Un fel de sondaj

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Decebal
Plutonier major
Mesaje: 238
Membru din: 18 Iul 2008, 09:48
Localitate: Oradea

Mesaj de Decebal »

Salut
Nu e nici o batalie la mijloc Carmen tocmai pentru ca a inceput sa-mi placa tot mai mult ideea de a lucra ca asistent social.E cam multa tensiune si printre nefericitii strazii nu doar printre corporatisti sau politicheri.Doar ca ei sunt mai putin bagati in seama,ca vor ca nu vor sa se ambitioneze...Stitii cum ei ...ei nu produce para...vorba unui țlibebț de opinie :D
Umorul?Multam lui Dumnezeu dar nu numai, ca-l mai am :D !Naspa fara el :D .
Toate bune!
Avatar utilizator
Manu
General de divizie
Mesaje: 4120
Membru din: 02 Feb 2007, 01:15
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Manu »

Vai Ioana, da' tare te mai revolti impotriva status quo-ului actual... Ce sa zic... cel mai bine e sa renunti la unele pentru altele. Intr-adevar, nu e usor dintr-anume puncte de vedere, dar se pot totusi ascunde si eufemismiza multe, e singura solutie, poate sa vina oricine si sa zica ca... chiar se pot rezolva foarte multe... nu se pot decat pentru foarte putini unele.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
CarmenT
Maior
Mesaje: 970
Membru din: 10 Ian 2007, 00:44
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de CarmenT »

Salut, citesc cu interes topicul asta. Poate e curiozitatea de a vedea ce gandeste fiecare, poate incantarea de a descoperi ca si altii simt si traiesc la fel cu mine, poate ca ma atrage dedicarea cu care raspunde Carmen la tot ce apare pe aici. Carmen, as vrea sa te avertizez ca nu trebuie sa iei foarte in serios tot ce se scrie. Mai ales cand scrie Florin. Ce-i drept, asa gandeste el, dar asta nu e singurul unghi din care priveste viata. Acum doar se dedubleaza, in realitate e o persoana care reuseste sa traiasca din plin, are ceva realizari in viata asta si a trecut cu brio peste toate inconvenientele pe care le invoca atunci cand vorbeste de nevazatori. Cred insa ca fiecare dintre noi, valid sau invalid, are momente in care simte nevoia sa se autoflageleze, sa atraga atentia celor din jur ca are probleme si ca acestea sunt mari, sa gaseasca un ascultator atent. Avand in vedere ca esti singurul interlocutor care ia in serios tot ceea ce se scrie, s-ar putea sa te simti putin aiurea, in sensul ca s-ar putea sa te simti atacata, dar eu zic sa privesti cu mai multa detasare subiectul, ca de fapt nu e ceva direct la persoana ta, iar de raspuns raspunzi doar daca vrei, in fond totul fiind scris oarecum retoric. E drept ca daca cineva da raspunsuri discutia poate continua si poate fi mai mult sau mai putin interesanta.
Si ca sa raman la tonul optimisto-pesimist al topicului as vrea sa spun mai putin poetic si filozofic decat au facut-o altii inaintea mea, ca mi se intampla de multe ori sa ma simt asa cum a descris Florin, dar asta nu ma impiedica sa ma simt si foarte puternica in alte ocazii, iar alternarea de deznadejde si satisfactiile pe care le ofera modul asta de viata e foarte interesanta si aproape ca as spune ca ma incanta... E adevarat ca pentru un nevazator e de-a dreptul epuizant sa faca o plimbare printr-o zona aglomerata, plina de obstacole si necunoscuta pe deasupra, dar daca reuseste sa faca respectiva plimbare cu succes, fara accidente remarcabile si mai si intalneste persoane interesante cu care sa schimbe o vorba, sentimentul incercat e unul foarte frumos.
Carmen
Capitan
Mesaje: 581
Membru din: 08 Mar 2008, 21:20
Localitate: Suceava

Mesaj de Carmen »

