Rubrica cetateanului turmentat :)(politica)

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de GruiaVelicu »

Desi Pontes nu trebuie sa faca politica in general, in cazul asta omul isi merita sprijinul macar si pentru e singurul care a venit la o intilnire cu noi. In privinta partidului, toti sunt Iliescu - copiii lui.
Gruia
Decebal
Plutonier major
Mesaje: 238
Membru din: 18 Iul 2008, 09:48
Localitate: Oradea

Mesaj de Decebal »

Asta e Gruia...stiu ca si tata regreta ca bunicul meu nu a apucat sa traiasca liber din nou...la cat i-a placut Ceaushu bunicului ma intreb cat de mult ii place copilul sau Iliescu si toti nepotii marcati de fesenismul de dupa 89... :D?
Dar sa nu muscam mana intinsa si sa-i respectam pe cei ce sunt alaturi de semeni din orice partid ar face parte si orice conceptie despre viata si societate ar avea...cu asta sunt perfect de acord.
Toate bune.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de GruiaVelicu »

tocmai am fost la vot. si nu am votat dupa convingeri, si dupa interese generale. cel putin eu traiesc un paradox, desi sunt de conceptii liberale, militez pentru votarea cu social/democrati si nu doar in cazul asta. in general ar trebui sa votam cu social democrati ca doar suntem oarecum asistati sociali, deci beneficiem de doctrina social/democrata
Gruia
Decebal
Plutonier major
Mesaje: 238
Membru din: 18 Iul 2008, 09:48
Localitate: Oradea

Mesaj de Decebal »

sal din nou....
Bine zis Gruia,ai votat dintr-o convingere....acu ce ne facem insa daca se supara noul primar pe noi...La Pontes ma refer ca eu nu am drept de vot in Cluj?
Iti raspund tot eu....daca nu se afla la umbra de „ urs”....nimic rau....om trai si om vedea :D .In rest bafta noului reprezentant al clujenilor...
Toate bune!
GruiaVelicu
Locotenent - colonel
Mesaje: 1063
Membru din: 15 Mar 2008, 15:50
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de GruiaVelicu »

sa speram ca nu se supara nimeni ca am facut putina reclama j
Gruia
Ovidiu_T
Plutonier
Mesaje: 170
Membru din: 23 Sep 2007, 13:14
Localitate: Suceava

Mesaj de Ovidiu_T »

Nu sa mai scris de mult pe aici...
Revin sa va indemn sa treceti astazi si pe la sectiile de votare, asta si pentru ca puteti vota oriunde pe listele speciale...!
Si in alta ordine de idei putem sa deschidem o discutie despre ce inseamna Parlamentul europeann si cum near putea ajuta, in egala masura de ce este util sa mergem la vot cu ffiecare ocazie...
Cu stima Ovi
CarmenT
Maior
Mesaje: 970
Membru din: 10 Ian 2007, 00:44
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de CarmenT »

Eu nu am fost inca la vot. De fapt habar n-am cu cine sa votez. Nu stiu prea bine nici macar cine candideaza. Dimineata am dat un search rapid pe google sa vad care-s candidatii, dar nu stiu daca ma duc totusi la vot, fiind ca mi-e neclar care-i procedura de vot. Eu de pilda as vrea sa o votez pe o tipa de la PNL care s-a ocupat mult de programul Tineret in Actiune in Romania, dar e a patra pe listele PNL si apoi partidul nu prea imi spune nimic. Mi se pare iarasi interesant un tip de la PDL care e destul de tinerel si pare activ, dar tot asa, e destulde inspate pe listele partidului, asa ca habar n-am in ce conditii ar putea sa iasa la vot. Poate ne lamureste cineva...
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Poate as fi mers si eu la vot... dar... sincer sa fiu, mare lucru nu cunosc despre Parlamentul European... Am inteles ca a prins ceva Elena Basescu, Becali, Vadim... Ce fac ei de fapt in acel parlament?
Noi, ca popor, suntem putin cam dezinteresati de unele chestii de genul, drept dovada... prezenta la vot a fost extrem de mica, din cate am inteles... sub 30%.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Neratzoula
Caporal
Mesaje: 18
Membru din: 20 Mar 2009, 23:35

Mesaj de Neratzoula »

Oare noi ne-am comporta altfel daca am fi in locul lor?
B_Silviu_Ovidiu
Soldat
Mesaje: 2
Membru din: 08 Iun 2009, 00:46
Localitate: Arad, Romania

Mesaj de B_Silviu_Ovidiu »

Eu fac parte din acel procent de peste 70%. care nu a mers la vot, si care probabil nu voi mai merge nici o data.
Nu pentru ca nu ai pe cine sa alegi, ca slava domnului de obicei listele sunt destul de bogate, problema e ca nu ai pe cine sa pui stampila!
Iar noi am avut ce sa alegem... politicieni din vechea garda care ne promit pensi mari, de si nu e nici o legatura intre parlamentul european si marirea pensiilor, la fel mai sunt si cei care au candidat (independent).
Dar voi sa nu aveti nici o grija, pana la urma tot au mers la vot niste indivizi care au decis, ca vor o schimbare... ca asa nu se mai poate...
si intradevar schimbarea s-a facut.
In final a ajuns sa ne reprezinte intrun parlament european un domn Vadim care dinou a fost furat la numararea voturilor.
Prea sfantul si a tot puternicul Becali, o minte luminata... cioban de meserie... in prezent stapan peste un club sportiv, citeva terenuri...
si daca ne mai gandim ca a fost retinut pentru sechestrare de persoane, atunci intradevar putem spune ca cei care au ales...
Au ales nu gluma.
O mai avem pe domnisoara Elena Basescu, sustinatori o cunosc sub numele de (EBA).
Fata de prim marinar din stat, dar nu stiu ce va face la parlamentul european avand in vedere ca ia e demna doar de cluburi ca Ofice sau Bamboo.
Si eu cum sa nu fiu furios pe aceiasi trepadusi care au chemat mineri, sau pe aceiasi catelusi care cheama hingheri.

