"Radio Pontes&Pontes Shop"?
Moderator: Manu
"Radio Pontes&Pontes Shop"?
Dragi tovarasi si prieteni! Tot stand in casa (sunt racit) si meditand la cum putem sa aducem ceva nou pentru Pontes, uite ca in creierasul meu s-a produs o explozie care a aruncat asa ... niste schije care au cazut pe pamant roditor si au rodit idei.
Prima idee a fost... pa-ba-bi-baaaam... Ce ar fi daca am lansa un post online gen "Radio Pontes" sau cum vreti sa ii spuneti, unde pe langa muzica sa putem da:
- Review-uri de jocuri accesibile;
- Carti din biblioteca Pontes;
- Interviuri cu diverse persoane (din cadrul Pontes sau nu) s.a.
Si pentru ca oamenii sa nu piarda emisiunile, am putea lansa si un Podcast, unde sa bagam toate emisiunile. Hai ca nu e mare lucru astea doua pot si eu sa le fac, daramite Andreea (imi cer scuze ca vb in numele tau, dar voiam sa subliniez ca se pot realiza foarte usor).
A doua chestie ar fi putin mai complicata si mai... sa ii spunem serioasa. In Romania am vazut ca nu exista nici un distribuitor de materiale informatice(si nu numai) pentru nevazatori (jocuri, software etc). Credeti ca este posibil sa lansam un "Pontes Shop" cu tot felul de chestii? La materiale multimedia nu cred ca ai nevoie de cine'ste ce autorizatii, Pontes sa fie pur si simplu un Reseller (nu stiu exact procedura asa ca nu ma injurati prea tare daca vorbesc prostii).
Ce parere aveti?
Prima idee a fost... pa-ba-bi-baaaam... Ce ar fi daca am lansa un post online gen "Radio Pontes" sau cum vreti sa ii spuneti, unde pe langa muzica sa putem da:
- Review-uri de jocuri accesibile;
- Carti din biblioteca Pontes;
- Interviuri cu diverse persoane (din cadrul Pontes sau nu) s.a.
Si pentru ca oamenii sa nu piarda emisiunile, am putea lansa si un Podcast, unde sa bagam toate emisiunile. Hai ca nu e mare lucru astea doua pot si eu sa le fac, daramite Andreea (imi cer scuze ca vb in numele tau, dar voiam sa subliniez ca se pot realiza foarte usor).
A doua chestie ar fi putin mai complicata si mai... sa ii spunem serioasa. In Romania am vazut ca nu exista nici un distribuitor de materiale informatice(si nu numai) pentru nevazatori (jocuri, software etc). Credeti ca este posibil sa lansam un "Pontes Shop" cu tot felul de chestii? La materiale multimedia nu cred ca ai nevoie de cine'ste ce autorizatii, Pontes sa fie pur si simplu un Reseller (nu stiu exact procedura asa ca nu ma injurati prea tare daca vorbesc prostii).
Ce parere aveti?
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
-
- Colonel
Salut!
Faina idee. Sa faci podcast chiar nu-i mare filozofie. Am putea incerca.
Despre Pontes Shop o sa ma documentez, sa vad ce autorizatii trebuie si pentru cine putem fi reselleri.
Andy
Faina idee. Sa faci podcast chiar nu-i mare filozofie. Am putea incerca.
Despre Pontes Shop o sa ma documentez, sa vad ce autorizatii trebuie si pentru cine putem fi reselleri.
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Stiu. O inregistrare, un Feed RRS si gata. Dar de un post de radio Shout Cast ce zici?
Blogul lui Sorin
-
- Colonel
De acord cu conditia sa vedem cum facem cu drepturile de autor pentru muzica difuzata. Nu vreau sa bag Pontes in tribunal cu mana mea.
Andreea
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
Yeap
Yeap, asta este o problema. Am citit pe undeva ca nu trebuie sa ai drepturi de autor asupra melodiilor pentru a le difuza, in schimb (si aici vine faza frumoasa), trebuie sa ai licenta pentru a le detine.
Blogul lui Sorin
sorine, ai doua idei foarte bune!
1. legat de radio: daca radioul este dedicat numai membrilor pontes iti mai trebuie acea licenta de detinere a materialelor audio? dat fiind faptul ca nu este un radio public, el adresandu-se numai membrilor pontes. iar in legatura cu emisiunile care ar urma sa fie inregistrate si redifuzate, eu as propune o alta solutie: dupa ce sunt inregistrate acestea sa fie puse pe un host, iar in cadrul forumului pontes sa fie o pagina de unde sa se poate downloada, astfel fiecare membru ar putea sa isi asculte emisiunile preferate la orice ora, putand chiar sa le asculte la un mp3 player.
