Nokia e65 sau E51, telefoane care merita
Moderator: Manu
-
- Colonel
Gresit, Ovidiu. Exista 2 tipuri de GPS: cele de masina si cele concepute special pentru pietoni. Exista si softuri ca Wayfinder Navigator, de exemplu, care au doua moduri: car si pedestrian. Am mers cu Wayfinder de pe mobil in Atena, in pedestrian mode, si nu m-a dus pe drum de masina ci chiar pe niste aleiute strict pietonale, cu scari si tot tacamul. Bine, eu foloseam softul pe un P990i, harta pentru Romania ciuciu, dar pentru un vazator care voia drumul cel mai scurt intre 2 puncte din motiv ca trebuia sa ajung urgent la o sedinta si taxiul blocat in trafic a impus coborarea, a fost bun.
Garmin produce GPS-uri separate pentru masini si pietoni, iar special pentru nevazatori era un GPS numit Trekker.
Andreea
Garmin produce GPS-uri separate pentru masini si pietoni, iar special pentru nevazatori era un GPS numit Trekker.
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Ok Andi, eu ma refeream la GPS-ul de pe E51..
Apropo de gps, mai stie cineva cat mai costa acel modul cu ajutorul caruia sa ne pozitionam cu GPS-ul?
Pe mine mar interesa si asta si o arta care sa mearga pe Symbian 9.2.
Daca afla cineva detaliile astea sa anunte si pe forum....!
Deocamdata cu programelul pe care il are telefonul nu reusesc decit sa fac anumite trasee, de la o strada la alta si asta doar daca ii introduc eu reperele.
Cu stima,
Ovi
Apropo de gps, mai stie cineva cat mai costa acel modul cu ajutorul caruia sa ne pozitionam cu GPS-ul?
Pe mine mar interesa si asta si o arta care sa mearga pe Symbian 9.2.
Daca afla cineva detaliile astea sa anunte si pe forum....!
Deocamdata cu programelul pe care il are telefonul nu reusesc decit sa fac anumite trasee, de la o strada la alta si asta doar daca ii introduc eu reperele.
Cu stima,
Ovi
- Manu
- General de divizie
Daca tot spui ca ai Symbian 9.2, trag atentia ca deocamdata sa nu isi faca cineva update... automat trece la Symbian 9.3 si... nimic nesemnat nu mai merge. Au patit-o doi deja si acum asteapta sa se rezolve problemele, se descurca cum pot cu Talks-ul in varianta demo.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Apropo de problema pe care au intampinato citiva dintre noi in ultima perioada:
Incercati sa instalati secman, iar dupa il dezinstalati si apoi instalati talks fara a mai pune in prealabil secman.
Probabil daca faceti asa acest programel dezactiveaza certificatele si nu mai e nevoie sa il pastrati in telefon, iar dvs veti putea instala talks urmarind cele precizate mai sus.
Dati de stire daca merge asa!
Mult spor,
Ovi!
Incercati sa instalati secman, iar dupa il dezinstalati si apoi instalati talks fara a mai pune in prealabil secman.
Probabil daca faceti asa acest programel dezactiveaza certificatele si nu mai e nevoie sa il pastrati in telefon, iar dvs veti putea instala talks urmarind cele precizate mai sus.
Dati de stire daca merge asa!
Mult spor,
Ovi!
Sfatul meu:
1. Instalati pe telefon Mobile signer
2. Luati kit-ul de instalare a talks-ului si mutati-l/copiati-l in telefon
3. Intrati in aplicatia Mobile Signer si browse-uiti pana la fisierul pe care doriti sa il semnati
4. Dati optiuni si self sign
5. Duceti-va la noul fisier proaspat semnat si instalati-l
Dupa parerea mea ar trebui sa mearga
1. Instalati pe telefon Mobile signer
2. Luati kit-ul de instalare a talks-ului si mutati-l/copiati-l in telefon
3. Intrati in aplicatia Mobile Signer si browse-uiti pana la fisierul pe care doriti sa il semnati
4. Dati optiuni si self sign
5. Duceti-va la noul fisier proaspat semnat si instalati-l
Dupa parerea mea ar trebui sa mearga
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
- Manu
- General de divizie
Vorbiti de niste chestii care sunt cam vechi, nu luati in calcul ca in urma unui update firmware-ul se modifica si este mult mai protejat contra fraudelor... Abia acum, in ultimele 3 zile se pare ca s-a gasit o noua metoda, mai precis o noua speranta pentru cei care au facut de curand update si au fost adusi la Symbian 9.3, firmware 300.34.56.
