Strazile Clujului pentru nevazatori
Moderator: Manu
Strazile Clujului pentru nevazatori
Pe data de 17 Febriarie incepe munca de teren adica urmeaza sa incep sa merg si sa culeg informatii de pe strazile clujului ataturi de oameni fara dizabilitati vizuale, asta pt a avea cea mai sigura informatie.
Scopul acestui proiect este de a realiza o descriere a strazilor din cluj apoi specificarea magazin, gang, cladire existente pe respectivele strazi.
Astfel vom putea sa mergem linistiti de acasa la locul dorit, fara sa trebuiasta ca intrebam pe nimeni.
Se va realiza o baza de date, atat audio cat si text in care se vor adauga incet incet toate strazile importante din Cluj
As avea nevoie d eoameni fara dizabilitati vizuale care sa ma ajute in luarea datelor din teren.
Voluntari care vor sa contribuie la realizarea acestei harti accesibilizate sunt rugati sa ma contacteze la adresa de mail filipdanrobert@yahoo.com sau la numarul de telefon 0744 42 74 78
Scopul acestui proiect este de a realiza o descriere a strazilor din cluj apoi specificarea magazin, gang, cladire existente pe respectivele strazi.
Astfel vom putea sa mergem linistiti de acasa la locul dorit, fara sa trebuiasta ca intrebam pe nimeni.
Se va realiza o baza de date, atat audio cat si text in care se vor adauga incet incet toate strazile importante din Cluj
As avea nevoie d eoameni fara dizabilitati vizuale care sa ma ajute in luarea datelor din teren.
Voluntari care vor sa contribuie la realizarea acestei harti accesibilizate sunt rugati sa ma contacteze la adresa de mail filipdanrobert@yahoo.com sau la numarul de telefon 0744 42 74 78
- Manu
- General de divizie
Treaba cu hartile accesibilizate e o idee foarte buna. Parca ma vad intrand pe site-ul www.pontes.ro si cautand sa vad cam ce se afla pe Strada Eroilor, stanga cum merg spre centru - nu de alta, dar sa stiu si eu de ce m-am lovit asa cam dupa ce m-am departat vreo trei numere de colt.
Lasand gluma la o parte, chiar ar fi o treaba foarte buna, chiar si pentru persoanele care vad normal, mai ales ca e asa amanuntit, cu puncte de reper, ganguri etc..
Lasand gluma la o parte, chiar ar fi o treaba foarte buna, chiar si pentru persoanele care vad normal, mai ales ca e asa amanuntit, cu puncte de reper, ganguri etc..
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Sal, ce se mai aude cu harta aia accesibilizata? Sunt foarte nerabdatoare sa vad prima strada. Hai, Robi, nu ne mai tine in suspans, ca stiu ca ai luat deja informatiile pentru strada Eroilor. Cand ne-o arati si noua?
A, si daca e cineva din alte orase care ar vrea sa ne ajute sa demaram acelasi proiect si-n alte localitati ar fi minunat.
A, si daca e cineva din alte orase care ar vrea sa ne ajute sa demaram acelasi proiect si-n alte localitati ar fi minunat.
- Manu
- General de divizie
Intr-un final a inceput si lucrul la harta aia accesibilizata. Robi a formulat cateva reguli dupa care sa fie realizata, mai completam si noi daca e cazul. Tot Robi a strans impreuna cu inca cineva informatiile despre Eroilor si am reusit sa le transpun cat de cat in HTML. In completare la ceea ce exista acum, in afar de faptul ca vor fi cat mai multe strazi, vom pune link-uri la capetele strazilor care sa reprezinte numele strazilor care fac coltul, cum s-ar zice. Dai click pe link si ai ajuns pe alta strada, astfel te poti plimba prin oras destul de in amanunt. Bineinteles ca dureaza si e cam mult de lucru.
Momentane u zic ca sa ne limitam la Cluj, ar fi cam mult sa ne apucam de alte orase, pana nu avem macar 30 de strazi de aici. Aici sunt si mai multi nevazatori si membri Pontes. Mai vedem cu celelalte orase.
Momentane u zic ca sa ne limitam la Cluj, ar fi cam mult sa ne apucam de alte orase, pana nu avem macar 30 de strazi de aici. Aici sunt si mai multi nevazatori si membri Pontes. Mai vedem cu celelalte orase.
Am vazut si eu acum ce ati facut. E tare de tot. Sunt foarte incantata. Abia asteptam sa vad strada asta facuta, sa mai aflu si eu pe langa ce tot trec cand merg la scoala. Super!!! Inca n-am apucat sa citesc tot, dar sunt fff incantata. Elis a facut strada Napoca cu Sorina, prima noastra voluntara. Manu o sa ai cam mult de munca cu scrisul, dar stii tu... rasplata ta e-n ceruri!
