Tineri Nevazatori
Moderator: Manu
-
- Maior
Tineri Nevazatori
Mihai Merca, impreuna cu mine, am creat un grup de discutii, numit Tineri Nevazatori. Scopul creeri acestui grup a fost acela de a-i strange pe cat mai multi tineri nevazatori la un loc, de a discuta problemele lor, ori diferite alte subiecte interesante. Singura regula a grupului este autocenzura. Ii invitam pe toti cei tineri, care au o deficienta vizuala, sa se inscrie pe grupul de discutii Tineri Nevazatori trimitand un e-mail la adresa:
tinerinv-subscribe@googlegroups.com
sau sa ne contacteze pe mine si pe Mihai. Le puteti spune si prietenilor vostrii, tineri nevazatori sa se inscrie in randurile Tinerilor Nevazatori, astfel incat, sa alcatuim impreuna comunitatea persoanelor tinere, cu deficiente de vedere.
tinerinv-subscribe@googlegroups.com
sau sa ne contacteze pe mine si pe Mihai. Le puteti spune si prietenilor vostrii, tineri nevazatori sa se inscrie in randurile Tinerilor Nevazatori, astfel incat, sa alcatuim impreuna comunitatea persoanelor tinere, cu deficiente de vedere.
Dupa cum spunea si Emanuel, pe acest grup vom fi doar noi, nevazatorii.
Acolo vom putea discuta orice subiect, ce va face placere... Vrem sa ne strangem cat mai multi pentru a forma un grup cat mai activ, dar de nu sa formam si o comunitate virtuala, sa ne cunoastem mai bine si sa legam noi prietenii.
Va astept cu drag pe toti.
Mihai
Acolo vom putea discuta orice subiect, ce va face placere... Vrem sa ne strangem cat mai multi pentru a forma un grup cat mai activ, dar de nu sa formam si o comunitate virtuala, sa ne cunoastem mai bine si sa legam noi prietenii.
Va astept cu drag pe toti.
Mihai
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
- Manu
- General de divizie
Eu sincer nu prea vad avantajul unui astfel de grup, am impresia ca este un minisistem de izolare.
Oricum, spor, e doar parerea mea.
Oricum, spor, e doar parerea mea.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
-
- Colonel
Cred ca Manu definea izolarea ca impartirea in grupuri exclusiv de nevazatori si grupuri alcatuite exclusiv din vazatori. Sub aspectul asta, se poate vorbi de un sistem de izolare.
Daca insa consideram izolarea ca lipsa apartenentei la un grup, de orice fel ar fi, atunci intr-adevar nu este o forma de izolare. Depinde din ce unghi privesti problema.
Andy
Daca insa consideram izolarea ca lipsa apartenentei la un grup, de orice fel ar fi, atunci intr-adevar nu este o forma de izolare. Depinde din ce unghi privesti problema.
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
-
- Maior
Uite Manu, sa zicem ca-i izolare. Dar nu este defapt, pentru ca, asa cum a zis Mihai, se vor discuta problemele noastre, etc, etc, lucruri ce nu i-ar putea interesa pe vazatori. Pe de alta parte, multi vazatori s-ar putea inscrie, doar ca sa afle si ei cum sunt nevazatorii, deci doar ca sa ii spioneze. Noi vrem sa fim liberi sa spunem orice, fara sa ne simtim putin tentati ca sa fim mai restransi. Am incercat eu cu grupul meu sa fac ceva de genul, nevazatori cu vazatori, dar vad ca nu prea scriu nevazatorii, si tind sa cred ca din cauza faptului ca isi spun: "Nu scriu, ca daca o zice cineva ceva si n-am chef sa fiu in pareri contradictorii cu ei". Eu sper totusi la o schimbare. Conteaza mentalitatea oamenilor, lucru ce trebuie schimbat in proportie de 100%. Pana vor fi toate ok, creem si noi aceasta comunitate virtuala, unde ii asteptam pe toti tinerii nevazatori.
-
- Colonel
Salut Emanuel!
Conteaza mentalitatea oamenilor enorm de mult, intr-adevar. Si a vazatorilor, dar si a nevazatorilor. Daca vrem sa mearga lucrurile intr-adevar bine, trebuie facute schimbari de ambele parti. Altfel, cu o atitudine de tipul
Sa nu uitam ca "educatia" vazatorilor trebuie sa vina de la voi. Altfel n-ai cum sa te astepti de la cei din jur la o schimbare de atitudine, cata vreme tu nu le arati ce esti capabil sa faci, de exemplu.
Numai bine,
Andy
Conteaza mentalitatea oamenilor enorm de mult, intr-adevar. Si a vazatorilor, dar si a nevazatorilor. Daca vrem sa mearga lucrurile intr-adevar bine, trebuie facute schimbari de ambele parti. Altfel, cu o atitudine de tipul
nu facem decat sa dam in teoria conspiratiei si nu cred ca ajuta.multi vazatori s-ar putea inscrie, doar ca sa afle si ei cum sunt nevazatorii, deci doar ca sa ii spioneze.
Sa nu uitam ca "educatia" vazatorilor trebuie sa vina de la voi. Altfel n-ai cum sa te astepti de la cei din jur la o schimbare de atitudine, cata vreme tu nu le arati ce esti capabil sa faci, de exemplu.
