Ce numar veti inscrie ?...

Concursuri pentru utilizatorii forumului

Moderator: Manu

cristina.vuscan

Ce numar veti inscrie ?...

Mesaj de cristina.vuscan »

Ei, cred ca urmatoarea provocare va va da de furca, asa cum va doriti cu adevarat!

Studiaţi cu atenţie cele douărînduri de mai jos:

843 un dreptunghi în care este înscris numarul (526) 735
342 un dreptunghi gol 225

Aveţi aici un dreptunghi gol. Ce număr veţi înscrie în el ?

Succes, Cristina
Ultima oară modificat 23 Iul 2008, 09:13 de către cristina.vuscan, modificat 1 dată în total.
cristina.vuscan

Daca in urmatoarele 24 ore nu va gasi nimeni raspunsul corect, voi completa si a doua casuta, urmand sa fie propusa spre completare o a treia.
Succes, Cristina
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Mai las-o un pic, sa se trezeasca si cei care de-abia s-au dat jos din avion :) 48 de ore e bine?
Andy
cristina.vuscan

OK... Pana luni dimineata... Cris
cristina.vuscan

Numarul care lipseste este 189. Daca primul numar este 105 iar in caseta din mijloc este inscris numarul 115, care va fi atunci al treilea numar ? cris
Carmen
Capitan

Mesaj de Carmen »

Am o nelamurire: "843 un dreptunghi în care este înscris 526 735", sau 843 un dreptunghi în care este înscris 526 si apoi numarul 735 ?
cristina.vuscan

Credeam ca numarul de spatii dintre numere este suficient de mare pentru a nu crea confuzii... Ma rog... Am revizuit problema si i-am adus o corectie, care sper sa nu induca si mai mult in eroare... Cris
Carmen
Capitan

Mesaj de Carmen »

Of, of! Grea. Adica mie mi se pare grea, ca am intors-o pe toate partile si inca nu-mi pica fisa. De ce clasa este problema? Sa nu spui ca de a V-a! Manu este meserias la probleme de genul asta, eu sunt doar o novice, dar tot ma enerveaza ca nu-i dau de capat. Inca nu am gasit o logica intre numere. Nu vreau o indicatie, ma mai gandesc, desi s-ar putea sa o rezolve Manu intre timp. :)
cristina.vuscan

Din punctul de vedere al operatiilor aritmetice utilizate, ar putea fi de clasa a treia sau a patra. Dificultatea e insa de alta natura aici: e greu sa ghicesti ce i-a trasnit prin minte aluia care a formulat problema si ce insiruire de operatii a folosit pentru a lega numerele respective... oricine poate scorni astfel de probleme care sa dea mult de furca tocmai prin ceea ce am precizat deja mai sus... Cristina
Carmen
Capitan

Mesaj de Carmen »

Minunat! Multumesc pentru raspuns. A 3-a , a 4-a, oau! Da...O sa vad daca voi ghici "ce i-a trasnit prin minte aluia care a formulat problema".
cristina.vuscan

Al treilea numar era 240.
Acum numarul din mijloc este 222 iar al treilea numar este 216.
Care este primul numar? Cris
Carmen
Capitan

Mesaj de Carmen »

Azi am gasit o logica intre primele 3 numere, dar nu este suficient. Mai sap! :)
cristina.vuscan

Logica valabila pentru primele trei numere este aceeasi si pentru urmatoarele seturi de numere... Cris
Carmen
Capitan

Mesaj de Carmen »

Inseamna ca logica pe care am gasit-o eu nu este buna :
2x843 - 3x526 = 108
3x526 - 2x735 = 108.
Ma mai gandesc.
cristina.vuscan

Daca "regula" gasita nu se aplica si in celelalte cazuri, inseamna ca nu e tocmai o regula... Cris
Scrie răspuns