Cu HelloOX 1.02... dar... cred ca totusi, mai trebuie asteptat putin pana sa fie o acceptare a oricarui unsigned.
Cu HelloOX 1.02... dar... cred ca totusi, mai trebuie asteptat putin pana sa fie o acceptare a oricarui unsigned.
Ultima oară modificat 07 Feb 2009, 01:08 de către Manu, modificat 1 dată în total.
- Manu
- General de divizie
In legatura cu Talks pentru N70... se pare ca nu prea se gaseste, nu le mai pasa de cele vechi, lucreaza la cele noi pentru ca la astea are nevoie lumea de Talks. Am inteles ca ar exista un 3.2, dar... cam inutil pentru noi, intelegem de ce...
- Manu
- General de divizie
Voi ce Antivirus folositi pe E51? Inca nu prea stiu la care sa ma decid... Kaspersky, Guardian?...
Acum stau relaxat, conectat la wireless de pe un telefon Nokia E71. Acest aparat este dotat cu camera foto de 3,2 megapixeli, cu tastatura completa (contine toate literele pe care le are o tastatura de laptop) si cu GPS. Personal sunt foarte multumit de performantele acestui telefon.
Filip Dan Robert:
0744 42 74 78
0744 42 74 78
- Manu
- General de divizie
Constat ca cei mai multi ne orientam spre E-uri. Intr-adevar, cel mai bun si mai scump este E71, dar... putin cam prea scump si... poate si cam mare, e deja chiar un laptop, asta dupa ce consideram oricum E51 ca fiind un mini-laptop - putem sta pe skype, putem scoate la imprimanta prin wireless, tot ce vrem.
-
- Locotenent - colonel
salutare prieteni. revin eu cel care am intimpinat problmema cu update. intre timp s/a rezolvat treaba cu ajutorul unor prieteni carora le multumesc pe aceasta cale. de fapt singura solutie cu adevarat valabila pentru aceasta problema este obtinerea de certificate pentru telefonul propriue de pe un site chinezesc si cu ele sa semnez fiecare aplicatie instalata. imi cer oricum scuze tuturor ca nu am mai intervenit in subiect cu mesaje, dar sfaturile de aici au fost luate in seama.lucrurile insa avanseaza atata de repede incat cine stie in decurs de cateva zile s/ar putea ca si ce spunem noi sa fie de/a/dreptul expirat. inca odata multumesc celor care au sarit in ajutor cu spatiu si celor care m/au ajutaat carora nu el fac public numele deoarece nu stiu daca doresc. oricum sunt de/ai nostri si multi cred ca ai cunoasteti.
Gruia
-
- Locotenent - colonel
- Manu
- General de divizie
La gmail e neaparat sa activezi SSL, la ambele, gasesti in Setari, si la iesire si la intrare; in romana e trecut Siguranta porturi, iar implicit e dezactivata, dai optiuni, modificare, alegi acolo SSL / TLS (toate astea le gasesti in Setari conexiune. Sa pui la portul de primire 995, iar la cel de iesire 465, astea sunt pentru siguranta. Serverul de primire este pop.gmail.com, iar de iesire smtp.gmail.com. Iti va merge sigur.
Gmail este pe pop3, sa alegi la Tip casuta postala. Sigur iti e activat in cont la gmail, din moment ce acasa functioneaza cu Outlook.
Gmail este pe pop3, sa alegi la Tip casuta postala. Sigur iti e activat in cont la gmail, din moment ce acasa functioneaza cu Outlook.
-
- Locotenent - colonel
-
- Plutonier