JAWS 9.0
Moderator: Manu
- Manu
- General de divizie
JAWS 9.0
Ia sa vedem ce parere avem de versiunea 9 a programului Jaws.
Eu zic ca s-au adus mai multe inbunatatiri si amintesc aici cateva care mi s-au parut mie mai importante.
In primul rand este foarte important ca au facut in asa fel incat la copy - paste de pe WEB, textul nu vine cu tot cu tag-uri, ci se pune in editorul de text asa cum era pe site, cu tot ce trebuie, culori si alte formatari, fara sa mai considere ca fiind text orice informatie despre elementele prezente cum ar fi: Heading level 2, List of nu stiu cate items si asa mai departe.
Merge cu Yahoo 8.1, citeste direct mesajele care apar in fereastra instant, plus ca, asa cum se intampla in cazul scripturilor anterioare care mergeau sau nu, cu tasta alt + numerele de la 1 la 0spune mesajele in ordinea inversa aparitiei lor, la alt + 1 spune ultimul mesaj scris, la alt + 2 il spune pe penultimul, iar pentru al zecelea de jos in sus este alt + 0. Un lucru bun in Yahoo Messenger, mai precis in fereastra instant este ca acum se poate da direct click pe o adresa trimisa de cineva; combinatia este alt + 5 de pe blocul numeric apasat de doua ori rapid - aceasta comanda este foarte utila pentru cei care nu se descurca asa bine in manevrarea Jaws cursor si a Left click mouse buton-ului. O sa dau paste la o lista de comenzi pentru Yahoo luata din Help.
Imbunatatiri serioase au fost aduse in ceea ce priveste lucrul in Word, poate o sa scriem mai multe pe aici. Ar fi bine daca cineva care stie, ne-ar spune cum se fac clar Bookmark-uri in Word, ei spun ca se poate ajunge direct la ele cu tasta "b" daca sutnem in mod de navigare rapida. Bookmark-urile sunt bune pentru cei care au de facut o lucrare si citesc carti pentru asta, asa pot sa insemne locurile de interes din cartile din bibliografie.
Eu zic ca s-au adus mai multe inbunatatiri si amintesc aici cateva care mi s-au parut mie mai importante.
In primul rand este foarte important ca au facut in asa fel incat la copy - paste de pe WEB, textul nu vine cu tot cu tag-uri, ci se pune in editorul de text asa cum era pe site, cu tot ce trebuie, culori si alte formatari, fara sa mai considere ca fiind text orice informatie despre elementele prezente cum ar fi: Heading level 2, List of nu stiu cate items si asa mai departe.
Merge cu Yahoo 8.1, citeste direct mesajele care apar in fereastra instant, plus ca, asa cum se intampla in cazul scripturilor anterioare care mergeau sau nu, cu tasta alt + numerele de la 1 la 0spune mesajele in ordinea inversa aparitiei lor, la alt + 1 spune ultimul mesaj scris, la alt + 2 il spune pe penultimul, iar pentru al zecelea de jos in sus este alt + 0. Un lucru bun in Yahoo Messenger, mai precis in fereastra instant este ca acum se poate da direct click pe o adresa trimisa de cineva; combinatia este alt + 5 de pe blocul numeric apasat de doua ori rapid - aceasta comanda este foarte utila pentru cei care nu se descurca asa bine in manevrarea Jaws cursor si a Left click mouse buton-ului. O sa dau paste la o lista de comenzi pentru Yahoo luata din Help.
Imbunatatiri serioase au fost aduse in ceea ce priveste lucrul in Word, poate o sa scriem mai multe pe aici. Ar fi bine daca cineva care stie, ne-ar spune cum se fac clar Bookmark-uri in Word, ei spun ca se poate ajunge direct la ele cu tasta "b" daca sutnem in mod de navigare rapida. Bookmark-urile sunt bune pentru cei care au de facut o lucrare si citesc carti pentru asta, asa pot sa insemne locurile de interes din cartile din bibliografie.
