Radio Pontes, un radio care ne "uneste"

Concursuri, comentarii, informatii

Moderator: Manu

Emanuel.Selaru
Maior

Radio Pontes, un radio care ne "uneste"

Mesaj de Emanuel.Selaru »

Pentru ca sedinte nu se mai fac la Radio Pontes, intre realizatori, pentru ca fiecare face legea, spun si eu, ce am de spus. Deci. Da, deci, nu asadar. Ieri, vrand sa intru pe Radio Pontes, pentru ca nu era nimeni, mai intra daca poti, parola id-ului de Skype si Yahoo, nu mai era aceeasi, ci a fost schimbata. L-am intrebat pe ... "cel" ce era atunci pe Skype ce si cum, mi-a spus ca Manu a hotarat asta, pentru ca s-a ras de realizatori si ca, eu la fel ca toti ceilalti, pe el trebuie sa il intrebam. Ei bine, dar, unde mai este comunicarea dintre noi care intr-adevar ne-ar uni in aceasta activitate? Daca nu toti hotaram pentru noi ci unul pentru toti, stiti ce se cheama a fii asta, nu-i asa? V-as spune eu, dar nu vreau sa fac propaganda comunista. Deci. Daca nu se face o sedinta in care sa ni se comunice, ce si cum, daca se hotaraste in umbra activitatea radioului si dupa aceea ni se expun hotararile luate, fara ca sa mai putem spune ceva, va trebui fara ironie sa schimbam gingle-ul radioului. Sa fie oricare, numai un radio care ne uneste nu. Cu asta am spus tot ce am avut de spus. Daca este intr-adevar seriozitate, astept sa discutam.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Crede-ma ca am fost de dimineata pana seara plecat de acasa, iar schimbarea parolei a fost ceva rapid pentru ca se vorbea urat de pe ID. Atunci m-am gandit ca asa e mai bine si eram sigur ca daca este cineva interesat sa mai faca emisiuni pana cand se poate face o sedinta, va suna oricum sa intrebe care e problema. Va trebui sa discutam cu totii, sa facem ceva, doar ca.. perioada de vara impiedica foarte mult realizarea unui lucru cat de cat ordonat. Eu spun ca pur si simplu nu am avut timp sa ma ocup de problema.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Emanuel.Selaru
Maior

Bun Manu. Uite. Ieri, am intrebat pe cine era pe id-ul de Yahoo radiopontes, daca imi poate spune care-i parola, pentru ca am vrut sa ocup spatiul liber aproape total liber de la Radio Pontes, ca sa nu se dezobijnuiasca lumea sa asculte Radio Pontes. Acea persoana al carui nume nu il voi da, [cine se simte sa inteleaga], mi-a spus o parola, pe care insa nu o voi scrie aici. Spun doar atat, ca era din 12 litere. Tu Manu, care ai schimbat parola, poti stii despre ce este vorba. Este formata din doua cuvinte, acestea doua incepand: primul cu litera p, iar al doilea cu w. Ei bine, astazi de dimineata, spun si ora, ca sa fiu clar inteles, 09:30, am vrut sa intru pe Yahoo si sa emit si pe radio. Intra daca poti pe Yahoo. Parola era falsa. A doua chestie ar fi ca, respectiva persoana care m-a blocat de pe Skype-ul radiopontes in ziua de 22 iulie, persoana ce a participat la accesibilizarea transportului in comun Arad, minte ca nu m-a blocat, ci pur si simplu nu a facut alt ceva, decat a iesit de pe Skype si atat. Intreb si eu asa. Cum poate el sa blocheze persoane de pe un cont ce nu-i proprietatea lui personala? As vrea sa te intreb Manu, daca te-a contactat "el", asa cum i-am spus eu sa o faca. I-am spus ca, daca pana duminica nu voi avea parola, nu voi emite deloc si voi scrie de ce nu am facut-o, pe forum. Deci. In concluzie. Pot si eu avea acces la parola aia ca toti realizatorii de emisiuni la Radio Pontes? Am si eu drepturi egale la fel ca toti? Astept raspuns.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Parola s-a schimbat din nou, nu o mai are absolut nimeni pana nu ne reorganizam. Azi, Consiliul director a hotarat sa inchidem radioul pana la 1 septembrie cand vom incepe organizat, cu un program clar si un regulament strict realizat impreuna de mai multe persoane si in urma unei sedinte cu toti realizatorii. Au tot aparut discutii fara sens din cauza nu stiu exact a caror motive, de aceea, daca tot nu putem sa facem cum trebuie in luna august fiind cu totii plecati, mai bine revenim in septembrie bine organizati.
Daca vrea cineva sa inceapa o schita de regulament pe care sa o completam in plus... este bine venit. Ar fi bine ca in regulament sa scrie ca oricine nu isi poata tine emisiunea sa anunte inainte cu o zi sau sa aiba un inlocuitor dintre ceilalti realizatori, sa nu fie voie ca un singur realizator sa fie titular pe un spatiu de mai mult de 4 ore pe saptamana etc..
In legatura cu ID-ul de messenger... o sa il dam celor care vor mai face emisiuni pana in 1 august, daca mai are rost.
Emanuel.Selaru
Maior