Carmen, ai intuit foarte bine faptul că am luat în serios ceea ce s-a scris aici şi că m-am şi simţit atacată şi de foarte multe ori am suferit şi m-am enervat pentru că nu am fost înţeleasă. În viaţa oricui sunt zile mai bune, zile mai puţin bune, uneori trecem mai uşor peste necazuri, alteori mai greu, depinde de situaţie, de multe ori simţim nevoia să ne descărcăm, să spunem ceea ce simţim unui prieten... Mă bucur mult că Florin "e o persoană care reuşeşte să trăiască din plin, are ceva realizări". Mi-a plăcut cum ai prezentat partea frumoasă a experienţei în care se avântă un nevăzător. Să ştii că te cred. Şi să mai ştii că îmi doresc foarte mult să te cunosc în realitate!
CarmenT
Maior
Mesaje: 970
Membru din: 10 Ian 2007, 00:44
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de CarmenT »

Daca nu vi tu destul de curand la Cluj, ca sa ne putem cunoaste in realitate, voi veni eu in primavara la Suceava sa vizitez o prietena si te voi suna sa ne intalnim. :)
Florin
Sergent
Mesaje: 36
Membru din: 03 Ian 2009, 20:55
Localitate: Liege

Mesaj de Florin »

Pot sa vin si eu la suceava sa o cunosc pe fata care se incapataneaza sa creada in sansa nevazatorilor, mai mult chiar de cat o fac chiar ei insisi uneori?
Cand vorbeste de realizarile mele, carment se refera probabil la cei doi voinici cu parul balai si ochii albastri caci nu stiu ce altceva mai extraordinar as mai putea realiza pe acest pamant desi daca ma gandesc bine ei nu sunt de cat un dar al lui Dumnezeu venit pe lumea aceasta prin sacrificiul mamei lor, deci sunt o realizare a lui Dumnezeu, semnificativ mai reusita de cat tatal lor:).
Daca ma gandesc bine eu nu am realizari pe pamantul asta, nu am facut nimic cu adevarat valoros pe care sa il pot numi realizare, tot ceea ce am facut a fost sa merg inainte pe un drum parca dinainte desenat si sa incuviintez, sa accept ceea ce mi-a fost pus in fatsa si in minte si ceea ce am descoperit este tocmai faptul ca nu imprejurarile ii fac pe oameni fericiti, nici chiar ceea ce este indeobste recunoscut ca realizare in viata lor ci este ceva in launtrul omului care vine din vremea in care el nici nu era constient de sine, ceva care ii da linistea, impacarea cu sine si cu lumea, aproape indiferent de circumstante. Se pare ca acel element, sambure al fiintei umane, este zdruncinat, provocat atunci cand omul trece prin greutatile vietii, cand se confrunta cu piedicile din lume sau din el insusi si dupa principiul ce nu te omoara te-ntareste omul rezista sau se-inbolnaveste.
ps
Dupa cum a scris Carment fiecare isi exprima aici liber opiniile fara a insemna ca acele opinii sant mai mult de cat puncte de vedere, filtre diverse ale aceeasi realitati si intre ele ne existant diferente de valoare ci numai de perspectiva, in consecinta no offence everyone please! :)
Carmen
Capitan
Mesaje: 581
Membru din: 08 Mar 2008, 21:20
Localitate: Suceava

Mesaj de Carmen »

Sigur, Carmen, Florin, abia aştept! Nu cred să ajung(em) la Cluj până în primăvară!
Florin, trebuie să ştii că încăpăţânarea este unul din marile mele defecte, m-am mai dat eu pe brazdă în ultimul timp, dar când e vorba de dreptate, de adevăr, de ceea ce cred cu toată puterea, nimeni nu mă urneşte din loc! :lol:
Ca şi tine pot să spun că nu am cu ce să mă laud, decât cu minunatul dar făcut de Dumnezeu, şi anume Bogdan, pentru care nu am cuvinte să mulţumesc! Nimic nu te doboară dacă ceri ajutorul lui Dumnezeu! Florin, cum se numesc comorile tale?
Am înţeles, aceeaşi realitate, văzută, simţită, descrisă diferit.
Pe curând!
Florin
Sergent
Mesaje: 36
Membru din: 03 Ian 2009, 20:55
Localitate: Liege

Mesaj de Florin »