Numai bine,
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
Când am văzut deschis acest subiect am simţit o mare durere, pentru că se pune accent pe faptul că ceea ce trebuie să-i unească pe aceşti tineri este că ei sunt nevăzători. Este doar o părere. Chestia cu spionatul nu am înţeles-o. Atunci, cum este deschis un subiect pe tema „Cine suntem si cum ne vad ceilalti?”, putem privi lucrurile şi în celălalt sens: “ Cine sunteţi voi şi cum ne priviţi pe noi?”. Nu îmi place chiar deloc împărţirea asta în văzători şi nevăzători! Suntem oameni şi atât, cu calităţi şi defecte, cu preocupări mai mult sau mai puţin comune şi cred că ar trebui să ne bucurăm unii de alţii, nu să ne izolăm unii de alţii.
Nu trebuie uitat însă un aspect, libertatea, chiar şi acea libertate de a alege să faci parte dintr-un grup, de a constitui un grup, etc.
Vă rog să mă scuzaţi dacă am deranjat prin mesajul meu.
Nu trebuie uitat însă un aspect, libertatea, chiar şi acea libertate de a alege să faci parte dintr-un grup, de a constitui un grup, etc.
-
- Colonel
O sa ma mentin in acelasi registru, afirmand insa de la inceput ca nu am nimic personal impotriva infiintarii acelui grup pe google. Fiecare poate infiinta ce grup vrea. Insa nu sunt de acord cu cateva aspecte teoretice cu aplicabilitate practica.
Numai bine,
Andy
PS: Justificarea data de Misu mi se pare rezonabila - discutie de probleme extrem de specifice.
De acord, se poate sa existe inhibitii, dar priveste un pic forumul Pontes: suntem si cativa vazatori pe aici, si totusi nu se simte nimeni inhibat si nu isi pune problema sa nu scrie din cauza asta. Poate ca ar trebui urmat modelul de conduita pe care l-a lansat forumul Pontes: esti utilizatorul X, egal cu mine, nu conteaza cati ani ai, ce meserie ai, de unde esti, daca vezi sau nu, din ce etnie faci parte, daca esti blond cu ochi albastri sau mai stiu eu cum. Fiindca pana la urma tot oameni suntem.Emanuel.Selaru scrie: Am incercat eu cu grupul meu sa fac ceva de genul, nevazatori cu vazatori, dar vad ca nu prea scriu nevazatorii, si tind sa cred ca din cauza faptului ca isi spun: "Nu scriu, ca daca o zice cineva ceva si n-am chef sa fiu in pareri contradictorii cu ei"
Numai bine,
Andy
PS: Justificarea data de Misu mi se pare rezonabila - discutie de probleme extrem de specifice.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
Da-mi voie sa-ti strang mana, Carmen, chiar daca numai virtual, pentru bunul simt si judecata sanatoasa cu care ai transat chestiunea in cauza... Cat despre asa-zisul spionaj... ma umfla rasul... Doamne, Doamne, multe mai avem de invatat... Criscarmen scrie:Când am văzut deschis acest subiect am simţit o mare durere, pentru că se pune accent pe faptul că ceea ce trebuie să-i unească pe aceşti tineri este că ei sunt nevăzători. Este doar o părere. Chestia cu spionatul nu am înţeles-o. Atunci, cum este deschis un subiect pe tema „Cine suntem si cum ne vad ceilalti?”, putem privi lucrurile şi în celălalt sens: “ Cine sunteţi voi şi cum ne priviţi pe noi?”. Nu îmi place chiar deloc împărţirea asta în văzători şi nevăzători! Suntem oameni şi atât, cu calităţi şi defecte, cu preocupări mai mult sau mai puţin comune şi cred că ar trebui să ne bucurăm unii de alţii, nu să ne izolăm unii de alţii.
-
- Colonel
Nu-i tam-tam pe invitatie, ci pe o serie de idei si conceptii. Invitatia e doar prilejul de a le aduce in discutie.
Numai bine,
Andy
Numai bine,
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
Nici nu ştii ce mult îmi doresc ca strângerea de mână să fie reală. Tot ajung eu într-o zi prin Cluj, numai să nu vii cu probleme de matematică după tine!cristina.vuscan scrie: Da-mi voie sa-ti strang mana, Carmen, chiar daca numai virtual
Cris
Putem merge la o prăjitură ( fie chiar şi cu foi ), sau la nişte mici, dar îl luăm şi pe Manu, ce spui? Ar fi o idee bună să servim şi o frâncuşă în timp ce Manu ne vorbeşte în latină? Până sunt gata micii, eu aranjez literele alea, de la stanga la dreapta, sau de la dreapta la stânga.
Tot o strângere de mână!
Carmen
O, da, abia astept sa gustam impreuna din Francusa aceea... Desi nu ma pricep defel la vinuri, imi place vinul... De altfel, e singura bautura alcoolica din care mai gust si eu in diferite ocazii... Si nu, nu voi veni cu matematica dupa mine... Si-l vom lua si pe domnul Manu si pe toti prietenii nostri, care sunt foarte simpatici, chiar daca nu toti scriu pe Forum... Cris