Ok Manu. Deci. Imi pot tine emisiunea in aceasta duminica? Macar ca au votat oamenii melodiile si ar cadea rau sa fie asa, sa nu li se respecte doleantele. Dinou se iau hotarari de la conducere, dinou dam iar de problema de care am zis si eu. Pacat, tare pacat. In fiecare zi se schimba parolele. Foarte bine! Sincere felicitari conducerii! Si totusi, as avea si eu ceva de zis, nu tin cu nimeni, o spun si eu, ca fapt divers. Va amintiti cine a fost cu ideea infiintarii Radio Pontes? Oare el nu are niciun cuvant de spus? O fi el plecat in vacanta si foarte bine face, dar macar asa, acolo... de chestie. Intr-un cuvant, Sorine, o vacanta buna sa ai, plina de tot ce inseamna relaxare, distractie, voie buna. Si sa te intorci mai bun de cum erai, esti si vei fi. Ce bine e de tine ca nu tii contact cu discutiile noastre... Eu le multumesc si celor ce au participat la accesibilizarea forumului acesta. O merita, intr-adevar. Un loc splendid, unde toata lumea comunica, unde ne reunim toti sa discutam probleme de interes comun. Si unde ne hotaram viitorul celui mai bun post de Radio, Radio Pontes, un radio care ne uneste.
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

Emanuel,
nu pricep de ce atata revolta de neputincios plenar, ca sa nu zic frustrare, ca s-a mai spus.
Nu pricep de ce nu poti sa astepti pana in tomna cand vine lumea de prin vacanta, si ne putem relua treaba.
In ultimul timp, nu am urmarit nici radio-ul, iar despre forum ce sa mai zic.
Am prins insa cateva mesaje de pe id, inadmisibile de la un radio care se respecta, si culmea mai si uneste pe unii si pe altii.
Incearca sa iei o pauza si tu, fa o baie in buzau, sau in mare, relaxeaza-te si vom vedea in toamna ce facem.
Orcum, regulile vor fi extrem de stricte.
Nu mai sunt posibile insulte si proferari de invective asa la dimineata, sau cand s-or fi produs ele.
Ajungem la punctul de unde am plecat; mai bine transforma-ti nemultumirile in actiune.
Ia legatura cu astia de la Buzau, fa si tu o campanie de asta ca si la Cluj, pe vara merge, si fructivica-te asa, decat sa tot perorezi asupra unor nedreptati fundamentale, carora le-ai cazut victima.
Daca ai controla server-ul, ai constata ca maxim 2/3 oameni, asculta.La voi nu sunt stranduri? nu aveti terase?
nu aveti copaci la a caror umbra sa stati?
vara e in toi, si vine toamna pe urma, si, cine stie!!
Emanuel.Selaru
Maior

