Sistem de ranguri pe forum
Moderator: Manu
-
- Colonel
Sistem de ranguri pe forum
Nu scrie foarte multa lume aici pe forum, dar cei care scriu ar trebui sa fie "premiati" cumva. Si ca sa nu saracim tot dand premii materiale, o sa ii ridicam in rang, in functie de numarul de mesaje. N-o sa avem scutieri, cavaleri si domnite, printi si printese, dar vom suplini lipsa lor cu urmatoarele titluri:
- Membru incepator: intre 2 si 9 mesaje
- Membru activ: intre 10 si 49 de mesaje
- Membru foarte activ: peste 50 de mesaje
Pentru un singur mesaj veti fi considerati "La prima interventie".
Aceste titluri vor aparea sub numele utilizatorilor in cadrul mesajelor postate.
Multumesc lui Manu pentru idee.
Numai bine,
Andy
Aceste titluri vor aparea sub numele utilizatorilor in cadrul mesajelor postate.
Numai bine,
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Re: Sistem de ranguri pe forum
ha ha,Andreea Neagu scrie:Nu scrie foarte multa lume aici pe forum, dar cei care scriu ar trebui sa fie "premiati" cumva. Si ca sa nu saracim tot dand premii materiale, o sa ii ridicam in rang, in functie de numarul de mesaje. N-o sa avem scutieri, cavaleri si domnite, printi si printese, dar vom suplini lipsa lor cu urmatoarele titluri:
Numai bine,
Andy
nici nu mai stiu de cand nu am fost incepator pe undeva; drept pentru care, o sa scap curand de treaba asta
e buna idea cu clasificarea asta, cand am dat de ea aseara, era sa ma ia damblaua...
- Manu
- General de divizie
Am putea modifica totusi rangurile, sa cautam ceva mai deosebit. De ce nu apare oare si numarul de mesaje postat, ci doar rangul? La forumul de la limbalatina.ro apare atat rangul, cat si numarul de mesaje postat.
Sorin era unul dintre cei care nu prea vroiau sistemul asta de clasificare, poate are aici o idee...
Sorin era unul dintre cei care nu prea vroiau sistemul asta de clasificare, poate are aici o idee...
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
-
- Colonel
Nu apare numarul de mesaje postat pentru ca atunci cand am lucrat la accesibilizarea forumului am scos toate datele inutile care ingreunau citirea. Iar numarul de mesaje postat chiar e irelevant si nu are rost sa-l reintroducem.
Andy
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Sa stii ca pentru mine e foarte relevant, de obicei pe orice forum ma uit la o persoana si cate mesaje a postat, mai fac comparatii. Nu cred ca incurca atat de mult, dar daca pentru majoritatea e mai usor fara... nu conteaza, ma pot si lipsi.
-
- Colonel
Pentru asta ai 2 variante:
-> enter pe numele utilizatorului, ajungi la profil si vezi acolo cate mesaje a postat
-> folosesti linkul Membri si ii sortezi ascendent sau descendent dupa numarul de mesaje. Comparatie mai buna ca asta nu exista.
Si sa nu uitam un amanunt esential: numarul de mesaje reprezinta doar cantitatea nu si calitatea. As prefera sa vad sisteme de rating calitativ, ceea ce nu avem cum sa facem, mai degraba decat numar de mesaje.
Andy
-> enter pe numele utilizatorului, ajungi la profil si vezi acolo cate mesaje a postat
-> folosesti linkul Membri si ii sortezi ascendent sau descendent dupa numarul de mesaje. Comparatie mai buna ca asta nu exista.
Si sa nu uitam un amanunt esential: numarul de mesaje reprezinta doar cantitatea nu si calitatea. As prefera sa vad sisteme de rating calitativ, ceea ce nu avem cum sa facem, mai degraba decat numar de mesaje.
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
Momentan, problema rangurilor este rezolvata.
Chestia cu ratingul se poate face. Intr-adevar, este mai complicat dar se poate.
Este o solutie putin cam ... "subiectiva", dar in definitiv totul este subiectiv si relativ(sau nu ). Eu zic ca se poate introduce un sisem de note. Fiecare user poate primi o nota de la ceilalti useri, si apoi sa se faca media. In plus, se poate introduce un sistem de votat pe subiecte. Spre exemplu, userul X deschide subiectul N. Userului Y i se pare ca este un subiect interesant asa ca ii da o nota(subiectului), care normal, ii va reveni lui X.
Chestia cu ratingul se poate face. Intr-adevar, este mai complicat dar se poate.
Este o solutie putin cam ... "subiectiva", dar in definitiv totul este subiectiv si relativ(sau nu ). Eu zic ca se poate introduce un sisem de note. Fiecare user poate primi o nota de la ceilalti useri, si apoi sa se faca media. In plus, se poate introduce un sistem de votat pe subiecte. Spre exemplu, userul X deschide subiectul N. Userului Y i se pare ca este un subiect interesant asa ca ii da o nota(subiectului), care normal, ii va reveni lui X.
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Ar putea fi considerate ca subiecte care sa creasca ratingul anumitor persoane, subiectele care acumuleaza cele mai multe raspunsuri intr-o perioada definita de timp. De pilda daca ar fi dupa mine as acorda ceva puncte lui Misu pentru telefoanele cu sinteza vocala si Divulicei pentru subiectul cu revelionul. Nu mai stiu exact cate raspunsuri a primit mesajul despre cum accesibilizam formulele de calcul matematic, dar si acela avea multe raspunsuri obtinute intr-un timp foarte scurt. Ce zici Andreea, poti sa faci o clasificare in sensul asta?
- Manu
- General de divizie
Da, se poate vedea la fiecare cate raspunsuri sunt, dar... tot nu e concludent. Cel mai sigur ar fi cu notele, dar nu cred sa existe modul pentru phpBB in acest sens. Pana la urma nu prea conteaza, important e sa vorbim, sa fim in aceasta comunitate. Dupa parerea mea intr-un forum in care scriu cel putin 10 persoane constant, se formeaza o unitate, membrii ajung sa se cunoasca mai bine, se afla multe lucruri noi etc.. Dupa cum mai spuneam si in alte parti, in sase luni garantez un numar triplu de participanti activi la discutiile de pe aici.