2. legat de pontes shop: ideea este foarte buna, dar deocamdata cred ca cea mai buna solutie ar fi aceea de a prezenta produsele, iar acestea sa se aduca la comanda [sa nu ramana pe stoc....]. daca este posibil sa cutam importatori sau direct producatori pentru a putea achizitiona produsele la un pret nu prea mare, iar daca este posibil sa obtinem un discount ar fi si mai bine.
daca am debitat prea multe aberatii va rog sa nu le luati in seama!
cu respect!
mihai
1. legat de radio: daca radioul este dedicat numai membrilor pontes iti mai trebuie acea licenta de detinere a materialelor audio? dat fiind faptul ca nu este un radio public, el adresandu-se numai membrilor pontes. iar in legatura cu emisiunile care ar urma sa fie inregistrate si redifuzate, eu as propune o alta solutie: dupa ce sunt inregistrate acestea sa fie puse pe un host, iar in cadrul forumului pontes sa fie o pagina de unde sa se poate downloada, astfel fiecare membru ar putea sa isi asculte emisiunile preferate la orice ora, putand chiar sa le asculte la un mp3 player.
2. legat de pontes shop: ideea este foarte buna, dar deocamdata cred ca cea mai buna solutie ar fi aceea de a prezenta produsele, iar acestea sa se aduca la comanda [sa nu ramana pe stoc....]. daca este posibil sa cutam importatori sau direct producatori pentru a putea achizitiona produsele la un pret nu prea mare, iar daca este posibil sa obtinem un discount ar fi si mai bine.
cu respect!
mihai
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
In legislatie sunt cam varza, cat despre inregistrare, este exact ce ziceam eu, adica sa facem un Podcast iar userii sa isi descarce emisiunile/episoadele preferatemisusoft scrie:sorine, ai doua idei foarte bune!
cu respect!
mihai
Blogul lui Sorin
-
- Colonel
Mai, din vagile mele cunostinte de legislatie, in afara de cazul in care se specifica faptul ca o piesa este gratuita si cu drept de distributie la liber, n-ai voie sa i-o dai nici soacra-tii fara drepturi de autor. Ce sa mai vorbim de faptul ca s-ar putea incerca difuzarea, fie si doar pentru membrii Pontes, a unor mp3-uri piratate. O sa vorbesc cu Alin la Cluj despre problemele legale de aici, sa vedem ce zice si el.
Andy
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Nu stiu in ce masura s-ar putea face chiar un post de radio, e prea mult si ar interveni la un moment dat plitiseala realizatorilor - eu sunt tot asa, nu prea am incredere in ceva sau cineva care nu e platit (in sensul de a face ceva la nesfarsit). Dar o sectiune in care sa se poata asculta online tot felul de inregistrari, ca si cum ar fi un post de radio care permite ascultarea in reluare, unde sa postam interviuri, unde sa punem cum spunea Sorin Review-uri la jocuri si alte materiale audio sau video care sunt utile si fara drept de autor etc., ar fi excelent. Gasiti un script bun pentru asta, cu posibilitatea de adaugare si tot ce trebuie si sa ne apucam de treaba. Chiar ar fi ceva foarte bun. Oricum, Va trebui sa facem pe site o singura sectiune din Proiecte si Activitati, una numita Activitati si proiecte, astfel ca in acel loc ar fi numai buna o sectiune Pontes audio sau ceva de genul. Sorine, sa vedem acum cum si ce facem, tehnic mai intai.
Ultima oară modificat 13 Noi 2007, 00:08 de către Manu, modificat 1 dată în total.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
- Manu
- General de divizie
Uitasem sa mentionez ca nu avem probleme cu spatiul, putem pune fisierele audio sau video pe serverul unde este si Biblioteca, acolo stam bine, zeci de giga.
- Manu
- General de divizie
Ei na si tu acum. Spatiu este cat sa mai pui cateva zeci de mii de carti, abia am ocupat doi giga si noi avem vreo o suta sau... nici nu stiu exact, oricum, probleme din punctul asta de vedere nu avem. De spatiul propriu-zis se ocupa Zsolt, el l-a oferit.
-
- Colonel
Manu, explica-mi foarte foarte clar si ca intre programatori ce scripturi vrei, si facem. Dar descrie-mi tot ce vrei sa faca.
Andy
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
Hey baby, ce mare scripturaraie, un singur flux RSS si gata. Facem un podcast, nu ne apucam sa facem o biblioteca audio... sau, mai stii, putem sa bagam si chestiile audio pe autoindex si cu asta basta
Blogul lui Sorin
- Manu
- General de divizie
Eu ma gandesc ca ar fi bun un script cat mai simplu, ceva in genul: sa aiba categorii si subcategorii, iar acolo cu data postarii si eventual sa apara o mica descriere si cate un buton de play, de exemplu merg si butoanele in flash ca in modelul:
http://www.computerulmeu.ro/index.php?o ... &Itemid=37
Asta de mai sus este cu Joomla, deci nu o sa fie chiar asa.
In concluzie, ca poate am fost cam incalcit, ne trebuie o sectiune in care sa poti alege sa zicem categoria Imagini de la activitati Pontes, iar acolo ca la noutati un fel de articole constand intr-o mica descriere si apoi butonul Play, in urma apasarii caruia sa se auda sau sa se vada.
http://www.computerulmeu.ro/index.php?o ... &Itemid=37
Asta de mai sus este cu Joomla, deci nu o sa fie chiar asa.
In concluzie, ca poate am fost cam incalcit, ne trebuie o sectiune in care sa poti alege sa zicem categoria Imagini de la activitati Pontes, iar acolo ca la noutati un fel de articole constand intr-o mica descriere si apoi butonul Play, in urma apasarii caruia sa se auda sau sa se vada.