am nevoie de un pic de ajutor

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

Georgiana
Cadet

am nevoie de un pic de ajutor

Mesaj de Georgiana »

As avea cateva intrebari legate de adolescentii cu deficiente de vedere,daca ar putea cineva sa ma ajute.As vrea sa stiu cum isi petrec timpul liber,care este relatia lor cu parintii,in si la ce intimpina dificultati,care sunt nevoile pe care le au.Va multumesc!
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Incerc sa-ti raspund eu la o parte din intrebari, dar sper sa o faca si adolescentii de pe acest forum.
In primul rand, in general nu sunt diferente prea mari intre modul cum isi petrec timpul liber adolescentii cu deficiente de vedere si cei fara... Acestia se intalnesc cu prietenii, ies la o "barfa" in grup, navigheaza pe internet, citesc, joaca jocuri pe computer (adaptate pt nevazatori), merg la concerte etc.. Desigur ca sunt si persoane mai retrase, care prefera sa socializeze mai putin si din cele enumerate opteaza doar pentru lectura sau petrec timpul ascultand muzica, urmarind programele TV etc..
Relatia cu parintii cred ca e diferita fata de a adolescentilor fara deficienta doar in cazurile cand parintii sunt prea protectori, iar tinerii au o personalitate mai puternica si doresc sa fie independenti.
In ceea ce priveste dificultatile intampinate, acestea sunt de mai multe feluri, incepand de la dificultatea de a interactiona cu adolescenti fara dizabilitati, pana la a se simti neintelesi si respinsi de societate, dar in general probleme de care se loveste orice adolescent.
Asta e un raspuns foarte in general, dar poate vor dori si altii sa contribuie la discutie sau poate revii si tu cu mai multe detalii. :)
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

salut,
era bine daca ne spuneai si la ce iti trebuie asa ceva.
In mod normal daca te intreb pe tine cum iti petreci timpul liber s-ar putea sa imi spui ceva de genul: "ma priveste, nu e treaba ta".
Cu atat mai putin te pot interesa rrelatiile mele cu parintii, cu cine ma intilnesc, unde ma duc si cu cine imi petrec noptile.
Fi mai concreta, si s-ar putea sa obti mai mult.
Scrie răspuns