Mda, totusi, sa recunoastem ca pe Romaneste este o emisiune ce ii strange pe acesti 2 ascultatori. Lasa, ca faci tu baie in Cluj la tine si iti limpezesti atat ideile, cat si creierii, ca vad ca-s tare incinsi de febra Radioului. Hai gata, ca-i destul. Larevedere si pe ... curand. Si, pe viitor, cand ai ceva de spus, spune tu, din propria-ti minte, nu din ... a altora, lafel de molesiti de caldura verii, ca si tine. Pa Claus.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Dragilor, mai usor cu certurile. Radio Pontes este un radio de amatori, cu cativa ascultatori, in medie vreo 2-3 respectiv 7-8 in functie de ora zilei, pe care intr-adevar trebuie sa-i respectam, dar mai trebuie si sa ne aducem aminte ca nu-i Radio BBC si ca acum e haos partial si pentru ca e vara, lumea-i plecata in concedii, sau in ne-concedii la munca, asa ca mine, si e oarecum normal sa fie un pic de degringolada. O vom rezolva cu siguranta in toamna, cand ne vom strange toti realizatorii de emisiuni si vom discuta toate problemele. Pana atunci insa, hai sa ne relaxam si sa privim radioul ca pe ceea ce este: o simpla jucarie, pe deasupra si ilegala. Haideti ca, atunci cand intram in emisie, sa incercam sa dam tot ce avem mai bun, dar in acelasi timp sa nu lasam un radio pirat cu 3 ascultatori sa devina viata noastra. Emanuel, fa-ti timp si pentru tine, pentru prieteni, pentru o viata in afara computerului, a radioului, a virtualului. Sa incercam sa pastram totusi un echilibru si sa nu facem o tragedie dintr-o parola de messenger schimbata. Mai degraba ar trebui sa ne ingrijoreze alte fenomene. Vorbesc aici in primul rand de aberatiile primite in ultima perioada de la ID-ul radiopontes, total nedemne de un radio in care pretindem ca ne respectam ascultatorii. Mai sunt insa si alte probleme. De exemplu, pe mine ma ingrijoreaza SPAM-ul primti mereu de la Pontes Online. Nu simt nevoia sa stiu in fiecare minut ce emisiune se desfasoara, cu cine si alte minuni din acestea. Chiar n-am nevoie de mass-uri. Si nici nu vreau sa stiu cine ce creier are, sau cine cui ar trebui sa-i spuna lucrurile direct. Nu vreau sa stiu la ora X ca la radio Pontes pot asculta emisiunea Y, numai cu Z, numai la Radio Pontes, un radio care ne uneste. Vreau sa pot citi programul pe site, eventual sa pot solicita un newsletter pe care sa-l primesc pe mail, vreau sa vad la statusul userului radio Pontes titlul si moderatorul emisiunii aflate in desfasurare, dar nu vreau mass-uri. Si nu cred ca sunt singura care nu vrea. Reclama e, intr-adevar, sufletul comertului, insa atunci cand e prea agresiva, plictiseste si enerveaza. Si asa putem pierde ascultatori. Eu, de exemplu, in parte si datorita silei pe care mi-o produc mesajele nesolicitate, nu ascult radio Pontes. Emit cand mai apuc, dupa cum imi permite serviciul, dar nu ascult. Asa ca ar fi civilizat fata de ascultatorii nostri sa ne limitam numarul de mesaje la chestiunile cu adevarat esentiale si care nu pot fi gasite in programul de pe site.
Numai bine,
Andreea
Ultima oară modificat 24 Iul 2008, 20:12 de către Andreea Neagu, modificat de 2 ori în total.
Emanuel.Selaru
Maior

In sfarsit, cineva care sa spuna totul asa cum trebuie. Este Ok Andi. Dar, uite, spune si tu, nu era mai normal sa li se spuna tuturor realizatorilor noile schimbari? Acum trebuie inteles si Manu ca n-are timp de sedinte. Dar nu se poate oare sa se comunice tuturor realizatorilor parola schimbata in graba? S-ar fi putut trimite un e-mail Manu, tuturor realizatorilor. Nu sunt multi. Nu te supara ca eu iti dau idei, nu sunt eu superior nimanui, doar am vrut sa dau o idee, dar am vrut doar spre binele tuturor. Am auzit pe multi care s-au suparat din cauza dezordinii. Dar nu-i pacat cand dureaza atat de putin o sedinta virtuala? Serios, eu chiar vreau sa mai emit la Radio Pontes. imi place asta si, sunt dispus sa mai ocup din cand in cand spatiul lasat liber. Iti multumesc de sfat Andi. Da, uite, am si eu ceva programat in aceasta vacanta, chiar saptamana viitoare, putina recreere. Asa ca, abea astept! Iti doresc si tie o vacanta placuta si, numai bine tuturor.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

