Campanie de strangere de fonduri,
Moderator: Manu
Campanie de strangere de fonduri,
Fratilor, trebuie sa ne apucam serios de campania de strangere de fonduri pentru imprimanta braille. E extrem de important sa avem o imprimanta a noastra, caci sunt doar doua in Cluj dintre care numai una e functionabila, asa ca haideti sa ne gandim cum facem rost de bani, ca sa putem duce la bun sfarsit proiectele legate de accesibilizarea meniurilor din localuri si celelalte care necesita tiparirea in alfabetul braille.
A, ati vazut sectiunea de invatare a alfabetului braille de pe www.pontes.ro? O prietena s-a apucat inca din timpul sesiuni sa invete braille-ul si mi-a spus ca l-a invatat intr-o singura zi, in conditiile in care a doua zi avea examen.
A, ati vazut sectiunea de invatare a alfabetului braille de pe www.pontes.ro? O prietena s-a apucat inca din timpul sesiuni sa invete braille-ul si mi-a spus ca l-a invatat intr-o singura zi, in conditiile in care a doua zi avea examen.
-
- Colonel
Care e pretul pt imprimanta Braille in Romania? Din ce m-am uitat eu pe site-urile din afara, acolo sare de 2000 de euro. Am dreptate?
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
-
- Colonel
Uite ce am gasit eu incercand sa-mi fac o idee de pret: http://www.synapseadaptive.com/brailler/br/romeo_25.htm
Habar n-am daca asta e una buna sau un stift. Ma initiaza si pe mine cineva in tainele caracteristicilor tehnicie ale unei imprimante Braille performante? Ma pricep eu la calculatoare si imprimante, dar m-am specializat in tehnologie laser si deskjet, asa ca la cele Braille sunt cam pe teren necunoscut. Bine, intervine si aici bunul simt in alegerea unei imprimante, adicatelea cu cat printeaza mai repede si pe dimensiuni cat mai diverse cu atat mai bine, dar in rest...
Andreea
Habar n-am daca asta e una buna sau un stift. Ma initiaza si pe mine cineva in tainele caracteristicilor tehnicie ale unei imprimante Braille performante? Ma pricep eu la calculatoare si imprimante, dar m-am specializat in tehnologie laser si deskjet, asa ca la cele Braille sunt cam pe teren necunoscut. Bine, intervine si aici bunul simt in alegerea unei imprimante, adicatelea cu cat printeaza mai repede si pe dimensiuni cat mai diverse cu atat mai bine, dar in rest...
Andreea
Ultima oară modificat 05 Mar 2007, 22:50 de către Andreea Neagu, modificat 1 dată în total.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Da, treaba cu imprimanta de tiparit in Braille e cam delicata, costa ceva si bani sa punem noi nu avem, sa dea cineva nu prea cred ca are chef...
In legatura cu pretul si caracteristicile... sunt mai scumpe cele care pot tipari coli A3 (patru pagini pe o coala). De asemenea, unele pot face si desene. Viteza de imprimare nu stiu daca se ia atat de mult in discutie. In legatura cu marimea foilor... este din start exclus, cred, sa fie din aia care scoate pe hartii mici doar pe o parte, aceea fiind mai mult de birou, de birou personal. Probabil ca cea la pretul de 2000 mii si ceva e una de acest tip.
Alte lucruri nu prea cunosc, nu sunt chiar atat de variate. Auzeam totusi ca ar exista un model la vreo $70 mii, ceva care si leaga cartile, un fel de tipografie completa, dar... nu stiu, poate numai aia de peste Atlantic au asa ceva.
In legatura cu pretul si caracteristicile... sunt mai scumpe cele care pot tipari coli A3 (patru pagini pe o coala). De asemenea, unele pot face si desene. Viteza de imprimare nu stiu daca se ia atat de mult in discutie. In legatura cu marimea foilor... este din start exclus, cred, sa fie din aia care scoate pe hartii mici doar pe o parte, aceea fiind mai mult de birou, de birou personal. Probabil ca cea la pretul de 2000 mii si ceva e una de acest tip.
