Teste pentru timpul liber!

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

Carmen
Capitan

Teste pentru timpul liber!

Mesaj de Carmen »

SUNTEŢI UN OM DE ONOARE ?

1. Promiteţi doar atunci când sunteţi sigur că vă puteţi ţine promisiunea ?
2. Aveţi grijă să vă ţineţi toate promisiunile pe care le faceţi ?
3. Vă ţineţi promisiunile chiar dacă acest lucru este dezavantajos pentru dumneavoastră ?
4. Înapoiaţi la timp banii sau obiectele împrumutate ?
5. Evitaţi să îi induceţi în eroare pe cei din jur ?
6. Aveţi un ascuţit simţ al dreptăţii ?
7. Vă asumaţi responsabilitatea faptelor dumneavoastră ?
8. Cei din jur au încredere în dumneavoastră ?
9. Falsitatea vă repugnă ?
10. Sunteţi un om principial ?
11. Suntaţi constant în princiile dumneavoastră ?
12. Puteţi spune cu mâna pe inimă că aveţi conştiinţa curată ?
13. Evitaţi să îi neîndreptăţiţi pe cei din jur ?
14. Aveţi tărie de caracter ?
15. Vă susţineţi prietenii chiar dacă aceştia au căzut în dizgraţie faţă de societate ?
16. Ştiţi să vă manifestaţi recunoştinţa faţă de cei care v-au acordat ajutor ?
17. Sunteţi apreciat pentru justeţea modului în care gândiţi ?
18. Ţineţi mult la valorile profund umane ?
19. Dumneavoastră credeţi tot ceea ce spuneţi ?
20. Evitaţi să abuzaţi de puterea cu care aţi fost investit ?
21. Puneţi deseori datoria înaintea intereselor personale ?

Notaţi cu +1 punct răspunsurile afirmative, cu – 1 punct răspunsurile negative şi cu 0 cele la care nu sunteţi sigur.

Interpretare:
15-21 puncte. Dacă aţi răspuns sincer la întrebări se poate spune despre dumneavoastră că sunteţi un om de onoare.
Meritaţi încrederea pe care ceilalţi v-o acordă. Felicitări! Sunteţi un om principial, deşi în aceste vremuri nu prea mai există astfel de oameni. Fiind atât de principial probabil aveţi mult de suferit.
8-14 puncte. În general încercaţi să vă ţineţi promisiunile, dar dacă ceva nu vă convine puteţi trece cu uşurinţă peste cuvântul dat. Cinstea vi se pare destul de importantă, dar dacă doriţi să vă apăraţi pielea nu ezitaţi să minţiţi.
0-7 puncte. Sunteţi un om egoist. Onoarea nu înseamnă mare lucru pentru dumneavoastră. Promisiunile vi le ţineţi destul de rar şi numai de formă. Ceilalţi nu vă consideră un om de încredere. Vă lipseşte tăria de caracter.
Punctaj negativ. Dispreţuiţi cuvântul numit onoare. Consideraţi că este o slăbiciune. Mulţi vă consideră pe drept cuvânt un om periculos. Nu ar strica dacă din când în când v-aţi duce la biserică. Poate v-aţi schimba în bine, deşi pentru aceasta ar fi nevoie din partea dumneavoastră de un efort suprauman.
Ultima oară modificat 18 Iun 2008, 02:35 de către Carmen, modificat 1 dată în total.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Simpatic testul. Sunt curioasa daca poate cineva sa spuna un "da" cu adevarat sincer la intrebarea 12. Stau si ma gandesc ce inseamna de fapt constiinta curata si daca, exceptand primii cativa ani de viata, suntem vreodata perfect curati din punctul asta de vedere. Spovedania zic eu ca nu se pune, iertat sau nu, orice ai fi comis tot s-a intamplat, ce-ai facut e bun facut, indiferent ca esti absolvit formal de asta. Oare se poate ridica vreun om sa spuna "Da, domnilor, uitati-va la mine, eu sunt ala cu constiinta curata"?! Si petele astea de pe constiinta pot fi mai mari sau mai mici, dar nu prea cred sa existe om care chiar sa n-aiba nici una.
Andy
Carmen
Capitan

Mesaj de Carmen »

Şi adică de ce să nu poată spune un " da " cu adevărat sincer la întrebarea 12 ? Nu pot să mă refer la alţii în ce priveşte conştiinţa lor. Fiecare ştie cum o are. În ce priveşte spovedania, eu chiar cred că nu eşti absolvit formal, ci că acest lucru chiar se întâmplă. Dar asta e problema ta dacă crezi sau nu. Credinţa nu este ceva forţat. Nu se ridicau Sfinţii să spună "Da, domnilor, uitati-va la mine, eu sunt ala cu constiinta curata"!!! Aşa că...Nu mă gândesc să mă spovedesc aici pe forum, spovedania este o taină şi nu se face în public.
Numai Dumnezeu singur este fără de păcat. Am putea să scriem aici pagini întregi şi tot nu am epuiza subiectul. Cred că fiecare ar trebui să fie preocupat de propria conştiinţă, iar nu de a altora, şi nu doar în post, ci mai ales în post. :)
Carmen
Capitan

Mesaj de Carmen »

SUNTEŢI UN BUN DIPLOMAT ?

