Accesibilitate

Accesibilitatea vietii de zi cu zi in cazul nevazatorilor

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Andreea
Soldat

Accesibilitate

Mesaj de Andreea »

Am fost la Agentia teatrala din Iasi pentru a obtine un bilet la un spectacol ,respectiva doamna nu era informata ca persoanele cu handicap au dreptul la gratuitate drept raspuns am primit sa ii aduc un document privind aceasta lege eu la randul meu am sugerat sa caute pe internet(ca avea un pc langa ea)art.A pus mana pe telefon ca nu era ea in masura sa ia o decizie binenteles ca nu a gasit pe nimeni si a ramas sa mai revin eu.La cateva zile am gasit o alta dna la agentia teatrala spunandu-mi ca nu am dreptul decat la spectacole pe plan local cele organizate prin turnee noi nu avem dreptul.Daca tocmai Agentia Teatrala din Iasi nu este informata si suntem plimbati pe drumuri parca am cere de pomana si nici nu am rezolvat ma intreb ce fac ceilalti din orase mai mici.La problemele pe care le am mi-as dori macar sa aud si cat mai zaresc acolo un spectacol
eu
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Destul de ciudat, dar se poate intampla sa nu fie informati. La Cluj am intrebat despre asta si angajata de la vanzarea biletelor la Teatrul National era informata despre prevederile legii 448.
Daca vrei iti putem trimite o adresa oficiala din partea Pontes pe care sa o duci tu la Teatru in Iasi. Poate daca o vad stampilata si cu paragraful din lege scris negru pe alb va avea vreun efect.
Daca esti deacord scrie-mi adresa ta pe secretariat@pontes.ro si-ti trimit hartiuta oficiala, semnata si parafata.
Andreea
Soldat

Mesaj de Andreea »

Prima data am rugat-o sa caute pe internet legea a vazut in fata mea despre ce este vorba dar nu a putut lua o decizie.Dupa cateva zile cand am revenit dna de la ghiseu mi-a dat raspunsul ca doar pe plan local deci au luat la cunostiinta despre aceasta lege dar nu exista vointa
eu
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

Carmen,
nu suntem in masura sa emitem noi cereri cu stampila si alte componente pe care le mai are pontesul.
Legea este clara.
Andreea se poate adresa directiei a n p h, din Iasi, care are obligatia sa proceseze teatrului de acolo, prevederile legii, in caz ca angajatii nu reusesc sa se descurce cu ea.
Daca bine retin, si la Cluj turneele se platesc.
ori daca bine am inteles, derogarea s-a produs tocmai pe un spectacul din afara. Pe de alta parte insa, legea nu delimiteaza contextele in care descompletatii au acces la spectacole gratuit.
Andreea
Soldat

Mesaj de Andreea »

Daca legea este clara atunci de ce sa fac interpretari la ea?Pentru ca nu este facuta publica eu ar trebui sa ma duc la un spectacol doar cu legitimatia si sa pot intra nu sa cersesc de la stanga la dreapta
eu
Andreea
Soldat

Mesaj de Andreea »

Vreau sa le multumesc celor de la circul Europa si in special domnului Romeo pentru felul in care m-au inteles spunandu-mi ca stiu ca exista aceasta lege dar chiar daca ei sunt particulari mi-au permis accesul si asta prin simpla legitimatie ,lucru care m-a bucurat enorm si le multumesc din suflet.As vrea sa cred ca si in institutiile de stat as putea sa intru mai usor deoarece de cele mai multe ori am intampinat foarte mari greutati,cei mai multi luandu-l pe nu in brate(nu au auzit ,nu exista bilete pt persoane cu handicap,nu stim).Imi pare bine ca mai sunt persoane care se gandesc ca daca pot sa fac ceva sa te ajute o fac cu mare placere si bine ar fii sa mai existe multi asa.
eu
Scrie răspuns