- Manu
- General de divizie
Multumesc de consolare.
In ceruri nu este HTML si din astea? Sa stiu din timp, ca daca nu exista site-uri, internet si restu... cred ca nu mai fac nimic ca sa nu ajung acolo. Uite in ce am intrat: daca scriu acum ajung in cer si acolo nu mai pot scrie, deci trebuie sa nu scriu ca sa nu ajung... habar nu am ce sa mai fac. Sfatuiti-ma!
In ceruri nu este HTML si din astea? Sa stiu din timp, ca daca nu exista site-uri, internet si restu... cred ca nu mai fac nimic ca sa nu ajung acolo. Uite in ce am intrat: daca scriu acum ajung in cer si acolo nu mai pot scrie, deci trebuie sa nu scriu ca sa nu ajung... habar nu am ce sa mai fac. Sfatuiti-ma!
- Manu
- General de divizie
Uitati o chestie buna!
Pentru ca acea harta sa devina si mai interesanta, Campus a venit cu o idee interesanta, se va ocupa chiar el de problema. In lista cu obiective de pe strada sa
devina link-uri unele dintre ele care au site. Asadar, ajungi la numarul 2 la filiala a primariei, poti da enter si se va deschide in pagina noua site-ul
primariei. Deci pe langa faptul ca vor fi link-uri catre strazile care intra in contact cu cea pe care este cineva la un moment dat, vor fi link-uri in lista si magazine, institutii etc. (site-urile acestora).
Pentru ca acea harta sa devina si mai interesanta, Campus a venit cu o idee interesanta, se va ocupa chiar el de problema. In lista cu obiective de pe strada sa
devina link-uri unele dintre ele care au site. Asadar, ajungi la numarul 2 la filiala a primariei, poti da enter si se va deschide in pagina noua site-ul
primariei. Deci pe langa faptul ca vor fi link-uri catre strazile care intra in contact cu cea pe care este cineva la un moment dat, vor fi link-uri in lista si magazine, institutii etc. (site-urile acestora).
Super ideea! Eu ma gandeam la inca ceva. Inca n-am parcurs toata harta, adica tot ce s-a postat despre strada Eroilor, dar mi se pare ca sunt doar insirate magazinele si ce se mai gaseste pe strada respectiva, fara sa fie pomenit nimic despre strada in sine, obstacole, repere si chestii de astea, interesante pentru orbi. Va trebui sa luam si chestiile astea in calcul de acum inainte.
Am vorbit azi cu Elis si mi-a zis ca a reusit sa faca prima parte din strada Ferdinand, fosta Doja, aia cu Centralul. Cred ca va fi exact asa cum o visez eu. Adica a zis ca va descrie pana si pe ce parte se deschide usa magazinelor, sa stie orbul exact cum si unde sa caute clanta cand vrea sa intre intr-un magazin. A numarat si treptele care trebuie urcate pentru a intra in anumite magazine, a spus si despre pubelele de gunoi in ce parte sunt situate sa nu te lovesti de ele etc.. Cred ca va fi tare de tot. Astept sa fie gata de scris si poate mai adaugam si la Eroilor amanunte de genul asta, ca inca n-am reusit sa imi dau seama prea bine de ceea ce se gaseste pe Eroilor. Asa cum e acum harta e foarte bine ca putem sa mai aflam ce magazine sunt pe acolo de exemplu, dar tot nu reuseste un orb sa gaseasca singur o anumita locatie, decat intreband trecatorii unde-i numarul 7 de exemplu. Insa sa nu disperam, ca incet-incet o sa gasim solutia cea mai buna. Probabil ca la inceput vom lucra cam mult de geaba, dar dupa ce invatam exact si gasim varianta perfecta, sau apropiata de ceea ce ne dorim lucrurile vor merge mult mai simplu.
-
- Colonel
E foarte mult de lucru la harta asta si cred ca stiu cum am putea face sa mearga ceva mai repede implementarea: Manu, si eu stiu HTML... m-as putea ocupa si eu de cate ceva. Daca lucram fiecare la afisat informatia de pe cate o strada in momentul in care o avem, terminam mai repede, nu?
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
- Manu
- General de divizie
Vai, cum sa nu Andreea. Cand vei putea... Mie imi ia mult daca nu e scris corect si trebuie sa stau sa citesc pe litere. Dar daca iti trimite cineva informatia scrisa corect... poate nici nu iti ia asa mult. Eu am facut o lista in care numerele de pe strada sunt itemii, iar ce se afla la fiecare numar este intr-o "nested list". Lista principala cu numerele este cu patratele, iar listutele sunt cu cerculete, daca ai o idee mai buna... vizual vorbesc.
