Telefoane mobile cu sinteza vocala
Moderator: Manu
Telefoane mobile cu sinteza vocala
am tot auzit multe despre aceasta sinteza vocala, ba ca ar merge, ba ca nu...
am cautat si pe internet dar nu am gasit mare lucru,
cine foloseste sau are habar cu ce se mananca il rog sa ma lamureasca si pe mine....
As vrea sa stiu:
- daca vocea merge pe telefoane cu symbian versuinea 9.1
- daca exista limba romana pentru ea
- daca ai acces la toate functiile telefonului cu ea
.... si daca credeti ca ar fi si alte lucruri bune de stiut despre sinteza, va rog sa le specificati.
Va multumes!
am cautat si pe internet dar nu am gasit mare lucru,
cine foloseste sau are habar cu ce se mananca il rog sa ma lamureasca si pe mine....
As vrea sa stiu:
- daca vocea merge pe telefoane cu symbian versuinea 9.1
- daca exista limba romana pentru ea
- daca ai acces la toate functiile telefonului cu ea
.... si daca credeti ca ar fi si alte lucruri bune de stiut despre sinteza, va rog sa le specificati.
Va multumes!
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
- Manu
- General de divizie
Eu cunosc doua screen-readere pentru mobil, ambele merg pe Symbian. Mobile Accessibility este slabut, isi creaza un meniu propriu si practic face dintr-un telefon performant, unul cu agenda, mesaje si altele de baza, deci se lucreaza cu vocea intr-un program adaptat al telefonului si nu exista acces la meniurile normale ale acestuia.
Talks este insa foarte bun, foloseste ca sinteza implicita chiar Eloquence-ul, aceeasi voce ca a Jaws-ului. Acesta merge pe oricare Symbian, doar ca nu exista inca Crack pentru versiunea care merge pe Symbian 9.1. Exista insa o solutie ca sa poata fi folosita vocea asta si pe 9.1..
Oricum, un telefon cu un Screen-Reader este altceva, te ajuta practic in tot ceea ce face telefonul, singurul incovenient fiind ca nu citeste in aplicatiile Office Word, Excel si Powerpoint. Se poate naviga chiar si pe internet.
Talks este insa foarte bun, foloseste ca sinteza implicita chiar Eloquence-ul, aceeasi voce ca a Jaws-ului. Acesta merge pe oricare Symbian, doar ca nu exista inca Crack pentru versiunea care merge pe Symbian 9.1. Exista insa o solutie ca sa poata fi folosita vocea asta si pe 9.1..
Oricum, un telefon cu un Screen-Reader este altceva, te ajuta practic in tot ceea ce face telefonul, singurul incovenient fiind ca nu citeste in aplicatiile Office Word, Excel si Powerpoint. Se poate naviga chiar si pe internet.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Telefoane mobile cu screen reader
Vai, Manu, ce dragut...Ai cumva si o traducere a mesajului tau, pentru iepurasii cu urechi lungi si cu telefoane mobile in buzunarul de la vesta, pe care nu le stiu folosi? Am si eu un asemenea telefon...
Cristina
Cristina
Ultima oară modificat 24 Oct 2007, 18:46 de către cristina.vuscan, modificat 1 dată în total.
care ar fi aceasta solutie?
sa se semneze varsiune care merge pe symbian 8 pentru symbian 9.1?
sau???
da-mi te rog mai multe detalii daca poti sau putem vorbi pe messenger la id: misusoft
mersi!
sa se semneze varsiune care merge pe symbian 8 pentru symbian 9.1?
sau???
da-mi te rog mai multe detalii daca poti sau putem vorbi pe messenger la id: misusoft
mersi!
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
Nu exista si vreun Screen Reader format Java?
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Re: Telefoane mobile cu screen reader
Cristina, nu toate telefoanele mobile functioneaza cu acest screen reader, dar modelele mai noi au si aceasta optiune. Eu mi-am cumparat de cateva luni un astfel de telefon si sunt extrem de incantata de el. Nu mai trebuie sa rog pe nimeni sa-mi citeasca mesajele, ci le pot citi singura acum. Ce-i drept, telefoanele care suporta un screen reader sunt foarte mari si lipsite de delicatete, dar avand in vedere avantajele pe care le ofera o voce instalata pe ele, le spala pacatele. Oricum, mai nou am inteles ca se poate instala si pe Nokya E50 talks-ul si acest model de telefon e mai mic putin decat celelalte.cristina.vuscan scrie:Vai, Manu, ce dragut...Ai cumva si o traducere a mesajului tau, pentru iepurasii cu urechi lungi si cu telefoane mobile in buzunarul de la vesta, pe care nu le stiu folosi? Am si eu un asemenea telefon...