Sa traiti bine...
ce sa vad? nu vad! nu se vede nimic. asa ca...
poze verbale!
Ovidiu_T
Plutonier
Mesaje: 170
Membru din: 23 Sep 2007, 13:14
Localitate: Suceava

Mesaj de Ovidiu_T »

Vezi tu prietene, sar putea asta sa fie problema, unii ca tine refuza sa mearga la vot din motive obiective, dar defapt problema e la faptul cum iti aplici un vot negativ
Prezenta slaba la vot a demonstrat si de aceasta data ca reusesc sa ajunga in diferite functii tot felul de persoane...
Acum posibil sa imi raspundeti ca oricum iese cine este dorit de alte contexte.
Afirm si eu deasemenea ca Romania, deocamdata nu practica o politica independenta si pot sa sustin asta cu N argumente, dar asta poate sa faca parte din alt subiect.
Revenind la cele precizate, ar trebui sa luam exemplu de la vecinii nostrii din Ungaria care sau prezentat in numar mai mare decit noi si au dat un vot negativ actualei puteri de la Buda-pesta, asta in conditiile in care opozitia a insumat un procent de 67% spre deosebire de cei aflati la guvernare care au strans doar 19, intradevar asta poate fi o forma de vot negativ.
Personal sunt interesat de politica si as crede ca fiecare dintre noi ar trebui sa manifestam un interes, asta si pentru faptul ca daca bei un suc Cola, aceasta se datoreaza tot unui rezultat al politicii.
Totul are un sfarsit, iar eu sunt convins ca si fraudele de voturi, sau "turismul electoral" se va termina, in consecinta cu fiecare data cand merg la vot sper ca votul meu sa conteze, asa cum in egala masura pot afirma ca daca nu merg la vot sar putea unii cu bani sau prin alte manevre sa reuseasca sa concentreze destui oameni la sectiile de votare sa il aprobe in diferite functii.
Referitor la parlamentul european, discutia poate fi lunga si poate deveni putin prea tehnica, asta in situatia in care persoane dintre dvs sar putea sa nu fie interesate de atributiile institutiilor reglementate de dreptul comunitar.
Legat de competente se poate spune ca este o institutie de plan secundar, asta din cauza faptului ca nu are standardul de statut de adunare legislativa, asta desi are posibilitati de control asupra comisiei sau un cuvant de spus in politicile monetare.
Mai degraba ce ar trebui sa ne intereseze pe noi este referitor la faptul ca in functie de doctrina care detine locul 1 in top se vor decide politicile comunitatii europene.
Asadar putem afirma ca de acolo sar putea sa observam drept consecinta implicatiile statelor in politica socialista sa fie mai mari, sau dezvoltarea sistemelor capitaliste sa fie una dintre preocuparile generale.
Intrunfinal se pot prevede eventuale trasee politice adoptate decatre fiecare stat.
Personal de la aceste alegeri ma asteptam ca un rezultat bun sa il obtina partidele cu orientari de centru-stanga adica cele care se tin de o doctrina socialdemocrata, asta pentru ca in situatii de criza, ascensiunea politica se observa la aceste partide deoarece fiecare persoana cu un venit mediu sau mai scazut ajunge sa aiba reale repulsii vizavi de latura capitalista din motive clare, somaj, inflatie crescuta, salarii lafel..., dar deasemenea poate rezultatele contrare previziunilor mele se datoreaza prezentei slabe la vot.
Nu stiu ce sa mai scriu despre cele anticipate, dar in masura in care voi sti ma voi mula pe raspunsurile dvs...
Cu stima,
Ovidiu Tuduruta
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Sunt de parere ca trebuie mers la vot, chiar daca nu cunoastem nimic din politica, asa cum e cazul meu, chiar daca nu ne place de niciunul dintre candidati, pana la urma avem aceste drepturi, de a nu ne interesa si de a nu ne placea, dar... trebuie sa mergem si sa anulam votul, asta pentru a nu iesi procente din acestea eronate.
Probabil cei care au iesit au avut procentul obtinut in mod accidental... din cauza ca nu s-au prezentat oamenii si au mers doar cei care si-au dorit sa fie aceia.
Recunosc ca nu am mers la vot inca niciodata, dar de acum ma voi duce sa anulez, asta in caz ca nu ma va prinde cheful de politica...
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
B_Silviu_Ovidiu
Soldat
Mesaje: 2
Membru din: 08 Iun 2009, 00:46
Localitate: Arad, Romania

Mesaj de B_Silviu_Ovidiu »

Dece noi romani trebuie sa luam exemplu dela alti?
Asa e normal, nu cred... Probabil asa am fost educati; Cine stie...
Si in alta ordine de idei, mam cam saturat, din 90 se tot intampla tot felul de chesti dubioase la alegerile din tara noastra, indiferent pentru ce sunt ele...
Daca vroia sa se faca ceva, sa se opreasca fraudarea alegerilor, turismul electoral... eu zic ca se reusea, dar problema e ca nu se vrea.
Asa ca... e mai bine asa; Nu merg la vot, deci am constiinta inpacata ca nu am ales gresit.
ce sa vad? nu vad! nu se vede nimic. asa ca...
poze verbale!
Scrie răspuns