Numerele strazilor
Hi! In cele din urma am reusit si eu sa intru pe forum! Vreau sa va spun ca am facut impreuna cu Sorina, voluntara noastra fara deficiente de vedere, strada Napoca. Am inregistrat cam o jumatate de ora si am transcris deja partea stanga. Am descris si partea stanga din Ferdinand, impreuna cu Cecilia, care poate o sa se-nscrie si ea ca voluntar, dar aici a fost mult mai greu. E adevarat ca am descris si foarte amanuntit, dar sunt si foarte multe locatii de descris. Am inregistrat o ora si-o sa am mult de scris, dar, asa amanuntit, cred c-o sa ne-ajute pe toti. Problema cea mai mare e ca nu prea sunt afisate numerele pe strazi. Ar fi o solutie sa intram in fiecare magazin si sa-i intrebam ce numar e la ei.
- Manu
- General de divizie
Intr-adevar, e bine sa fie destul de amanuntit, atat cat sa ai cate un reper ca nevazator.
In legatura cu partea tehnica, acum se studiaza posibilitatea crearii unui sistem PHP/MYSQL, lucru care ar usura mult mai mutl munca, se vor putea redacta hartile direct online de catre membri sau voluntari, astfel orice strada nou realizata va fi imediat disponibila pe site.
In legatura cu partea tehnica, acum se studiaza posibilitatea crearii unui sistem PHP/MYSQL, lucru care ar usura mult mai mutl munca, se vor putea redacta hartile direct online de catre membri sau voluntari, astfel orice strada nou realizata va fi imediat disponibila pe site.
Buna
Vreau sa il felicit in mod special pe Nelu Campean care a reusit sa realizeze o interfata php foarte accesibila a hartii, treaba foarte migaloasa dar foarte frumoasa.
Momentan se lucreaza la strada Republicii, partea stanga urmand s fie afisata in scurt timp.
Deasemenea mam consultat cu Campus si mam gandit ca ar fi bine dara la partea de prezentare a strazii sa apara si o harta foarte simplificata a strazii respective, fiecare strada avand harta proprie, pentru cei cu resturi de vedere, lucru care i-ar ajuta si pe ei.
Deasemenea pentru cei fara resturi de vedere, rog si pe cei care o sa realizeze alte strazi sa ia exemplul lui Elis, care prezinta foarte in detalui explicatii necesare care ajuta la orientarea nevazatorilor.
Deasemenea vreau sa amintesc faptul ca astept voluntari sa ma contacteze ca sa vine cu mine sa luam date de pe noi strazi. Multumesc lui Claudia Cioca si lui Crina Miron pentru ajutorul acordat pana acuma.
Sunt foarte bucuros ca harta incepe sa prinda suprafata si entuziasmul cat mai multor oameni.
Mult succes si putere tuturor
Filip Dan Robert: 0744427478
www.geotur.ro
Momentan se lucreaza la strada Republicii, partea stanga urmand s fie afisata in scurt timp.
Deasemenea mam consultat cu Campus si mam gandit ca ar fi bine dara la partea de prezentare a strazii sa apara si o harta foarte simplificata a strazii respective, fiecare strada avand harta proprie, pentru cei cu resturi de vedere, lucru care i-ar ajuta si pe ei.
Deasemenea pentru cei fara resturi de vedere, rog si pe cei care o sa realizeze alte strazi sa ia exemplul lui Elis, care prezinta foarte in detalui explicatii necesare care ajuta la orientarea nevazatorilor.
Deasemenea vreau sa amintesc faptul ca astept voluntari sa ma contacteze ca sa vine cu mine sa luam date de pe noi strazi. Multumesc lui Claudia Cioca si lui Crina Miron pentru ajutorul acordat pana acuma.
Sunt foarte bucuros ca harta incepe sa prinda suprafata si entuziasmul cat mai multor oameni.
Mult succes si putere tuturor
Filip Dan Robert: 0744427478
www.geotur.ro
- Manu
- General de divizie
Il felicit si eu pe Campus pentru sistemul PHP pe care l-a dezvoltat pentru harta. Imi place mai ales sistemul de cautare - nu numai ca iti da unde se afla o anume locatie, ci si cum ajungi la ea, mergand pe dreapta dintr-o directie, sau mergand pe stanga din directia cealalta. Deja am vazut si pe wikipedia.ro - daca ajungi pe articolul cu Bulevardul Regele Ferdinant, jos, ca referinte externe, te duce direct la noi la strada respectiva, nu stiu cine s-o fi ocupat de chestia asta.