Alte lucruri nu prea cunosc, nu sunt chiar atat de variate. Auzeam totusi ca ar exista un model la vreo $70 mii, ceva care si leaga cartile, un fel de tipografie completa, dar... nu stiu, poate numai aia de peste Atlantic au asa ceva.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Hm... Da. e smechera imprimanta aia care si leaga cartile, dar lasa ca nu e chiar necesara. Daca am reusi sa gasim atatia bani mai bine am cumpara un scanbook si multe nopti nedormite ne-ar fi salvate, ca n-ar mai trebui sa stam ore si ore sa scanam cate o carte de care avem nevoie, ci ar scana-o aparatelul asta in cateva minutele. Ei, dar sa nu visam asa departe. Ar fi excelent sa reusim sa facem rost d eo imprimanta braille obisnuita, la 5000 de euro sau cat o fi. Mi-a promis Will ca incearca sa se intereseze cat e prin Anglia una.
- Manu
- General de divizie
Pai mie chiar mi-ar fi mult mai util un scaner din ala care face singur treaba, doar nu m-oi apuca sa citesc in Braille carti, nu? Si oricum, ca sa le scoti la imprimanta de tiparit in Braille, tot trebui emai intai scanate.
Ok, si mie mi-ar fi de mare folos un scaner book, dar acum nu se pune problema sa cumparam ceva ce ne dorim personal, ci ceva ce ar fi util pentru proiectele noastre imediate, chiar daca si scanerul respectiv ar fi util pentru imbogatirea bibliotecii pe care vrem sa o alcatuim. Dar sa speram ca editurile si autorii vor fi destul de receptivi la legea 448 si vor fi deacord sa colaboreze cu noi pentru baza de date pe care vrem sa o creem. Ei, iata ca am divulgat cate ceva despre planurile noastre de viitor!
- Manu
- General de divizie
AAA, nu, nu e asa! Nu ne dorim noi personal. Gandeste-te ce interesant ar fi sa avem un scaner din ala... Pai atunci chiar am putea spune ca suntem importanti pentru nevazatorii din Romania.
Uite cum ar suna un anunt general:
"Organizatia Pontes scaneaza orice carte pentru membri. Intrati pe site si puteti face comanda online pentru a vi se trimite cartea solicitata in format electronic in maxim o saptamana"
Iti dai seama ca avant legitimatie la BCU... imediat s-ar merge, s-ar lua cateva carti, iar la "sediul organizatiei", s-ar rezolva asa repede. Practic, cine nu ar fi membru... ar fi chiar dezavantajat din acel moment. Oricare student lipsit de lumina ochilor, cand s-ar duce la facultate, si-ar si zice: "Ma, trebuie sa ma inscriu la Pontes... asa scap de o grija, am carti, tot ce imi trebuie."
Te rog sa mai aduci argumente in favoarea unei imprimante Braille, ca eu ma axez pe argumente pentru scaner. Nu de alta dar mai vorbim si noi pe aici, in Foro "Pontium" (asa e la genitiv numele organizatiei noastre).
Uite cum ar suna un anunt general:
"Organizatia Pontes scaneaza orice carte pentru membri. Intrati pe site si puteti face comanda online pentru a vi se trimite cartea solicitata in format electronic in maxim o saptamana"
Iti dai seama ca avant legitimatie la BCU... imediat s-ar merge, s-ar lua cateva carti, iar la "sediul organizatiei", s-ar rezolva asa repede. Practic, cine nu ar fi membru... ar fi chiar dezavantajat din acel moment. Oricare student lipsit de lumina ochilor, cand s-ar duce la facultate, si-ar si zice: "Ma, trebuie sa ma inscriu la Pontes... asa scap de o grija, am carti, tot ce imi trebuie."
Te rog sa mai aduci argumente in favoarea unei imprimante Braille, ca eu ma axez pe argumente pentru scaner. Nu de alta dar mai vorbim si noi pe aici, in Foro "Pontium" (asa e la genitiv numele organizatiei noastre).
