Discriminare pozitiva si efectul bradley....

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

Ovidiu_T
Plutonier

Discriminare pozitiva si efectul bradley....

Mesaj de Ovidiu_T »

Oare discriminarea pozitiva nu este tot discriminare?
Oare toleranta nu este tot un compromis?
Acestea sunt doua dintre intrebarile pe care mi le adresez adesea si mereu ajung la concluzia ca cei care ne conduc si inspecial cei care militeaza pentru tot ce tine de persoanele cu dizabilitati sunt mai incapabili decit ne putem imagina.
Din pacate se vede clar ca in Romania tot ce tine de noutate in plan normativ se realizeaza prin copy paste, deasemenea si acest principiu[discriminare pozitiva], preluat de la americani.
Prevederile legii 448 din 2006 cu privire la obligativitatea angajatorului de a coopta pers cu dizabilitati astfel dobandind avantaje
... fereasca Domnul sa se aplice 100%, aceasta pentru ca se formeaza mentalitati, iar acele prevederi nu fac decit sa ne izoleze unde suntem si in mod categoric vom fi o latura a societatii care va trebui poate sa pupam manutza fiecarui cetatean pentru aceste compromisuri.
Oare domnilor politiceni daca implementam puternic discriminarea pozitiva punem persoanele cu dizabilitati pe picior egal cu ceilalti mergand pe ideia ca daca odata de demult nu li sau respectat multe drepturi astazi prin cele in vigoare ii rasplatim?
Reliefez cele spuse facand apel putin la credinta in Dumnezeu, precizand ca in biblie spune ca "Si draci cred si se-nfioara".
Oare ii vom integra persoanele cu dizabilitati in piata muncii pe o arie cat mai larga pentru ca ne obliga frica de a nu fi pedepsiti de lege, sau ii vom integra pentru ca vrem sa ii acceptam "Asa cum sunt ei"?
Oare noi avem nevoie de compasiune si de acceptare?
Dorim a fi intelesi noi, nevazatorii sau dorim sa fie inteleasa aceasta deficienta si implicatiile ei?
Cred ca ar fi ideal sa intervina si vointa la un anume cineva care spune ca ne intelege si incearca sa ne accepte in limitele obligativitatii legii ca ulterior sa ne pretinda...
Oare daca vreodata un nevazator va ajunge un politician cu o puternica notorietate si va intra adanc in dezbatere si conflicte de idei cu un vazator, nu va exista si posibilitatea ca acel om sa ii spuna ca datorita lui si celor ca el care a acceptat nevazatorii a ajuns el aici si pentru aceasta ar trebui sa poarte mai mult respect...?
Daca in America a fost ales presedinte un negru,, conflictele cauzate de discriminarea rasiala au incetat?
Pun mai jos un lynk pentru a vedea ce efect a avut efectul Bradley, acumm cu rezultatele alegerilor din SUA: http://www.ziare.com/McCain__victima_di ... 71436.html
Cu multa stima, Ovidiu Tuduruta!
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

