "Pai... nu era asa de rau pe vremea lui tovarasu'... de bine de rau aveai o casa.". :lol:
Ce e important, in aceasta perioada apar marete realizari: azi pasajul Baneasa, pe 6 decembrie autostrada de la Cluj, desi, nu stiu cine imi spunea ieri, nu e tocmai gata, nu are indicatoarele, panourile etc, doar pur si simplu asfaltul, deci... e gata doar in baza ei, nu va fi functionala chiar din 6 cand se taie panglica; pacat... eram bucuros, speram ca scap de tirurile dinspre Oradea de pe strada pe care o traversez zilnic. :)
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de GruiaVelicu »

O reformă a parlamentului şi a tuturor instituţilor centrale eu cred că totuşi ar fi necesară. Ar trebui o precizare mai bună a atribuţilor guvernului şi ale parlamentului. Deasemenea un ar fi rău o împărţire a atribuţilor celor două camere. În altă ordune de idei aş dori ca un văzător să comenteze şi pentru noi filmuleţul cu băsescu
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de GruiaVelicu »

iata ca s-a mai incheiat inca un capitol important din politica romaneasca. romani au dorit sa ramana lucrurile asa cum erau. acuma cred ca ne vom indrepta spre o democratie de tip rusesc in care el presedintele ne va fi model tuturor.
Gruia
Neratzoula
Caporal
Mesaje: 18
Membru din: 20 Mar 2009, 23:35

Mesaj de Neratzoula »

Cine crede că s-a terminat, se înşeală. Nimic nu s-a terminat, nimic nu a început. Nimeni nu va face nimic pentru îndreptarea situaţiei din ţară, iar românii vor trăi la fel ca pînă acum - adică noi prost şi ei bine.

Cei care l-au votat pe Băsescu ieri, au făcut asta cu speranţa că el va face una sau alta, că-i va aresta pe moguli şi ne va da pîine şi pensii. Nu va face asta, nu va face nimic. E al doila mandat al său, aşa că ce-i mai pasă, după el potopul. Lui să-i fie bine, lui şi alor lui, că niciodată nu i-a păsat de popor, aşa cum pretinde. Nu că Geoană ar fi făcut ceva, dar mie mi-a ajuns de Băsescu.

Faptul că Băsescu e dat cîştigător la cîteva zeci de mii de voturi e o mare înşelătorie. Acele voturi puteau fi foarte bine obţinute prin fraudă. Dar, ce să-i faci, asta e ţara în care toată lumea ştie de neregulile care există, dar nimeni nu vrea să le recunoască. Aşa că aceia care vor striga "Băsescu a învins" nu sînt altceva decît nişte pupinbăseşti.

Întrebarea e ce se va întîmpla cînd vom rămîne fără bani.
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Da, cel mai bine e o alternanta acolo, sa nu ramana timp de 10 ani cineva, suntem prea la est pentru asa ceva...
Banii de pensii si salariile nu depind de presedinte, sunt altele care depind de ei.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
CarmenT
Maior
Mesaje: 970
Membru din: 10 Ian 2007, 00:44
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de CarmenT »

De cand intra in vigoare chestia cu parlamentul unicameral?
Scrie răspuns