La întrebările testului răspundeţi prin da, nu, nu ştiu.
1. În general, vă feriţi să ridicaţi tonul la cei din jur ?
2. Evitaţi să-i înjuraţi şi să-i ameninţaţi pe cei din jur?
3. Sunteţi convins că litigiile nu trebuie rezolvate prin violenţă ?
4. Ştiţi să îi luaţi pe cei din jur aşa cum sunt ?
5. Cunoaşteţi modalităţi de prevenire a conflictelor cu cei din jur ?
6. Ştiţi să lăsaţi de la dumneavoastră atunci când este cazul ?
7. Ceilalţi vă consideră o persoană agreabilă ?
8. Sunteţi o fire iertătoare şi împăciuitoare ?
9. Aveţi grijă ca într-un conflict să nu puneţi paie pe foc ?
10. Ştiţi să vă controlaţi emoţiile ?
11. Credeţi că sunteţi un om înţelept ?
12. Aveţi destulă răbdare cu cei din jur ?
13. Ştiţi să îi câştigaţi de partea dumneavoastră pe cei din jur ?
14. Ştiţi să jonglaţi cu motivaţiile anturajului ?
15. Sunteţi o persoană cumpătată ?
16. Ştiţi ce le face plăcere prietenilor ?
17. Ştiţi cum să acţionaţi în aşa fel încât să nu-i puneţi pe cei din jur în situaţii jenante ?
18. Ştiţi să spuneţi cuiva lucruri neplăcute fără să îl (o ) iritaţi ?
19. Aveţi obiceiul să vă exprimaţi recunoştinţa ?
20. Ştiţi să vă valorificaţi calităţile ?
21. Ştiţi să vă ascundeţi defectele ?
22. Ştiţi să deduceţi latura sensibilă a cuiva ?
23. Ştiţi cum să intraţi în graţiile celor din jur ?
24. Încercaţi des să vă transpuneţi în locul celorlalţi ?
25. Ştiţi cu cine merită să vă contraziceţi şi cu cine nu ?
26. Aveţi obiceiul să lăudaţi pe ceilalţi dacă fac un lucru suficient de bine ?
27. Sunteţi o persoană simpatică ?
28. Evitaţi să îi ironizaţi pe cei din jur ?
29. Ştiţi să vă puneţi într-o lumină cât mai favorabilă ?
30. Sunteţi o persoană discretă ?

Notaţi cu +1 punct răspunsurile afirmative, cu – 1 punct răspunsurile negative şi cu 0 cele la care nu sunteţi sigur.

Interpretare:
23-30 puncte: Sunteţi un foarte bun diplomat. Cunoaşteţi în profunzime sufletul uman. Sunteţi în armonie cu cei din jur. Ceilalţi vă simpatizează şi vă ajută să vă atingeţi ţelurile.
16-22 puncte: Sunteţi un bun diplomat , dar numai atunci când aveţi interese. Când sunteţi dispus să insistaţi puteţi obţine de la ceilalţi ceea ce doriţi. Aveţi tendinţa de a oscila între a fi franc sau a fi diplomat. De cele mai multe ori alegeţi diplomaţia.
8-15 puncte: Credeţi că sunteţi un om corect, dar nu cunoaşteţi suficient de bine sufletul uman. Ar fi de dorit să fiţi mai maleabil.
0-7 puncte: Faceţi multe gafe în relaţiile cu ceilalţi. Generaţi multe conflicte şi nu ştiţi cum să le aplanaţi, chiar dacă vă doriţi acest lucru. Eforturile de a-i cuceri pe cei din jur sunt ineficiente.
Punctaj negativ: Sunteţi un om imatur. Intraţi des în conflict cu cei din jur. Nu cunoaşteţi sufletul uman. Nefericirea de care suferiţi o proiectaţi asupra celor din jur. Aveţi nevoie de ajutor. Apelaţi la serviciile unui psiholog sau participaţi la un curs de dezvoltare a personalitaţii.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Salut, Carmen! Nu ti-a cerut nimeni o spovedanie pe forum, nu am calitatea de a o asculta. Si nici nu ma roade grija de constiinta altora, fiindca nu-i problema mea. Incercam doar sa dezbat, la un nivel semifilozofic si poate etic, posibilitatea ca la, o introspectie atenta, un om, oricare ar fi el, sa nu-si gaseasca chiar nici un fel de probleme. Ma intrebam daca nu cumva un 'da' ferm la o intrebare de genul acesta nu este doar rezultatul unei introspectii superficiale. A fost o tentativa de discutie serioasa, dar care nu-i musai sa se poarte, fiindca s-ar intinde prea mult.
In privinta credintei, exact cum ai spus si tu, e dreptul tau sa crezi, e dreptul meu sa nu. Cand am spus absolvire formala, m-am referit la faptul ca desi spovedania implica iertarea pacatelor, totusi faptele raman facute, nu se poate nimeni intoarce sa le anuleze. Poti anula implicatiile lor spirituale, dar nu evenimentul in sine, si cred ca din punctul de vedere al acelui ceva numit constiinta, evenimentul e cel care conteaza.
Inca o data, nu ti-am atacat credinta si te respect pentru ceea ce esti si pentru capacitatea de a putea crede.
Numai bine,
Andreea
Scrie răspuns