Cel mare e Horatiu, si inca nu a inceput sa scrie satira in timp ce pe celalalt il cheama Alexandru desi nu ee cel mare:) si amandoi iubesc lupta precum cei ale caror nume le poarta:)
Te asteptam cu drag la Cluj Carmen:)
Carmen
Capitan
Mesaje: 581
Membru din: 08 Mar 2008, 21:20
Localitate: Suceava

Mesaj de Carmen »

E cel mai frumos mod în care un tată îşi prezintă copiii! Să ştii că vin la Cluj cu tot dragul, dacă nu ajungeţi voi la Suceava până atunci!
Aşa şi trebuie, să iubească lupta, cum altfel să iasă biruitori?
Ioana
Sergent major
Mesaje: 73
Membru din: 08 Feb 2008, 11:40
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de Ioana »

Vai mai Florin draga, ce filozof te-ai facut in mesajul anterior! Fericirea e ceva launtric, dar, la naiba, iti e si conditionata de anumiti factori, nu crezi? Mda, ceea ce nu reuseste sa te omoare, te face stronger... dar fericirea... depinde de multe...
Joane
Decebal
Plutonier major
Mesaje: 238
Membru din: 18 Iul 2008, 09:48
Localitate: Oradea

Mesaj de Decebal »

sal!
bine Ioana ,dar de ce ai intrerupt mesajul?la ce factori te referi?subiectivi,la naiba :D !...Sau nu crezi?ramanem deocamdata la intrebarea ce=fericirea .Fericirea intr-un anumit moment poate fi si o sticla de vin as it goes Fericire dar nu numai si nu neaparat...parerea mea...
Toate bune.
Florin
Sergent
Mesaje: 36
Membru din: 03 Ian 2009, 20:55
Localitate: Liege

Mesaj de Florin »

Da Ioana, asa este daca privim lucrurile in mod comparativ, daca ne uitam la realitatea imediata, dar daca te detasezi de aceasta, daca privesti viata ca pe o excursie prin lume, daca ai in minte faptul ca cel mai sigur lucru pe care il stie omenirea de la inceputuri pana astazi e tocmai acela ca fiecare om moare mai devreme sau mai tarziu, ca suntem doar pasageri, atunci toate celelalte de care ne legam noi fericirea par doar detalii nesemnificative.
Ioana
Sergent major
Mesaje: 73
Membru din: 08 Feb 2008, 11:40
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de Ioana »

Da, se poate sa fie si asa. Singurul lucru sigur e moartea, restul mai putin. Detasarea e buna, dar cred ca sunt prea tinerica inca, desi la varsta nu s-ar parea si intr-un fel inocenta. Poate k o sa invat si detasarea la un moment dat. Da, Decebal, fericirea e relativa... Pt mine ar fi... sa devin scriitoare de sf si mai mult inca, sa imi gasesc un barbat ca lumea, asa cum vreau eu, si la chestia asta n-o sa cobor standardele, chiar daca o sa ajung o matusica singura din cauza asta
Joane
Decebal
Plutonier major
Mesaje: 238
Membru din: 18 Iul 2008, 09:48
Localitate: Oradea

Mesaj de Decebal »

Cam ...in forta mesajul Ioana!e pacat sa crezi ca singurul lucru sigur pe lume e dama cu coasa totusi...mi-ar place si mie sa o vad in somaj dar ce valoare i-as da atunci clipei fericite?
Al naibii filozof ma faci sa fiu!
Si la urma urmei,daca nici de unii oameni de langa noi nici de propriile sentimente nu putem fi niciodata siguri cum e cu standardele...De acelea putem fi siguri ca-s bune?
Toate bune!
Ioana
Sergent major
Mesaje: 73
Membru din: 08 Feb 2008, 11:40
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de Ioana »

nu stiu daca sunt bune sau nu aceste standarde, dar cu asta lucrez, cu asta ma duc inainte. Cui nu ii convine the way I am, it's ok. E cam greu sa ma schimb, iar lucrurile care m-ar putea determina s-o fac, sunt cam departe. Prefer sa visez, indiferent cat de nesanatos ar fi. Daca va veni vreodata momentul sa ma uit in jurul meu o voi face, daca nu, [****] off!
Joane
Scrie răspuns