Fonoteca Pontes

Sugestii, informatii de adaugat pe site si propuneri de categorii pentru forum

Moderator: Manu

Manu
General de divizie

Fonoteca Pontes

Mesaj de Manu »

O noua sectiune a fost deschisa in cadrul site-ului www.pontes.ro, este vorba de Fonoteca Pontes. Aici sunt peste o mie de piese de teatru radiofonic care inca se mai incarca la aceasta ora, vor fi momente vesele, biografii memorii si alte lucruri de arhiva, toate inregistrate in proportie de 90% de catre mebrii Pontes, cu precadere Constantin Cristache (aproximativ 80%).
La aceasta fonoteca au acces membrii Pontes cu dizabilitati sau cei care nu sunt membri dar au trimis certificat de grad pentru acces la biblioteca. Este necesara solicitarea unui user si a unei parole pentru acces.
Playerul online este foarte performant: se pot derula piesele, se pot crea playlist-uri dupa preferinte, se poate incarca automat in Winamp piesele unui autor, se poate considera ca fisierele mp3 sunt pe hard, dar fara sa ocupe spatiu pe acesta. Astfel, de acum inainte toti beneficiarii vor avea instant orice piesa noua, nu vor mai trebui sa se roage de unul altul sa li se faca CD-uri, sa li se faca rost de ce a mai aparut in materie.
Pentru a accesa aceasta sectiune, mergeti la adresa fonoteca.pontes.ro sau puteti gasi link catre ea in meniul rapid, in utile si in divertisment.
Scriptul este instalat si modificat usor de Nelu Cimpean, de asemenea a fost tradus de el in limba romana. Actualizarea, incarcarea si aranjarea continutului este in grija lui Costi Cristache, care este de acum fonotecarul si puteti oricand sugera lucruri inexistente, puteti semnala erori in baza de date la adresa de mail fonotecar (around) pontes.ro.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Si modificat usor si de o proasta pe care ai omis-o, ca doar a stat vreo ora cu nasul in scripturile fonotecii si care, daca n-ar fi existat, te-ar fi pus in situatia de a te intreba retoric de ce se blocheaza automat IP-ul unui utilizator la trei introduceri gresite ale parolei si ce sa le raspunzi celor care-ti spun ca nu pot accesa fonoteca din pricina interdictiei de IP sau cum sa faci aceasta deblocare.... Asta e. Seara buna,
Andreea
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Ei si tu Andreea. A fost o treaba accidentala, chiar nu m-am gandit la problema asta. Cred ca nu m-am gandit pentru ca s-a renuntat intre timp la scriptul acela. M-am referit in general la cei care au pus bazele, Campus cu ideea si tehnicul, Costel cu incarcatul, aranjatul si mai ales cu inregistratul. Prea repede te superi si tu pentru nimic.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Redeschid acest topic pentru a rezuma cateva statistici legate de Fonoteca Pontes.

In prezent:
Sunt 777 de autori care totalizeaza aici 1891 opere audio.
S-a dat play in Winamp de 12062 ori.
Lungimea totala a ceea ce exista in fonoteca este de 77 zile 21 ore 4 minute 10 secunde, ocupand pe server 52,52 giga.
Media aritmetica a lungimii celor 1891 de fisiere este 59 minute si 20 secunde.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Dupa cum au vazut ascultatorii de fonoteca, aceasta nu functioneaza de cateva zile, decat pentru piesele mai mici de 30 de minute.
Acum tot ducem tratative cu cei de la Hostgator sa incerce sa ne ajute, sa vada ei unde ar putea fi problema.
Pe noi deja ne depaseste, inca nici ei nu au un raspuns clar; am schimbat vreo 7 mesaje intr-un tichet deschis pe aceasta tema, dar... inca nimic.
Sa speram ca e rezolvabila treaba si nu au ei ceva setare care sa impiedice traficul de acest tip... nu prea vad de ce, streamul nostru este un simplu download, nu un process.
Vom anunta aici si pe lista de discutii cand va fi reparata.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Am trecut la nivelul superior de administratori, acum unul ne-a trecut pe o lista alba a proceselor CPU mai indelungate, adica ni se permite sa folosim niste procese mai grele, dar... tot nu e asta problema.
Poate ca e mai simpla decat pare, nu tine de folosirea procesorului serverului.
Mai asteptam... pana la urma tot se va rezolva cumva.
Mira
Sublocotenent

Mesaj de Mira »

in sfarsit, fonoteca functioneaza!
:D :D
Mira
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Hello,
Incep cu acest salut din obisnuinta, deja m-am plictisit de cate tichete care incep cu "hello" am schimbat de sambata seara pana acum cu cei de la Hostgator.
Intr-un final treaba a fost rezolvata prin niste metode complexe pe care nici eu nu le-am inteles prea bine. Oricum, ceva se intamplase mai adanc din cauza sistemului Jinzora, iar pana a gasit unul superior in grad problema, au avut loc incercari peste incercari, vreaus a zic ca au invatat cativa si ce inseamna Teatru in limba romana, in ultimele mesaje nu au mai zis ca sunt "songs", ci "theatre".
Sa speram ca nu vor mai fi probleme.
Norocul este ca au, repet, un serviciu foarte bine pus la punct, fiecare raspuns de-al lor trebui notat de la 1 la 10, deci... au grija sa faca tot posibilul sa iasa in cele din urma bine.
Auditie placuta!
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

mira scrie:in sfarsit, fonoteca functioneaza!
:D :D
Vad ca mi-ai luat-o inainte, nu imi zi ca tot incercai intruna pana ai descoperit dupa 3 zile si mai bine ca merge din nou.
Mira
Sublocotenent

