Cursul ECDL pentru nevazatori

Anunturi despre activitatile Pontes

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Manu
General de divizie

Cursul ECDL pentru nevazatori

Mesaj de Manu »

Asadar, iata ca au inceput intr-un final si cursurile ECDL pentru nevazatori, organizate de Holding Brinel in colaborare cu Pontes.
De multumit Andreei pentru interes si pentru punerea in practica a ideii.
Inca e problematic orarul - desi cel de sambata e stabilit (sase ore incepand cu ora 09:00), joi nu e nici acum sigur cand va fi: ori seara de la 18:00, ori dimineata de la 08:00.
Fiecare dintre aceste doua posibilitati are avantaje si dezavantaje. O prima problema ar fi ca indiferent de ora, nu vor fi toti prezenti, unii lucrand seara, unii dimineata. Alta problema o reprezinta salile, cele doua laboratoare: cel de dimineata ar fi posibil sa fie cerut de profesori pentru a-si tine o ora acolo, problema rezolvata in felul urmator: daca domnul Vanda spune ca el insusi tine ore acolo dimineata, e ca si cum ar fi ocupat de un profesor. Seara, in mod normal ar fi ore pana la sapte in celalalt laborator, problema rezolvabila... oarecum asa, romaneste, recuperam ora de la 18 la 19 altadata si iese totul bine. Totusi, seara foarte multi sunt in timpul serviciului.
O sa vedem mai clar joi ce si cum. Dimineata e greu pentru cei mai multi care lucreaza dupa-masa sa se trezeasca, iar unii dintre ei trebuie sa se intoarca apoi de la 10 acasa, ca pe la 15 sa vina din nou la scoala - in aceasta situatie sunt si eu.
Ultima oară modificat 13 Aug 2008, 15:16 de către Manu, modificat 1 dată în total.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

E bine ca a inceput;
detalii referitoare la: orar, conditii, mod de desfasurare, se aranjeaza fara discutie maine seara.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Salut!
Inca mai cautam sponsorizari pentru cursurile ECDL. Daca are cineva prieteni sau rude care au firme, poate n-ar fi o idee rea sa-i contacteze. Cateva milioane de ici, cateva de colo si pana la urma se strange suma necesara.
In alta ordine de idei, dat fiind faptul ca sambata dati primul examen, succes tuturor!
Numai bine,
Andreea
Carmen
Capitan

Mesaj de Carmen »

Mult succes la examen! :)
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Cand am vazut ca s-a raspuns la subiect, era sa sar in sus de bucurie ca vine cineva cu vreo idee de sponsor... dar si urarile de succes sunt bune :)
Ca sa simplific problema, o sa povestesc putin despre locurile unde s-au cautat sponsorizari, cu tot cu echipele care s-au ocupat
Cris si Alex au discutat cu:
- BRD - se va da un raspuns la cerere la sfarsitul lunii
- Broker - idem, dar au zis ca nu prea au bani
- Vodafone - s-a depus o cerere de sponsorizare, dar nu se stie, ca pamantul
Elis si Anca au fost la Nokia - nu dau
Eu am incercat la
- Romtelecom - am trimis o cerere de sponsorizare, dar se pare ca nu dau, am inteles ca a incercat si Elis
- Zapp - am trimis o cerere de sponsorizare folosind formularul de pe siteul lor, nu se stie, ca pamantul
- LLP group - nu dau
- firma unui prieten de-al fratelui meu - nu da
- E van Wijk - ramane sa mai discutam luni dimineata
- Baum international - intentionat i-am lasat la sfarsit, pentru ca Paul Fogarassy e dornic sa ne ajute, vom afla in curand daca reuseste.
Am mai pus cererea si pe 3 siteuri de anunturi si pe http://charityromania.wordpress.com , in speranta ca pica ceva donatii si din putin se face mult.
Sper sa reusesc sa iau legatura si cu cineva de la BCR saptamana viitoare.
Luni o sa vorbesc si la Transilvania Constructii.
Tot saptamana viitoare vor incerca Elis si Cristina sa discute cu Arpad Paszkany.
Mai avem ca solutie Mitropolia, ar fi bine sa mearga cineva la IPS Bartolomeu.
Gigi Becali nu intra in discutie din cauza anchetei DNA. Si cu asta mi-am cam epuizat variantele. Mai are cineva idei? vreo matusa Tamara, ceva?
Andy
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

salut,
iata ca a trecut aproape un an de cand nu s-a mai scris in topicul asta nimic;
l-am gasit din intimplare si oarecum contrariat de anumite atitudini, pe care nu sunt decis sa le arunc acum in aer...
Am insa de facut cateva observatii si anume:
cursul asta a reliefat proprietatea pe care o avem noi d a vorbi in continuu si de a prezenta redundante ce nu intereseaza pe nimeni.
de ex
"Cristina mie imi citeste jaws-ul folder Viev list viev..." Ma intreb ce treaba are un vazator cu asa ceva.
Semnalam disfunctionalitati de jaws generata de un mod aleator de invatare si aplicare a functiilor lui.
Se pare ca toti ne pricepem la toate...

2. Nu stim sa corelam receptarea informatiei cu procesarea si fructificarea acesteia...
mai exact
informatia transmisa de profesor era alterata si viciata de jaws-urile date mult prea tare la unii dintre cursanti.
3. Mod de verbalizare extrem de agresiv, ca sa aratam probabil c doxa suntem, si cat de tari am puta fi.
utilizarea nui limbaj mega-pretentios pe alocuri in mod deficitare evident, nu imi e clar de ce.
4. Superficialitate si comoditate pe alocuri, tot ce nu e clar si banal de facut, nu e accesibil, nu putem nu se poate realiza...
5. Lobby total neinspirat al unora dintre noi, in vederea identificari de resurse financiare; tipul de lobby denota incapacitatea cursantilor de a-si plati cursul.
Solicit de asemenea Andreei sa renunnte la consideratiile lipsite de tinuta la adresa cursantilor.
Mai sunt si altele da am sa le pastrez pentru final.
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Cum a fost la examen? Am auzit ca ati avut sambata...
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Inca nu se stiu rezultatele, am dat examen la doua module, Bazele informaticii si Microsoft Access. Sa speram ca e ok si il ia toata lumea... Ar mai fi in viitor Microsoft PowerPoint si chiar se va termina.
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Microsoft acces e cel cu bazele de date? E accesibil cu JAWS-ul? Mi-ar place tare mult sa stiu si eu sa lucrez cu bazele de date...
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Este accesibil. Cu cateva mici probleme, dar e.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Da, pentru secretariatul Pontes... chiar ar fi utila o astfel de baza de date... ar fi usor de lucrat. Acum iti putem oricare face, tu doar scrie de ce anume ai nevoie, adica cerintele clare. Ce sa cuprinda tabelul, ce interogari sa existe: cei care nu au platit cotizatii, cei care sunt de o varsta peste x ani etc... practic se poate face orice pentru o folosinta locala, mai precis de catre tine.
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Ce pe faza esti, Manu!!! :D Chiar imi propuneam sa te rog pe tine sa-mi scoti din baza de date membrii sub 30 de ani ca sa-i pot anunta personal de proiectul "European friends". Poate ar fi interesati sa participe...
Scrie răspuns