Ultima oară modificat 16 Ian 2010, 10:45 de către Manu, modificat de 2 ori în total.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
- Manu
- General de divizie
Uitati si comenzile pentru Yahoo Messenger valabile cu Jaws. Le-am pus in engleza, asa cum erau in Help:
Move to Next Message
ALT+DOWN ARROW
Move to Previous Message
ALT+UP ARROW
Move to Edit Window
CTRL+SHIFT+E
Display Emoticons List
CTRL+ALT+M
View Visible Messages
CTRL+ALT+V
Display List of Running Yahoo! Instant Messenger Plug-ins
CTRL+SHIFT+S
Announce Last Yahoo! Instant Messenger Alert
CTRL+SCROLL LOCK+F10
Opens a Web link that appears in a Yahoo! Instant Message
ALT+NUMPAD 5 twice quickly
Allows you to review the last 10 Yahoo! Instant messages.
Note that ALT+1 opens the most recent message, and ALT+0 opens the 10th message
ALT+X, where X is 1, 2, 3,...,0
Switch between the typing window and the message display pane located in the Instant Message dialog box.
E super ca acum se pot din nou alege emoticon-urile din lista, nu mai e nevoie sa stim codul pentru fiecare in parte.
Move to Next Message
ALT+DOWN ARROW
Move to Previous Message
ALT+UP ARROW
Move to Edit Window
CTRL+SHIFT+E
Display Emoticons List
CTRL+ALT+M
View Visible Messages
CTRL+ALT+V
Display List of Running Yahoo! Instant Messenger Plug-ins
CTRL+SHIFT+S
Announce Last Yahoo! Instant Messenger Alert
CTRL+SCROLL LOCK+F10
Opens a Web link that appears in a Yahoo! Instant Message
ALT+NUMPAD 5 twice quickly
Allows you to review the last 10 Yahoo! Instant messages.
Note that ALT+1 opens the most recent message, and ALT+0 opens the 10th message
ALT+X, where X is 1, 2, 3,...,0
Switch between the typing window and the message display pane located in the Instant Message dialog box.
E super ca acum se pot din nou alege emoticon-urile din lista, nu mai e nevoie sa stim codul pentru fiecare in parte.
Vin cu cateva completari:
In internet explorer:
- Optimizare perfecta, sau aproape perfecta cu Internet Explorer 7:
- Multe imbunatatiri minore, ca: spune titlul automat al paginii, se lucreaza mai usor cu taburi etc
In internet explorer:
- Optimizare perfecta, sau aproape perfecta cu Internet Explorer 7:
- cand tastati rapid intr-un camp de editare, nu mai sare caractere
- paginile cu flash nu se mai misca prost (gen YouTube)
- Multe imbunatatiri minore, ca: spune titlul automat al paginii, se lucreaza mai usor cu taburi etc
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
-
- Colonel
Licenta la JAWS 9 se cumpara. Pentru discutii care nu implica achizitionarea si folosirea softului in mod legal, va rog sa nu folositi forumul.
Numai bine,
Andy
Numai bine,
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
-
- Colonel
OK. Nici o problema. Am crezut ca nu vorbim de o licenta cumparata ci de... stii tu...
Andy
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
I saw, i saw a pussycat(legat), yes i doo! stii tu... cuvantul ala urat... hmmm, nu e frumos, e un cuvant taboo, nimeni nu are voie sa il zica! pss )
Ce ma amuza aceasta "cenzurare".
Ce ma amuza aceasta "cenzurare".
Blogul lui Sorin
- Manu
- General de divizie
Si pe mine. Tot crack-ul e de baza. Ce sa facem.
-
- Colonel
Ssst ca poate ne aude cine nu trebuie Manule, o fi de baza, dar nu ne laudam cu asta. sa fie de baza pe mail, messenger, skype, mesaj privat.
Andy
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
-
- Maior
JAWS 10
Salut, Am vazut pe site-ul celor de la fridon scientiffy ca a aparut JAWS 10. L-am instalat si eu in versiune demo si pare interesant. Imi place mult ca pe internet nu mai trebuie dat enter inainte de a scrie intr-un camp, ci se activeaza automat fors mode.
Stie cineva si alte avantaje sau imbunatatiri?
Stie cineva si alte avantaje sau imbunatatiri?
- Manu
- General de divizie
Are si un sistem de depanare la distanta, daca bine am inteles citind pe sarite si fara sa fiu prea atent. Cel mai bine cititi What's New, acolo scrie tot.
Interesant ca tocmai azi, inainte cu cateva ore mi-a trecut prin cap sa ma uit si am trecut peste acel What's New.
Interesant ca tocmai azi, inainte cu cateva ore mi-a trecut prin cap sa ma uit si am trecut peste acel What's New.