Windows Vista

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Windows Vista

Mesaj de GruiaVelicu »

As avea si eu o intrebare legata de Windows Vista. Exista vreo modalitate de a pune Wintalker? Eu am o varianta de Vista Ultimate Edition. Problema e ca Jaws nu isi da seama de existenta lui, adica pe scurt mu il gaseste.
Gruia
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

In speranta ca vine cineva cu ceva mai clar... scriu si eu ce stiu in legatura cu aceasta chestiune, adica ce am constatat personal.
Am pus Wintalker Voice pe un Vista Basic si nu stiu cum se face ca a mers cu Jaws 10.0.... In rest, toti spun ca nu au reusit. Probabil o fi faptul ca toti au Vista busyness, Home Edition sau Ultimate...
Pe un site Ceh am vazut ca se spune ceva de Jaws 8, a fost se pare o editie care mergea cu Vista... Probabil ca... in curand va trebui sa se renunte la Wintalker, trebuie cautate alte sintetizatoare in limba romana cu Sapi 5.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Oare cu Carmen de la Expresivo merge?
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Cu carmen merge absolut sigur. Nu este Carmen de la expresivo, ci Ivona, Expressivo fiind doar un program care foloseste ca sintetizator Carmen de la IvoSoftware.
Pe undeva mai scria ca Wintalker-ul ar merge cu Jaws 8, dar... probabil ca mesajul sau Wintalker-ul era atat de vechi, incat asta era pe atunci ca versiune a mult stimatului nostru screen reader.
Deci eu am pus cu 10 pe Vista Basic si a mers... era si in romana... nu stiu ce sa zic altceva, doar atat am putut constata din experienta personala.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Se pare ca problema Vista / Wintalker ar fi deslusita...
Deslusita in sens bun, adica merge fara probleme, asa s-a constatat pe Vista Basic si Vista Business, numai ca... ambele erau cumparate.
Am dedus de aici faptul ca e nevoie de niscaiva update-uri ca totul sa functioneze.
Pana acum, pe Vista cu update-uri la zi si cu Jaws 10 a mers in trei locuri diferite.
In rest, pe listele de discutii ale nevazatorilor se anunta ca nu merge deloc.
Cam asta reiese in final... fara ca totul sa fie la platforma in regula, nu vrea. Cine stie ce programe au mai avut dificultati si... au bagat ei un fix la cele multe update-uri care apar la Vista, din 7 februarie cel putin, am observat ca au fost in jur de 80 de toate felurile.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Si asta explica de ce al meu coleg pe care l-am pus sa testeze atat JAWS 10 cat si JAWS 8 cu Wintalker pe Windows Vista a reusit sa le instaleze fara probleme - avem licente de sistem de operare la serviciu.
Morala: inainte de a decreta "nu se poate Wintalker pe calculatoarele pe care se face ECDL la LDV" era cazul sa ne trezim cu o ora mai devreme, sa ne suflecam manecutele si sa incercam instalarea.
Adevarul e ca sistemul de operare cu licenta iti ofera niste avantaje mari de securitate, ai totusi la dispozitie patch-uri pentru gaurile care se descopera tot timpul in sistem.
Spor la treburi,
Andreea
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Cu o ora mai devreme... nu prea se putea instala din cauza securitatii laboratorului, iar cum nu s-a reusit tocmai atunci pe alte sisteme, deci s-a incercat, s-a amanat pana cand a fost primita o parola si... s-a incercat.
Acuma... ramane de vazut daca regula este chiar valabila in totalitate, dar... nu cred sa mai fie altceva. A fost facut update la un Vista fara licenta si... tot nu a mers. Oare sa fie ceva legat strict de licenta si update-urile sa rezolve problema? Ciudat! :?
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

In sfarsit, chestiunea cu Wintalker pe Vista cred ca s-a lamurit. Este vorba de update. Daca este lasat sa se updateze mai multe zile la rand, Wintalker merge chiar si pe Vista fara licenta si cu Jaws 10.
Gruia
Campus
Comandantul unitatii

Mesaj de Campus »

Ca sa va asigurati ca merge wintalker puteti instala acum service pack 2 de la windows vista. Se poate descarca de la adresa
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... c3199ea2b3

Cele bune!
Campus
Scrie răspuns