Mesaj de Mira »

Ba da, cam asa sta treaba. :)
Nu a fost zi in care sa nu verific daca fonoteca a fost reparata si sa stii ca ma bucur sa aflu ca am fost prima care am remarcat schimbarea. :D
Auditie placuta tuturor!
Mira
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Da, inseamna ca sunt persoane care chiar sunt interesate de fonoteca, de fapt si eu am dus lipsa, chiar daca as putea sa iau fisierele prin FTP, fiind unul dintre adminii contului din SUA.
Ai zis ca ai surpins chiar si momentul in care un tip Josh, asculta din fonoteca, le facusem eu un cont de proba cu numele John Smith, cel mai banal nume englezesc.
Au fost deja cateva persoane care nu mai conteneau cu intrebarile: "Ce se intampla?", "Nu s/a rezolvat" etc..
Bine ca merge acum si ca beneficiem totusi de niste provideri care, desi mai scumpi ca altii, ofera asistenta pana la capat. Astia stiu ca, desi nu conteaza doar un client pentru ei ca au sute de mii, conteaza reclama proasta de dupa. Cel mai tare s-au speriat cand am lansat ideea, mai voalat, ca aici noi am tot recomandat Hostgatorul ca fiind foarte bun si... cum ar fi ca acum brusc sa mentionam ca acolo nu e bine, nu merg fisiere mai lungi de 30 de minute.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Poate ca unii au observat ca site-ul Pontes afisa destul de des eroarea "500 Internal server error".
Era din cauza fonotecii care aparea cu multe procese active. Probabil ca anumiti roboti care intrau si se plimbau pe acolo erau cei care initiau procesele astfel incat se depasea limita admisa de server.
Problema e ca versiunea actuala de Jinzora nu mai cere autentificare si pentru afisarea continutului, ci doar pentru ascultare sau descarcare piese.
Pentru a rezolva acest inconvenient am inserat in codul Jinzora o verificare inaintea afisarii interfetei, astfel incat sa nu mai intre automat motoarele de cautare sau ce stiu ce alti roboti.
De acum, pentru a avea acces la interfata trebuie completat intr-un camp de editare numele unui actor.
Sistemul alege aleatoriu un nume si cere scrierea lui in formular. O verificare trecuta cu succes este valida pana la inchiderea browserului.

Sa speram ca nu mai apar problemele.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Dar apropos, ce rost mai are programul Jinzora daca oricum se permite descarcarea fisierelor?
Cred ca ar fi mai simplu si mai accesibil daca s-ar putea accesa cateva pagini organizate dupa tipul pieselor, adica teatru, teatru moldovenesc, teatru pentru copii... iar in fiecare pagina sa apara o simpla lista cu linkuri catre fisierele mp3 din acea categorie, fiecare dintre ele avand ca eticheta numele autorului + titlul piesei.
Si pe langa acestea s-ar putea oferi si o pagina cu toate piesele in ordinea inversa a incarcarii lor, indiferent de categorie, pentru a se putea urmari mai usor care piese au fost incarcate in ultima vreme.

Asa cum este acum este cam greu de cautat ceva cu acel formular de cautare.
Si daca s-ar organiza astfel fonoteca s-ar putea de asemenea crea un formular de autentificare care sa impiedice robotii.
De altfel, cred ca si o simpla insiruire a fisierelor din directoare asa cum o poate face serverul Apache ar fi mai buna decat Jinzora, fiindca in acel caz fisierele sunt ordonate dupa data/ora si se poate cauta cu control+f.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Eu inainte de a descarca o piesa incerc sa vad cum suna, daca o iau sau nu.
Uneori mai ascult si direct de acolo fara sa o descarc.
Poate in viitor, in functie de ce spun si ceilalti, Costel (fonotecarul), Campus (administratorul tehnic) si noi, ascultatorii, sa schimbam sistemul, sa fie cam ca la biblioteca.

Totusi, eu prefer sa fie si posibilitate de stream, e mai rapid, incerc mai multe, nu sunt adeptul descarcarii a tot ceea ce exista.
Folosesc si formularul de cautare care permite interogari avansate, de exemplu cand vreau sa ma delectez cu o piesa dinainte de 1960 mai scurta de 30 minute, o pot gasi.

Ne mai gandim si... in functie de ce spune lumea, schimbam. Avem deocamdata, dintre ascultatori, doua voturi, scor 1 la 1.

Ezit sa spun ca trebuie cu orice pret tinut sistemul actual pentru ca din cauza limitarilor serverului piesa se intrerupe la live stream dupa minutul 40, fiind necesar un "Jump to time" pentru a relua. Pe mine nu ma incurca foarte tare aceasta problema ca ma descurc sa gasesc repede unde am ramas, dar sigur pe altii ii nemultumeste si aceia ar dori ceva mai bun sau un sistem cat mai simplu de descarcare doar.
IVictor80
Plutonier major

Mesaj de IVictor80 »

Eu de cateva zile primesc eroarea "timed out" in Winamp, asa ca nu mai pot asculta nici o piesa. Oare de ce?
Scrie răspuns