Pai, sincera sa fiu, nu-mi doresc sa te contrazic, mai ales ca e foarte adevarat ce ai zis despre scanerul respectiv, insa in momentul asta cred ca e mai urgenta si chiar indispensabila o imprimanta braille, deoarece pana la urma oricat de mult timp pierde fiecare dintre noi incercand sa-si accesibilizeze cartile scanandu-le pagina cu pagina, ore intregi, se pot totusi accesibiliza, in timp ce, daca vrem sa imprimam ceva in braille, cei din Cluj ne mai putem ruga de cei de la liceul de aici sa ne imprime, in limita timpului si bineinteles atunci cand imprimanta functioneaza, dar alti nevazatori din tara nu au la cine sa apeleze, si incet-incet, braille-ul este lasat la o parte, lumea incepe sa nu-l mai utilizeze tocmai din cauza ca nu exista posibilitatea de a gasi materiale tiparite in braille, si atunci la ce bun sa-l mai invete. Pentru mine e extraordinar ca pot citi un curs pe calculator, dar daca am posibilitatea sa-l citesc in braille pot spune ca am din start asigurata nota cu doua puncte mai mare la un examen.
- Manu
- General de divizie
Chestia cu doua puncte in plus la examen este pur subiectiva dupa parerea mea. Cred ca totul depinde de obisnuinta. Nu cred ca ai putea citi la fel de repede in Braille... de fapt nu conteaza nici asta. Chestia e ca daca exista posibilitatea cu calculatorul, este cam absurd sa vrem prea mult Braille-ul, acesta fiind oarecum depasit de imprejurari, cam nepractic etc., toti ar trebui sa ne obisnuim cu invatarea auditiva. E mult mai ieftin, ocupa spatiu mult mai putin si multe altele. E buna imprimanta Braille pentru a scoate cate un afis, cateva chestii care sa le lipim ca anunt, ca indicatii etc., eventual niste texte care necesita o citire lenta pentru a memora, dar sa nu vorbim de cursuri si lucruri din astea de mare intindere ca e cam neprofitabil.
Ok, pana la urma totul e subiectivitate.
Ok, pana la urma totul e subiectivitate.
- Manu
- General de divizie
Imprimanta de tiparit in Braille e foarte importanta, nu zic nu, doar ca ar trebui sa nu incurajam lumea sa invete dupa Braille, sa isi doreasca pana si carti in Braille, suntem prea saraci pentru asta si pe mmine personal ma deranjeaza risipa enorma. E bun scrisul Braille pentru lucruri mai marunte. In rest, ar trebui sa incurajam lumea sa invete auditiv, sa tina cat mai mult minte in urma lecturii cu un screenreader. Un laptop poti avea oricand cu tine, de asemenea un MP3 Player, pe cand o carte de un kilogram, cu 10-15.cm grosime si in format mai mare decat A4, in care nu ar incapea oricum decat o prefata mai serioasa plus capitolul intai, ... nu ar cara-o nimeni.
Ma cuprinde melancolia
M-am apucat sa ma plimb prin forum sa vad daca a mai postat cineva vreo chestie interesanta si am dat peste topicul acesta despre campania de strangere de fonduri. Topicul a fost deschis in martie, aproximativ in perioada in care se declansa campania de strangere de fonduri pentru imprimanta braille. AU trecut asadar 7 luni si jumatate si am reusit sa strangem aproximativ o treime din banii necesari. Credeti ca mai trebuie sa asteptam inca de doua ori pe atat ca sa reusim sa cumparam totusi imprimanta aia? Eu ma gandeam deja cu jale astazi ca am nevoie sa-mi imprim un manual de englez pentru a putea face fata la seminariile de engleza de la facultate. Dar oricum, cei care vor intra la facultate in 2009 vor avea sigur unde sa-si imprime materialele necesare.
-
- Colonel
Nu, nu va mai trebui asteptat de 2 ori pe atat. Pontes a iesit din aceste 7 luni si jumatate cu un departament de imagine si promovare suficient de puternic si de bine organizat pentru a trece la treaba in obtinerea de sponsorizari. A fost Mitropolia, care a dat cat a dat si nu discutam asta aici. Urmeaza Consiliul Judetean, Banca Transilvania si Cosmote. Pana la Craciun vom reusi sa strangem banii necesari. Iar pana atunci, capul sus si speranta in mai bine.
Andy
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro