LINUX

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Puho
Sergent major

LINUX

Mesaj de Puho »

Poate sa ma ajute cineva sa instalez Kiwi 8.08?
L-am descarcat, l-am dezpachetat, dar nu reusesc sa-l instalez.
Campus
Comandantul unitatii

Mesaj de Campus »

Nu am incercat niciodata kiwi, asa ca nu prea stiu pe ce e vazat
Cel mai accesibil pt incepatori mi se pare ubuntu,
Asta nici macar nu trebuie instalat in partitie separata
il poti descarca de la http://www.ubuntu.com/
Puho
Sergent major

Kiwi

Mesaj de Puho »

Ubuntu am descarcat deja, dar am auzit despre acest Kiwi ca e in special pentru romani si maghiari.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Pe siteul Kiwi Linux se da urmatoarea informatie:
Dacă aveţi intrebări legate de instalare şi utilizare, puteţi apela fie la forumul Ubuntu România, fie la lista de discuţii pentru utilizatori şi dezvoltatori. Puteţi să vă abonaţi şi să primiţi emailuri sau să citiţi şi postaţi prin interfaţa web.
Asadar, apeleaza cu incredere la Forumul Ubuntu Romania.
Numai bine,
Andreea
Campus
Comandantul unitatii

Re: Kiwi

Mesaj de Campus »

puho scrie:Ubuntu am descarcat deja, dar am auzit despre acest Kiwi ca e in special pentru romani si maghiari.
Ubuntu are interfata aproape completa in limba romana. Aproape complet inseamna cam 80 la suta din meniuri, oricum cam toate cele importante.
Iti recomand mai degraba o distributie folosita pe scara larga decat una facuta "special" pentru ceva. Poti afla multe lucruri din forum-ul ubuntu romania, asa cum spunea si Andreea.
Mult succes
Campus
Puho
Sergent major

in special ptr romani

Mesaj de Puho »

Deci asa am citit undeva pe net, ca in special ptr romani, dar nu numai ptr ca este inscriptionat in limba romana, tine cont si de specialitatile zonale. Asta nu stiu ce inseamna, sper sa fie niste interfete ptr hardware-e care se gasesc in comert in Romania.

Pe forumul respectiv mi s-a spus, ca Kiwi nu se despacheteaza, ci de mounteaza cu Daemon Tools. Am descarcat Daemon Tools si am prins un virus.
Puho
Sergent major

imprimare linux

Mesaj de Puho »

Am auzit, ca exista Ghostscript, cu ajutorul careia se poate imprima sub Linux, cu orice imprimanta, dar nu stiu cum se foloseste acest program. Ma poate ajuta cineva?
Puho
Sergent major

antivirus

Mesaj de Puho »

Exista program antivirus sub LINUX?
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Daca inainte de a te apuca de linux ai invata sa faci o simpla cautare google, ai putea afla raspunsul la toate intrebarile tale mult, mult mai repede. Daca in bara de adrese a browserului (Firefox daca esti pe linux) tastezi www.google.ro si dai enter, iar apoi in campul de cautare tastezi, simplu, antivirus pentru linux, vei gasi o intreaga pagina de raspunsuri. Incearca sa inveti chestiile de baza intai si intai.
Andreea
Puho
Sergent major

conectare

Mesaj de Puho »

Dar cum se conecteaza Ubuntu la internet?
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Din nou, o simpla cautare google dupa "ubuntu+connect to internet" te-ar fi facut sa gasesti singur rezolvarea.
Chiar primul link din lista te trimite la o explicatie foarte clara privind conectarea la internet de pe acest sistem de operare.
Puho
Sergent major

Ubuntu

Mesaj de Puho »

Nu-mi place cum lucreaza Ubuntu cu ecranul. Prima data am crezut, ca nu stiu cum se seteaza, dar la setarile ecranului am vazut ca marimea ecranului se poate regla la 800 x 600, sau mai mic. Mai mare nu se poate nicicum?
Scrie răspuns