interesanta viziune!
ce nu mi-e mie clar este urmatorul lucru:
ce stim in mare parte sa facem afara de masaj, psihopedagogie de aia speciala, istorie etc?
unde putem aplica in afara de l d v sau vreo clinica?
la o bursa de locuri de munca pt persoanele cu handicap ce oferim?
noi trebuie sa propunem un nomenclator de meserii pe care le putem face.
In felul asta am putea apoi fi revoltati daca nu ne baga nimeni in seama.
Ma repet:
nu is rele nici meseriile astea.
Ba mai mult, masajul de ex, iti aduce lejer, inca un salariu.
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Cred ca stim sa facem multe lucruri. Problema e insa ca in Romania ca sa fi programator de pilda s-ar putea sa fie necesar sa dai si cu matura prin birou. :D Putem lucra la banca pe computer, dar se asteapta de la noi probabil sa fim si instare sa transcriem ceva hartii scrise de mana... Putem lucra intr-un call centre, dar lumea se teme sa angajeze orbii ca poate nu stiu vorbi la telefon, iar orbii se tem sa mearga sa lucreze altceva decat au facut celelalte generatii... AM putea lucra intr-o companie la organizare de evenimente, dar conteaza acolo si aspectul fizic, iar vazatorii se cam socheaza sa aiba de a face cu un orb intr-o asemenea postura: cea de organizator... cred ca mai sunt chestii pe care le putem face.
Pe mine nu ma deranjeaza discriminarea pozitiva atata timp cat nu se exagereaza. Asa cum sunt discriminate pozitiv femeile in UE pe motiv ca sunt prea putin reprezentate printre functionarii PE, la fel de bine pot fi sustinuti si nevazatorii sa-si gaseasca un loc de munca. Sunt convinsa ca e nevoie de aceste masuri pana in momentul cand lumea se va obisnui cat de cat cu ideea. Dupa ce vor fi cateva cazuri cunoscute de nevazatori care muncesc in anumite domenii nu va mai fi asa greu sa isi gaseasca si altii de lucru si va putea fi lasata la o parte masura cu discriminarea pozitiva.
Decebal
Plutonier major

Mesaj de Decebal »

Buna dimineata!
Din pacate timpul imi permite cam putine interventii mai nou dar nu preabinele ma determina sa fiu cam 'egoist' :D .

Bine a spus Carmen:politicile de sustinere a categoriilor sociale defavorizate ca si cele in cazul zonelor defavorizate au un caracter temporar si sunt menite sa rezolve o problema ,in cazul prezentat de Ovi problema e ca foarte putine din persoanele cu dizabilitati au un loc de munca.O lege in acest sens era necesara.Centre de formare pentru persoane cu dizabilitati sunt necesare(fara a fi obligatorie inscrierea in ele dar ca o optiune pentru cei ce au nevoie urgenta de sprijin cei carora mediul din care provin nu il poate oferii din varii motive),de acest gen de stimulare a intreprinzatorilor e nevoie ,fara ca acestia sa fie 'obligati'insa sa angajeze pot accepta contributia baneasca intr-un fond pe care sincer nu am retinut cine-l administreaza :) .Atat cat ofera sistemul politico-aconomic capitalist european(mai nou),le va oferi si romanilor.
Mai mult,e alceva sa spui Ovi ,ca legea 448 trebuie revizuita si cum dar cred ca te-ai cam grabit cand ai scris despre cat la suta sa nu fie aplicata...Fii atent cum te exprimi cand e vorba de legi prietene sa nu te pice profu la tgd :D (parca acolo scria de efectele normelor juridice... :D)

Dar gata cu remarci personale sa mai si glumim putin.Despre conceptul de discriminare pozitiva ce sa zic imi amintesc de el de cand toceam si eu la facultate.Banca.Denumirea am considerat-o si atunci idioata.Prea multa filozofie ii strica pe unii 'inventatori' la trotineta bastinasa sau de pe afara :deci avem asa ;Discriminare.Ea poate fi macar de doua feluri;pozitiva si negativa,dar banuiesc,eu fiind total agramat, ca suporta si grade de comparatie :D.De ex calomnia si insulta pot fi si ele pozitive atunci cand 'repara o alta insulta si au indemn mobilizator...gen da mai dute-n....' :D .

Back to normal!Denumirea data de americani e parca,affirmative action si se refera la politici menite sa inlature efectele unei discriminari istorice,cum a fost cea in cazul negrilor.Cei ce pun victoria lui Obama pe seama acestui gen de masuri nu or fi gresind...dar cred ca 'generalul 'McCain ...l-ar prefera pe plantatie :D .
Probabil,ca sa si conspir putin,acest gen de politici sociale pentru nevoi speciale(era sa scriu pensii speciale)au primit acest titlu(discriminare basca..pozitiva)de la cei nevoiti si nu convinsi sa le accepte sau sa le puna in practica.Eu prefer altul.
Salut,o zi buna.
Scrie răspuns