E clar, pe timpul verii, fiindca nu este timp, treaba nu poate functiona.
Din septembrie incepem cu forte proaspecte si, cred eu, fara ID de messenger, este ceva neverificabil, un loc de unde se poate scrie jigniri la adresa oricui. Vom relua lucrurile cu emisiuni noi, ne astpetam chiar la chestii interesante, dar... intr-un mod mai clar, cu contract de voluntariat pentru ca toti sa se angajeze ca vor respecta niste reguli cat de cat, in special de bun simt, conteaza la imagine.
Andreea, Radio pirat nu se prea poate numi... CNA-ul nu are nici o treaba cu ceea ce nu emite prin eter... :) Trebuie sa avem practic CD-uri originale, dar... un radio pe internet nu este ceva de care se va putea lua cineva candva. Asadar ne auzim noi in septembrie cand reluam totul organizat, cu regulament, cu o forma de angajament, chiar daca nu de respectare a programului, dar de respect pentru ceilalti si pentru ascultatori cu siguranta.
De maine nu va mai avea nimeni ID-ul de messenger, iar daca il vom mai folosi... vom vedea in urma discutiilor purtate intre noi. Ca nu am trimis parola brusc la toata lumea... e simplu de spus, si inainte o aveau tot realizatorii, ce se rezolva?... Asa se vedea clar din nou cine o vrea, cine o stie, stiind clar cine a cerut-o. Exista si un sistem foarte clar de verificare cine a trimis un anume mesaj mass, dar... ar implica o munca de fiecare data in urma emisiunii, iar de meritat... nu stiu daca se merita.
Vom pune noi la punct impreuna toate aceste lucruri la sfarsitul lui august.
Emanuel.Selaru
Maior

Deci de maine nu va mai emite nimeni sa inteleg pana la 01.09.2008?
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

manu scrie:Andreea, Radio pirat nu se prea poate numi... CNA-ul nu are nici o treaba cu ceea ce nu emite prin eter... :) Trebuie sa avem practic CD-uri originale, dar... un radio pe internet nu este ceva de care se va putea lua cineva candva.
Nu ar trebui doar sa avem CD-urile originale. Conform legilor internationale in materie de copyright, cumpararea unui CD inseamna ca ai cumparat doar drept de folosire la tine acasa, pentru tine. Nu ai si drept de distributie, nici fizica si nici virtuala, pentru nici o portiune din produsul respectiv, pentru nici o melodie.
Andy
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Dar noi nu distribuim virtual... asa cum ar fi DC-ul. Dar... ce conteaza, sigur nu ar fi vreo problema... e prea mica treaba ca sa conteze pentru cineva.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Distribuim, Manu. Din punct de vedere legal, difuzarea se considera distributie. Suntem intr-adevar prea mici ca sa fim bagati in seama, insa asta nu ne face sa fim in acord cu legislatia. Pentru a putea difuza piese iti trebuie un contract cu casa de discuri care a produs albumele.
Andy
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

salut,
vezi ca vara e un anotimp bun sa se joace copiii in nisip, sa se dea cu bicicleta si sa se joace cu masinutele.
Daca ai trecut de varsta aia, poti utiliza componente din dotare.
Cand intram eu in radio, probabil ca schimbai ceva biberoane, nu-ti fa griji, emisiea se reia la 1 septembrie, si o sa iti dam toate noptile sa emiti daca vrei.
Asa te ppoti juca cu orice fel de scule.
De la mixere pana la...
Si vor fi nopti "doar cu..."
a, astept de la Buzau o comandaa de spoturi, hai, baga mare!
Incepem campania
Încuiat