Cristina
De la un iepuras fericit
Si ce telefon ti-ai luat, daca pot sa te intreb, Carmenusa? A fost scump? Cristina
Nu neaparat. La toate telefoanele cu sistem de operare Simbian se poate pune acest screenreader, iar spre exemplu, Nokia E65 este un model mic. Deci, nu conteaza cat de mare/mic este, cat de nou/vechi este... conteaza sa aiba instalat sistemul de operare Simbian(in general, modelele nokia au asa ceva)carment scrie:Cristina, nu toate telefoanele mobile functioneaza cu acest screen reader, dar modelele mai noi au si aceasta optiune. Eu mi-am cumparat de cateva luni un astfel de telefon si sunt extrem de incantata de el. Nu mai trebuie sa rog pe nimeni sa-mi citeasca mesajele, ci le pot citi singura acum. Ce-i drept, telefoanele care suporta un screen reader sunt foarte mari si lipsite de delicatete, dar avand in vedere avantajele pe care le ofera o voce instalata pe ele, le spala pacatele. Oricum, mai nou am inteles ca se poate instala si pe Nokya E50 talks-ul si acest model de telefon e mai mic putin decat celelalte.cristina.vuscan scrie:Vai, Manu, ce dragut...Ai cumva si o traducere a mesajului tau, pentru iepurasii cu urechi lungi si cu telefoane mobile in buzunarul de la vesta, pe care nu le stiu folosi? Am si eu un asemenea telefon...
Cristina
//Sorin
Blogul lui Sorin
atentie,carment scrie:Cristina, nu toate telefoanele mobile functioneaza cu acest screen reader, dar modelele mai noi au si aceasta optiune. Eu mi-am cumparat de cateva luni un astfel de telefon si sunt extrem de incantata de el. Nu mai trebuie sa rog pe nimeni sa-mi citeasca mesajele, ci le pot citi singura acum. Ce-i drept, telefoanele care suporta un screen reader sunt foarte mari si lipsite de delicatete, dar avand in vedere avantajele pe care le ofera o voce instalata pe ele, le spala pacatele. Oricum, mai nou am inteles ca se poate instala si pe Nokya E50 talks-ul si acest model de telefon e mai mic putin decat celelalte.cristina.vuscan scrie:Vai, Manu, ce dragut...Ai cumva si o traducere a mesajului tau, pentru iepurasii cu urechi lungi si cu telefoane mobile in buzunarul de la vesta, pe care nu le stiu folosi? Am si eu un asemenea telefon...
Cristina
telefonul n 50, se misca destul de incet, odata pusa sinteza pe el...
raman la idea ca, cea mai buna optiune este n 70.
nu sunt de acord, ca a r fi lipsite de delicatete jucariile astea; dimpotriva, as tare destepte.
Plus de asta, iti poti configura si radio-ul cum doresti, avand la dispozitie 20 de memorii.
- Manu
- General de divizie
Cristina, telefonul tau e departe de Symbian, pentru asta e recomandabil un N70, daca e sa ne gandim la marime si la compatibilitatea cu Talks, dar la fel de bine merg si 6630, 6680 sau N72 si altele.
Pe Java nu s-a dezvoltat asa ceva, cred ca ar fi cam greu sa faca cineva chiar un sintetizator si screen-reader. Pe java este un programel care incearca sa spuna culorile. Se indreapta camera catre ceva si tot vorbeste o voce, cam ce culori detecteaza. Pentru cine e nevazator complet, tot e bun ca spune daca este noapte complet sau lumina.
Pe Java nu s-a dezvoltat asa ceva, cred ca ar fi cam greu sa faca cineva chiar un sintetizator si screen-reader. Pe java este un programel care incearca sa spuna culorile. Se indreapta camera catre ceva si tot vorbeste o voce, cam ce culori detecteaza. Pentru cine e nevazator complet, tot e bun ca spune daca este noapte complet sau lumina.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
hai ca vin si eu cu cateva nelamuriri, cred ca mi se trag de la schimbarea orei...
1. exista nokia n 50? sau e vorba de e50?
2. exista talks [***] pentru e50? din cate stiu are symbian 9.1....
Mersi mult tuturor!!!
daca tot e moda cu morcovelul
eu raman dator cu cate o sticla cu suc de morcovi pentru toti!
p.s.
una la fiecare!
[Nota moderatorului: Din mesaj s-au eliminat referirile la pirateria software]
2. exista talks [***] pentru e50? din cate stiu are symbian 9.1....
Mersi mult tuturor!!!
p.s.
una la fiecare!
[Nota moderatorului: Din mesaj s-au eliminat referirile la pirateria software]
na,manu scrie:Cristina, telefonul tau e departe de Symbian, pentru asta e recomandabil un N70, daca e sa ne gandim la marime si la compatibilitatea cu Talks, dar la fel de bine merg si 6630, 6680 sau N72 si altele.
nu merita investitia, sa iti spuna ala cand sa te culci, si cand sa te trezesti...
Pentru culori, merge bine jucaria aia, numita colorino..
Plus de asta, e echipat cu o voce remarcabila.
esti tare!misusoft scrie:hai ca vin si eu cu cateva nelamuriri, cred ca mi se trag de la schimbarea orei... :D
2. exista talks cu cr4ck pentru e50? din cate stiu are symbian 9.1....
Mersi mult tuturor!!!
p.s.
una la fiecare!
daca d-astea dai, nu iti mai raspunde nimeni...
Morcovi?
pai?